Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Sieraden, ornament :

De Afrikaanse juwelen zijn gemaakt van verschillende metalen, goud, zilver, brons, messing, ijzer, of verschillende in Afrika talrijke edelstenen. Ze worden gedragen door vrouwen, maar niet alleen, de opperhoofden, de notabelen zijn er zeer op gesteld voor elke gelegenheid.


Bamoun Mgba-Mgba inductie ketting
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Brons, luipaard, boodschapper, krijger, standbeeld > Bronzen Bamoun

De Afrikaanse kunst van de Bamoun, en de regalia, symbolen van prestige verbonden aan soevereiniteit.
Deze Bamoun halsketting voor hoogwaardigheidsbekleders, of Bamoum, is versierd met 12 buffelkoppen in een metalen ring. Deze iconografie symboliseert de waarden van strijdlust en vasthoudendheid. Wanneer zij zitten, dragen de leden van de hofraad van de sultan van Bamoun dit voor hun functie kenmerkende sieraad, de mbangba , "mgba-mgba", waarvan zij geloven dat het helpt hun prestige te verhogen en elke kwade macht af te weren. Bij de Bamoun is het de fon , het hoofd van het koninkrijk of het stamhoofd, die deze ketting aanbiedt aan verdienstelijke mannen.

De Bamoun bewonen een streek die zowel beboste reliëfs als savannes telt. In dit grote gebied, Grasland ...

Traditionele Himba halsketting in koper
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Himba set

Deze halsketting van volwassen Himbas-vrouwen, een kostbaar onderdeel van de bruidsschat, bestaat uit verschillende rijen koperdraad Dit sieraad wordt van moeder op dochter doorgegeven. De Himbas zijn een Bantoevolk van semi-nomadische herders, met een animistische godsdienst, dat in het noorden van Namibië in de regio Kaokoland ("verre landen") woont. De vrouwen staan bekend om hun schoonheid en hun zware versieringen van halskettingen en armbanden. Om zich te beschermen, bedekken zij hun lichaam en hun gevlochten haar met een preparaat van oker, hematiet en dierlijk vet.

Kirdi kralen beha cover
Afrikaanse kunst > Gebruikte voorwerpen, katrollen, dozen, weefgetouw > Kralen beha cover

Dit geraffineerde kledingstuk, geborduurd met glazen kralen, met afwisselend geometrische motieven in contrasterende kleuren, vormt een fijne maar dichte textuur, omzoomd met kauri. Wanneer het gedragen werd, maakte het kledingstuk een zacht rinkelend geluid.
Hoogte op voet: 31 cm.
De Kirdi, of "heidenen", zo genoemd door de geïslamiseerde volkeren, zijn gevestigd in het uiterste noorden van Kameroen, aan de grens met Nigeria. Ze omvatten de Matakam, Kapsiki, Margui, Mofou, Massa, Toupouri, Fali , Namchi, Bata, Do ayo...  Zij leven van landbouw, visserij en veeteelt. Ze wonen in kleine onafhankelijke gehuchten. Beroemd om hun terracotta beeldjes die aan de sao doen denken, zijn zij ook bekend om kleine voorwerpen van leer en metaal, met kralen genaaide ...


Zie het blad

490,00

Armband Abagan Fon
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Armband Fon

Prestigieuze ornamenten van Afrikaanse kunst
Deze fon zilveren armband werd, zoals de naam al aangeeft, door het dorpshoofd op de arm gedragen. Het is inderdaad etymologisch gezien de betekenis van de naam "abagan", "aba" betekent arm en "gan" betekent chief. Deze set bestaat uit kettingen die een centraal ornament verbinden, waarbij een kalebasachtig motief wordt omlijst door hoorns. Cirkelvormige uitsparingen verfraaien de armband. Het Fon is momenteel gevestigd in een deel van de Republiek Benin dat het Koninkrijk Dahomay wordt genoemd. Volgens de legende heeft een prinses van Yoruba afkomst dit koninkrijk voor de 17e eeuw geschapen.


Zie het blad

150,00

Drie-rijige Amazigh ketting
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Berberketting

Afrikaanse kunst sieraden en Amazigh zilverwerk, een element van vrouwelijke versiering in de Marokkaanse Anti-Atlas.
Deze oude ketting bestaat uit zilveren ballen, amber kralen en luban (van acacia sap), oude glazen kralen van venise (murano), rode en oranje koraalballen, Amazone kralen, metalen ballen, plastic en semi-gekleurde edelstenen, schroefdraad in drie rijen.


Zie het blad

Verkocht

Traditionele Himba halsketting, Ovahimba
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Himba halsketting

Deze halsketting van volwassen Himbas-vrouwen, een kostbaar onderdeel van de bruidsschat, bestaat uit een witte schelp "Ohumba" (Conus Betulinus ) symbool van vruchtbaarheid, en talrijke metalen kralen, gescheiden door leren riempjes, geregen op een koord. Deze juwelen worden doorgegeven van moeder op dochter. De Himbas zijn een Bantoevolk van semi-nomadische herders, met een animistische godsdienst, dat in het noorden van Namibië in de regio Kaokoland ("verre landen") woont. De vrouwen staan bekend om hun schoonheid en hun zware versieringen van halskettingen en armbanden. Om zich te beschermen, bedekken zij hun lichaam en hun gevlochten haar met een preparaat van oker, hematiet en dierlijk vet.

Amazighe etnische ketting
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Berberketting

Afrikaanse kunstjuwelen en Amazigh-goudsmeden, element van vrouwelijke versiering in de Marokkaanse Anti-Atlas.
Deze antieke ketting bestaat uit een hoofdbal van zilver, amber en luban kralen (van het sap van acacia), oude glazen kralen, rode koraalbollen, amazoniet kralen, metalen ballen, geregen op nylon die wollen koorden verlengen. Lengte 78 cm inclusief koord.


Zie het blad

Verkocht

Amazighe ketting en armband
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Amazighe Sieraden

Afrikaanse kunstjuwelen en Amazigh zilverwerk, een element van vrouwelijke versiering in de Marokkaanse Anti-Atlas.
Deze oude ketting bestaat uit een verscheidenheid aan geregen kralen: afhankelijk van de behuizing amber (luban van acacia sap), rode koraalkralen, Amazoniet kralen, metalen kralen, turkoois, zilver, glazuur en plastic. De armband is ingelegd met turquoise en koraal. In de Noord-Afrikaanse cultuur hebben sieraden ook een heilige en profylactische rol.


Zie het blad

Verkocht

Primitieve Munt / Noord-Zaïre Versiering
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Munten van brons, zwart ijzer en andere materialen > Mumuye Munt

Jan Putteneers tribale kunstcollectie te koop.

Dit geringde koppel, prestige versiering waarvan fijn gehamerd eindigt met decoratieve motieven flare in flats, werd gebruikt in Noord-Zaïre tijdens de pre-koloniale tijdperk voor commerciële transacties, onder vele andere goederen, zoals sieraden, wapens, curies, stoffen, enz. Een identiek model (ill.67) verschijnt op pagina 115 van het boek " Africanobjects" de Laure Meyer.La bruidsschat bestond ook uit juwelen, kettingen, armringen, enkels, met valutawaarde. Ze moesten zich ook beschermen tegen verschillende plagen. Kopermetaal, bijvoorbeeld, geassocieerd met het prestige van royalty, was populairder dan goud in Centraal- en Zuidelijk Afrika. In de 15e eeuw importeerden de Europeanen ook metaal in de vorm van boeien, die ...

Amazighe tribale ketting
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Berberketting

Afrikaanse kunstjuwelen en Amazigh-goudsmeden, element van vrouwelijke versiering in de Marokkaanse Anti-Atlas.
Deze antieke ketting bestaat uit verschillende kralen geregen op een nylondraad: amber (luban) (van het sap van acacia), oude glaskralen van Venetië (murano), rode koraalkralen, amazonietkralen, metalen bolletjes, plastic en schelpen.


Zie het blad

480,00

Abagan Fon Armband
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Fon armband

Ornamenten van hoogwaardigheidsbekleders van Afrikaanse kunst
Deze zilveren fon-armband werd, zoals de naam al aangeeft, door het dorpshoofd op de arm gedragen. Het is inderdaad etymologisch gezien de betekenis van de naam "abagan", "aba" betekent arm en "gan" betekent chief.


Zie het blad

240,00

Yaka talisman ketting
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Yaka ketting

Deze ketting, die uit droge zaden, buisvormige parels, en twee uitvoerig gesneden hoofden wordt samengesteld, is een afstammingscharme die tegen vijanden beschermt. Het werd uitgevoerd volgens de instructies van de Nganga ngoombu en de sponsor van het object. Hiërarchisch en autoritair, samengesteld uit angstaanjagende krijgers, Yaka samenleving werd geregeerd door afstamming leiders met het recht op leven en dood over hun onderwerpen. Jagen en het daaruit voortvloeiende prestige zijn een kans voor de Yaka vandaag om voorouders aan te roepen en hun toevlucht te nemen tot rituelen met charmes. De initiatie maatschappij van jongeren is de n-khanda , die wordt gevonden onder de Oost-Kongo (Chokwe, Luba, etc ...),) en die verschillende charmes en maskers gebruikt om een krachtige afstamming ...


Zie het blad

180,00

Armband koninklijke Kapsiki
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Armband Kapsiki

Zware versiering versierd met open motieven. Gouden patina met grijsgroene inleg.
De Kapsiki behoren tot de etnische groepen die deel uitmaken van de Kirdi-groep gevestigd in het uiterste noorden van Kameroen. Deze "païens" (Kirdi) zoals de islamitische volkeren hen hebben genoemd, omvatten de Matakam, Kapsiki, Margui, Mofou, Massa, Toupouri, Fali, Namchi, Bata, Do ayo... Ze leven van landbouw, visserij en veeteelt.


Zie het blad

Verkocht

Sao Sokoto Genezer Ring
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Sao Ring

Gebruikt als een amulet gecrediteerd met apotropaïsche deugden, dit kleine bronzen beeld is, voor de Sao, een talisman verondersteld om hen te beschermen tegen waanzin. Het wordt daarom te allen tijde gedragen. De ruiter-talisman is hier gemonteerd op een ring gedragen door de waarzegger tijdens waarzeggerij rituelen. Het genie dat de gek zou bezitten wordt vertegenwoordigd door de ruiter, het paard dat het slachtoffer afbeeldt. Deze ruiter die een cheche draagt rijdt een paard dat een zeldzaam prestigeattribuut in deze sahelgebieden was. Hoogte op een basis: 11 cm.
De Sao, voorouders van de Kotoko, werden tussen de 12e en 14e eeuw opgericht in een geografisch gebied dat zich uitstrekt langs de grenzen tussen Tsjaad, Noord-Kameroen en Nigeria. Ze vestigden zich op heuvels, waardoor ...


Zie het blad

Verkocht

Dogon Zon
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Dogon Zon

Er is een opmerkelijke legende in de Afrikaanse kunst met betrekking tot deze objecten, deze wordt verteld door Philippe DOUSSIN
Dify het was een lange tijd geleden. In een tijd dat de hemel dicht bij de aarde was, zo dichtbij dat moeders 's avonds de sterren oppikten zodat de kinderen ermee zouden spelen voordat ze in slaap vielen.
Door de cyclus van deze mensheid, mensen wisten hoe ze zich zonder problemen (want Hemel en Aarde zijn dicht bij \


Zie het blad

Verkocht

Wilt u de verkochte artikelen verbergen? Zo ja, Klik HIER
Armband Tutsi Igitembe
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > ManchetteTutsi ManchetteTutsi

Deze functionele versiering voor boogschutters werd aan de linkerkant gedragen om de onderarm te beschermen tegen botsingen. In Rwanda, Tutsi gebruikt een gras bedekte pad, en houten bescherming genaamd igitembe waren daarom zeldzaam. Deze igitembe van een mooie heldere patina heeft een interne omtrek van 7,5 cm, en is ingesteld met drie koperen inleg aan elke kant.
De Tutsi werden vooral gedecimeerd door de islamitische slavenhandel en terugkerende gevechten. Bevolkingsgroepen genaamd "Bantous interlacustres", opgericht tussen lake Victoria en de Limpopo River, omvatten de Ganda, Nyoro, Nkole, Soga, Toro, Hima, en Tutsi van Rwanda en Burundi. Hun culturen hebben gelijkenissen, net als hun artistieke productie en hun alledaagse objecten. De Tutsi fokken vee. Ze blinken ook uit in de ...


Zie het blad

Verkocht

Bwami Lega Bilondo ketting
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Collier League

Een prestigieuze badge van een geïnitieerd lid van de Bwami, deze ketting, die dagelijks werd gedragen, bevat bilondo objecten openbaar met vermelding van de status bereikt door de houder. Als de niet-ingewijden leest bepaalde tekenen, zal de volgeling begrijpen meer diep de symboliek van het dragen van dit of dat accessoire.
De ketting bestaat uit gesneden houten kralen en bottanden, hoorn, talisman in de vorm van een miniatuurmasker in ivoor, cauri en parel.
Na hun uittocht uit Oeganda in de 17e eeuw vestigde de Lega zich op de westelijke oever van de Lualaba rivier in de DRC. Ook bekend als Warega, deze individuen leven in zelfstandige dorpen omringd door palissades, meestal op de top van heuvels. De rol van het opperhoofd, kindi , wordt gehouden door de oudste man van de ...


Zie het blad

Doe een bod.

780,00

Yaka talisman halsketting
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Yaka ketting

Deze ketting van gedroogde zaden, buisvormige kralen, en een talisman waaruit twee zorgvuldig gesneden koppen verschijnen, is een afstamming die beschermt tegen vijanden. Het werd uitgevoerd volgens de instructies van de Nganga ngoombu en de sponsor van het object. Hiërarchisch en autoritair, samengesteld uit angstaanjage krijgers, werd Yaka Society geregeerd door Lineage leiders met het recht op leven en dood over hun onderdanen. Jagen en het prestige dat daarbij hoort, zijn vandaag de dag een kans voor de Yaka om voor ouders op te roepen en hun toevlucht te zoeken tot rituelen met behulp van Charms. De initiatie vereniging van jongeren is de n-Khanda , die wordt gevonden in de oostelijke Kongo (Chokwe, Luba, enz...), en die verschillende charmes en maskers gebruikt om een krachtige ...


Zie het blad

Verkocht

Yaka talisman halsketting
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Yaka ketting

Deze ketting van gedroogde zaden, buisvormige kralen, en een talisman waaruit twee zorgvuldig gesneden koppen verschijnen, is een afstamming die beschermt tegen vijanden. Het werd uitgevoerd volgens de instructies van de Nganga ngoombu en de sponsor van het object. Hiërarchisch en autoritair, samengesteld uit angstaanjage krijgers, werd Yaka Society geregeerd door Lineage leiders met het recht op leven en dood over hun onderdanen. Jagen en het prestige dat daarbij hoort, zijn vandaag de dag een kans voor de Yaka om voor ouders op te roepen en hun toevlucht te zoeken tot rituelen met behulp van Charms. De initiatie vereniging van jongeren is de n-Khanda , die wordt gevonden in de oostelijke Kongo (Chokwe, Luba, enz...), en die verschillende charmes en maskers gebruikt om een krachtige ...


Zie het blad

Verkocht

Bamoun Mgba-mgba inductie ketting
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Bronzen Bamoun

De Afrikaanse kunst van het Bamoun, en de regalia in verband met de soevereiniteit. Deze oude halsketting van de Bamoun dignitary, of Bamoum, wordt geknipt met 12 Buffalo hoofden gerangschikt op een metalen bandje met een gesp. Deze iconografie symboliseert de waarden van gevechten en vasthoudendheid. Als ze zitten, dragen de leden van de Hofraad van Sultan Bamoun deze onderscheidende versie van hun functie, de mbangba , "mgba-mgba", die zij zeggen helpt hun prestige te versterken en eventuele kwade kracht te verwijderen. Onder de Bamoun, het is de FON , het hoofd van het Koninkrijk of de hoofdman, die deze ketting zal bieden om mannen te verdienen.
totale hoogte op een basis: 54 cm.

de Bamoun wonen in een gebied vol met bossen en savannes. Dit grote territorium ...

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2021 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100