Afrikaanse tribale kunstwerken

Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Standbeeld Bambara

Dienaar figuur Guantigui Bambara (N° 23371)

Dit beeldhouwwerk, dat een Bambara-dienaar belichaamt, hanteert klassieke criteria en draagt ​​het traditionele Bambara-kapsel. De vooruitstekende kist, op een plateau, accentueert de hooghartige houding van het personage. Vaak vergezeld van een " guandoudou ", figuur van een koningin, werd dit type beeldhouwwerk omringd door figuren van bedienden genaamd guannyeyi tijdens de riten van de Guan<-maatschappij . /b> .
Afgeschuurde matte patina, breekt op mathoogte. Scheuren.

De Bambara komen voor in centraal en zuidelijk Mali. Deze naam betekent "ongelovige" en werd aan hen gegeven door moslims. Ze behoren tot de grote Mande-groep, zoals de Soninke en de Malinke. Ze geloven in het bestaan ​​van een scheppende god die in het algemeen Ngala wordt genoemd en die 266 heilige attributen heeft. Eén, voor elke dag van de 9 maanmaanden die de zwangerschap van een kind duurt. Ngala handhaaft de orde in het universum. Zijn bestaan ​​bestaat naast een andere androgyne god genaamd Faro, die alle kwaliteiten aan de mens gaf en die de vruchten van de aarde laat groeien. Grote gemaskerde partijen sluiten de inwijdingsrituelen van de dyo-vereniging en het gwan-ritueel van de Bambara in het zuiden van het Bambara-land af. Verspreid over een periode van zeven jaar voor mannen, zijn ze minder veeleisend voor vrouwen. De nieuwe ingewijden vieren dan, in groepen, van dorp tot dorp, hun symbolische wedergeboorte. Het zijn de zonen van de smeden die dansen rond deze beelden die buiten de festiviteiten werden geplaatst, gegroepeerd op een altaar, nadat ze waren geolied en versierd. Elke beeltenis droeg een boodschap die aan de ingewijden werd onthuld.  

Bekijk de video

380.00 
Mogelijkheid tot betaling in 2x (2x 190,0 €)

Stukje met echtheidscertificaat

Geschatte verzendkosten ...

Bij aankoop van dit kunstwerk krijgt u 5% = (19,0 loyaliteitspunten = 19,0 euro's) die u kunt gebruiken voor uw volgende aankoop

HerkomstEx-collection française
EtniciteitBambara
Landmali
Materialenwood
Hoogte cm74
Breedte15 cm
Gewicht3,00 Kg

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze items
Statue SukumaStatue ZandéStatue HembaStatue YorubaStatue Bassa

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de volgende opties
   Laat het me weten als er een soortgelijk item aan de catalogus wordt toegevoegd.
   Laat me weten als de prijs van dit artikel daalt.
Mijn waarschuwingen beheren
Iemand die geïnteresseerd is in dit object

Vragen over dit item, neem contact met ons op


Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  - 

© 2023 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal