Profiteer van de gratis levering op dit moment. - lijst van landen
Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Sieraden, ornament :

De Afrikaanse juwelen zijn gemaakt van verschillende metalen, goud, zilver, brons, messing, ijzer, of verschillende in Afrika talrijke edelstenen. Ze worden gedragen door vrouwen, maar niet alleen, de opperhoofden, de notabelen zijn er zeer op gesteld voor elke gelegenheid.


Berberse Amazigh ketting
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Amazigh ketting

Marokkaans sieraad bestaande uit oude aaneengeregen parels en zilver, waarbij de glasparels in het verleden als ruilmiddel werden gebruikt.
De kralen van dit type (Millefiori), gemaakt van glaspasta, zouden met name afkomstig zijn uit Venetië (Murano), maar ook uit andere Europese landen zoals Tsjechoslowakije. Reeds in de 14e eeuw werden zij op het Afrikaanse continent verhandeld tegen diverse goederen: goud, ivoor, enz. Juwelen kunnen ook deel uitmaken van de bruidsschat. Zilveren gesp.


Zie het blad

Verkocht

Gan hanger met dieren motief
Afrikaanse kunst > Brons, luipaard, boodschapper, krijger, standbeeld > Brons Gan

Meester bronzers in Afrikaanse kunst .
. Gan bronzen, metalen voorwerpen die door de smid zijn gesmolten met behulp van de verloren-wastechniek, vormen individuele beschermende fetisjen. Zij belichamen een heilig mythisch dier waarvan de rol van cruciaal belang was voor de mens, en zijn verkrijgbaar in de motieven van de schildpad, de kameleon, de krokodil of de panter. Sommige daarvan, die de koninklijke regalia vormden, werden in heiligdommen geplaatst.

Deze zoömorfe hanger, een beschermend sieraad, stelt een leeuw voor die zijn prooi verslindt. Khaki bruin patina met gouden accenten. Een naburig volk van de Lobi in het zuidwesten van Burkina Faso, de Gan of Kaa (Kaaba pl.), vormen volgens Madeleine Père een "relikwieënvolk", dat in een beboste savanne leeft. Hun ...


Zie het blad

180,00

Parelketting
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Afrikaanse ketting

Ketting bestaande uit verschillende parels die stevig aan een dikke raffiaschakel zijn geregen en waarvan sommige ooit als betaalmiddel werden gebruikt. Millefiori kralen, gemaakt van glaspasta, zouden met name afkomstig zijn uit Venetië (Murano), maar ook uit andere Europese landen zoals Tsjechoslowakije. Reeds in de 14e eeuw werden ze in Afrika geruild tegen diverse goederen: goud, ivoor, enz... Juwelen kunnen ook deel uitmaken van de bruidsschat. Kralen werden ook in Ghana gemaakt.


Zie het blad

280,00

Amazighe tribale ketting
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Berberketting

Afrikaanse kunstjuwelen en Amazigh-goudsmeden, element van vrouwelijke versiering in de Marokkaanse Anti-Atlas.
Deze antieke ketting bestaat uit verschillende kralen geregen op een nylondraad: amber (luban) (van het sap van acacia), oude glaskralen van Venetië (murano), rode koraalkralen, amazonietkralen, metalen bolletjes, plastic en schelpen.


Zie het blad

Verkocht

Yaka talisman ketting
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Yaka ketting

Deze ketting, die uit droge zaden, buisvormige parels, en twee uitvoerig gesneden hoofden wordt samengesteld, is een afstammingscharme die tegen vijanden beschermt. Het werd uitgevoerd volgens de instructies van de Nganga ngoombu en de sponsor van het object. Hiërarchisch en autoritair, samengesteld uit angstaanjagende krijgers, Yaka samenleving werd geregeerd door afstamming leiders met het recht op leven en dood over hun onderwerpen. Jagen en het daaruit voortvloeiende prestige zijn een kans voor de Yaka vandaag om voorouders aan te roepen en hun toevlucht te nemen tot rituelen met charmes. De initiatie maatschappij van jongeren is de n-khanda , die wordt gevonden onder de Oost-Kongo (Chokwe, Luba, etc ...),) en die verschillende charmes en maskers gebruikt om een krachtige afstamming ...


Zie het blad

35,00

Yaka talisman halsketting
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Yaka ketting

Deze ketting van gedroogde zaden, buisvormige kralen, en een talisman waaruit twee zorgvuldig gesneden koppen verschijnen, is een afstamming die beschermt tegen vijanden. Het werd uitgevoerd volgens de instructies van de Nganga ngoombu en de sponsor van het object. Hiërarchisch en autoritair, samengesteld uit angstaanjage krijgers, werd Yaka Society geregeerd door Lineage leiders met het recht op leven en dood over hun onderdanen. Jagen en het prestige dat daarbij hoort, zijn vandaag de dag een kans voor de Yaka om voor ouders op te roepen en hun toevlucht te zoeken tot rituelen met behulp van Charms. De initiatie vereniging van jongeren is de n-Khanda , die wordt gevonden in de oostelijke Kongo (Chokwe, Luba, enz...), en die verschillende charmes en maskers gebruikt om een krachtige ...


Zie het blad


Verkocht aan 35,00 Zoek een soortgelijk object

Messing Lobi enkelbandje
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Brons, luipaard, boodschapper, krijger, standbeeld > Lobi Ring

Ex-Belgische Afrikaanse kunst collectie.
Enkelring als amulet waarvan de decoratieve patronen, verwijzend naar Lobi-overtuigingen, de drager moesten beschermen. Veel ringen werden geproduceerd in het zuidwesten van Burkina Faso, met meer valutawaarde.
Hoogte op voet: 17 cm.
Alleen ring: 300 gram
De bevolkingsgroepen van dezelfde culturele regio, gegroepeerd onder de naam "lobi", vormen een vijfde van de inwoners van Burkina Faso. Weinigen in Ghana, ze hebben zich ook gevestigd in het noorden van Ivoorkust. Het was aan het einde van de 18e eeuw dat de Lobi, afkomstig uit het noorden van Ghana, zich vestigden tussen de inheemse Thuna en Puguli, de Dagara, de Dian, de Gan en de Birifor. De Lobi geloven in een scheppende God genaamd Thangba Thu, tot wie ...


Zie het blad

Verkocht

Senoufo Koperen Zwijg Ring
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Senufo Ring

Deze ring is een symbool van prestige, aangezien koper ook een heilig metaal is, en de diermotieven herinneren aan de ontstaansgeschiedenis van de Senufo. De ring werd de "ring van de stilte" genoemd, waarschijnlijk op grond van de geheimhouding waaraan de ingewijden werden onderworpen, en werd soms aan de linkerhand gedragen, soms tussen de tanden gehouden door genezers tijdens ceremonies met een therapeutisch doel. Totale hoogte op voet (verwijderbare ring): 8 cm. De Senoufo, hoofdzakelijk landbouwers, leven in een savannegebied dat het zuiden van Mali en Burkina Faso, en het noorden van Ivoorkust beslaat. Het omvat ongeveer vijftig sub-etnische groepen. De Senufo spreken een Voltaïsche taal, Gur, net als de Lobi en Koulango. Als van de vijf groepen Senoufo-ambachtslieden de ...


Zie het blad

280,00

Halsketting van glaspasta
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Afrikaanse ketting

Ketting van conische kralen geregen op een dubbele schakel. Het Millefiori motief is te vinden op deze zware kralen. Glazen kralen werden vroeger als betaalmiddel gebruikt.
Glazen pastakralen van dit type zouden vooral uit Venetië (Murano) afkomstig zijn, maar ook uit andere Europese landen zoals Tsjechoslowakije. Reeds in de 14e eeuw werden ze in Afrika geruild tegen diverse goederen: goud, ivoor, enz... De juwelen kunnen ook deel uitmaken van de bruidsschat. Lengte: 80 cm.


Zie het blad

750,00

Bamoun bronzen inductie ketting
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Brons, luipaard, boodschapper, krijger, standbeeld > Bamoun Halsketting

Vorstelijke insignes in Afrikaanse kunst uit Kameroen Deze bronzen halsketting van een hoogwaardigheidsbekleder uit Bamoun heeft twaalf motieven die buffelkoppen voorstellen en die op een ring zijn gelast. Deze dieren worden symbolisch geassocieerd met macht vanwege hun angstaanjagende karakter en massieve gestalte. Wanneer zij zitten, dragen de leden van de hofraad van de sultan van Bamoun dit kenmerkende teken van hun functie, de mbangba, waarvan zij geloven dat het helpt hun prestige te versterken en elke kwade macht af te weren. Bij de Bamoun is het de fon , het hoofd van het koninkrijk of het stamhoofd, die deze ketting aanbiedt aan mannen die het verdienen.

De Bamun zijn diep geïslamiseerd en bewonen een gebied met zowel beboste landvormen als savanne. In dit ...


Zie het blad

Verkocht

Murano parelketting
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Afrikaanse ketting

Halsketting gemaakt van oude parels die ooit als betaalmiddel werden gebruikt. De kralen van dit type (Millefiori), gemaakt van glaspasta, zouden met name afkomstig zijn uit Venetië (Murano), maar ook uit andere Europese landen zoals Tsjechoslowakije. Reeds in de 14e eeuw werden zij op het Afrikaanse continent verhandeld tegen diverse goederen: goud, ivoor, enz. Juwelen, zoals halskettingen, kunnen ook deel uitmaken van de bruidsschat.


Zie het blad

Verkocht

Messing Lobi enkelbandje
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Brons, luipaard, boodschapper, krijger, standbeeld > Lobi brons

Enkelring gebruikt als amulet, waarvan de siermotieven, verwijzend naar het Lobi-geloof, de drager moesten beschermen. In het zuidwesten van Burkina Faso werden talrijke ringen geproduceerd, die ook waarde hadden als geld. Hoogte op voet: 18 cm. De bevolkingsgroepen van dezelfde culturele regio, gegroepeerd onder de naam "Lobi", vormen een vijfde van de inwoners van Burkina Faso. Zij zijn niet erg talrijk in Ghana en hebben zich ook gevestigd in het noorden van Ivoorkust. Aan het eind van de 18e eeuw kwamen de Lobi uit Noord-Ghana en vestigden zich tussen de inheemse Thuna en Puguli, de Dagara, Dian, Gan en Birifor. De Lobi geloven in een scheppergod, Thangba Thu genaamd, tot wie zij zich wenden door middel van de verering van talrijke tussengeesten, de Thil, die hen met behulp van ...


Zie het blad

Verkocht

Wilt u de verkochte artikelen verbergen? Zo ja, Klik HIER
Senoufo Koperen Zwijg Ring
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Senoufo ring

Deze ring is een teken van prestige, aangezien koper een heilig metaal is, en de diermotieven, buffelkop en vogel, herinneren aan de ontstaansgeschiedenis van de Senufo. De ring werd de "ring van de stilte" genoemd, waarschijnlijk vanwege de geheimhouding waaraan de ingewijden werden onderworpen, en werd soms aan de linkerhand gedragen, soms tussen de tanden gehouden door genezers tijdens ceremonies met een therapeutisch doel. Totale hoogte op voet: 20 cm. De Senoufo, hoofdzakelijk landbouwers, leven in een savannegebied dat het zuiden van Mali en Burkina Faso, en het noorden van Ivoorkust beslaat. Het omvat ongeveer vijftig sub-etnische groepen. De Senufo spreken een Voltaïsche taal, Gur, net als de Lobi en Koulango. Als onder de vijf groepen van Senoufo ambachtslieden de ...


Zie het blad

Verkocht

Bamoun Mgba-Mgba inductie ketting
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Brons, luipaard, boodschapper, krijger, standbeeld > Bronzen Bamoun

De Afrikaanse kunst van de Bamoun, en de regalia, symbolen van prestige verbonden aan soevereiniteit.
Deze Bamoun halsketting voor hoogwaardigheidsbekleders, of Bamoum, is versierd met 12 buffelkoppen in een metalen ring. Deze iconografie symboliseert de waarden van strijdlust en vasthoudendheid. Wanneer zij zitten, dragen de leden van de hofraad van de sultan van Bamoun dit voor hun functie kenmerkende sieraad, de mbangba , "mgba-mgba", waarvan zij geloven dat het helpt hun prestige te verhogen en elke kwade macht af te weren. Bij de Bamoun is het de fon , het hoofd van het koninkrijk of het stamhoofd, die deze ketting aanbiedt aan verdienstelijke mannen.

De Bamoun bewonen een streek die zowel beboste reliëfs als savannes telt. In dit grote gebied, Grasland ...

Traditionele Himba halsketting in koper
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Himba set

Deze halsketting van volwassen Himbas-vrouwen, een kostbaar onderdeel van de bruidsschat, bestaat uit verschillende rijen koperdraad Dit sieraad wordt van moeder op dochter doorgegeven. De Himbas zijn een Bantoevolk van semi-nomadische herders, met een animistische godsdienst, dat in het noorden van Namibië in de regio Kaokoland ("verre landen") woont. De vrouwen staan bekend om hun schoonheid en hun zware versieringen van halskettingen en armbanden. Om zich te beschermen, bedekken zij hun lichaam en hun gevlochten haar met een preparaat van oker, hematiet en dierlijk vet.

Kirdi kralen beha cover
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Gebruikte voorwerpen, katrollen, dozen, weefgetouw > Kralen beha cover

Dit geraffineerde kledingstuk, geborduurd met glazen kralen, met afwisselend geometrische motieven in contrasterende kleuren, vormt een fijne maar dichte textuur, omzoomd met kauri. Wanneer het gedragen werd, maakte het kledingstuk een zacht rinkelend geluid.
Hoogte op voet: 31 cm.
De Kirdi, of "heidenen", zo genoemd door de geïslamiseerde volkeren, zijn gevestigd in het uiterste noorden van Kameroen, aan de grens met Nigeria. Ze omvatten de Matakam, Kapsiki, Margui, Mofou, Massa, Toupouri, Fali , Namchi, Bata, Do ayo...  Zij leven van landbouw, visserij en veeteelt. Ze wonen in kleine onafhankelijke gehuchten. Beroemd om hun terracotta beeldjes die aan de sao doen denken, zijn zij ook bekend om kleine voorwerpen van leer en metaal, met kralen genaaide ...


Zie het blad

Verkocht

Armband Abagan Fon
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Armband Fon

Prestigieuze ornamenten van Afrikaanse kunst
Deze fon zilveren armband werd, zoals de naam al aangeeft, door het dorpshoofd op de arm gedragen. Het is inderdaad etymologisch gezien de betekenis van de naam "abagan", "aba" betekent arm en "gan" betekent chief. Deze set bestaat uit kettingen die een centraal ornament verbinden, waarbij een kalebasachtig motief wordt omlijst door hoorns. Cirkelvormige uitsparingen verfraaien de armband. Het Fon is momenteel gevestigd in een deel van de Republiek Benin dat het Koninkrijk Dahomay wordt genoemd. Volgens de legende heeft een prinses van Yoruba afkomst dit koninkrijk voor de 17e eeuw geschapen.


Zie het blad

150,00

Drie-rijige Amazigh ketting
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Berberketting

Afrikaanse kunst sieraden en Amazigh zilverwerk, een element van vrouwelijke versiering in de Marokkaanse Anti-Atlas.
Deze oude ketting bestaat uit zilveren ballen, amber kralen en luban (van acacia sap), oude glazen kralen van venise (murano), rode en oranje koraalballen, Amazone kralen, metalen ballen, plastic en semi-gekleurde edelstenen, schroefdraad in drie rijen.


Zie het blad

Verkocht

Traditionele Himba halsketting, Ovahimba
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Himba halsketting

Deze halsketting van volwassen Himbas-vrouwen, een kostbaar onderdeel van de bruidsschat, bestaat uit een witte schelp "Ohumba" (Conus Betulinus ) symbool van vruchtbaarheid, en talrijke metalen kralen, gescheiden door leren riempjes, geregen op een koord. Deze juwelen worden doorgegeven van moeder op dochter. De Himbas zijn een Bantoevolk van semi-nomadische herders, met een animistische godsdienst, dat in het noorden van Namibië in de regio Kaokoland ("verre landen") woont. De vrouwen staan bekend om hun schoonheid en hun zware versieringen van halskettingen en armbanden. Om zich te beschermen, bedekken zij hun lichaam en hun gevlochten haar met een preparaat van oker, hematiet en dierlijk vet.

Amazighe etnische ketting
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Berberketting

Afrikaanse kunstjuwelen en Amazigh-goudsmeden, element van vrouwelijke versiering in de Marokkaanse Anti-Atlas.
Deze antieke ketting bestaat uit een hoofdbal van zilver, amber en luban kralen (van het sap van acacia), oude glazen kralen, rode koraalbollen, amazoniet kralen, metalen ballen, geregen op nylon die wollen koorden verlengen. Lengte 78 cm inclusief koord.


Zie het blad

Verkocht

Amazighe ketting en armband
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Amazighe Sieraden

Afrikaanse kunstjuwelen en Amazigh zilverwerk, een element van vrouwelijke versiering in de Marokkaanse Anti-Atlas.
Deze oude ketting bestaat uit een verscheidenheid aan geregen kralen: afhankelijk van de behuizing amber (luban van acacia sap), rode koraalkralen, Amazoniet kralen, metalen kralen, turkoois, zilver, glazuur en plastic. De armband is ingelegd met turquoise en koraal. In de Noord-Afrikaanse cultuur hebben sieraden ook een heilige en profylactische rol.


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100