Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Afrikaanse dolls:

In veel hedendaagse commentaren wordt beweerd dat poppen en marionetten door de katholieke missies op het Afrikaanse continent werden geïntroduceerd voor didactische doeleinden. Het is echter duidelijk dat de voorouderlijke traditie van het poppenspel reeds lang voor de komst van de missies bestond. De Afrikaanse marionetten zijn overheersend in de mannenvoorstellingen, terwijl de poppen worden gebruikt door de jonge meisjes en vrouwen.


Ashanti Akua  ba doll
promo art africain
Afrikaanse kunst > Afrikaanse dolls > Ashanti doll

Vruchtbaarheidswensen in Afrikaanse kunst Ashanti.
Deze gestileerde vrouwenfiguur, Akua'ba (meervoud Akua'mma) genoemd, heeft kenmerken die eigen zijn aan de Ashanti-poppen, die meestal geen benen hebben: een plat, rond hoofd met daarop een cilindrische buste met horizontale armen. Dunne kettingen van gekleurde kralen contrasteren met het donkere patina.
Deze gestileerde houten beeltenissen werden gedragen door zwangere vrouwen, strak in hun lendendoeken gewikkeld, om de komst van mooie kinderen te verzekeren. De overgrote meerderheid van deze beelden is vrouwelijk, compleet met borsten.

De Ashanti zijn een van de etnische groepen van Ghana (voorheen de "Goudkust"), deel van de Akan-groep, die een met bossen begroeide regio bewonen. Net als andere ...


Zie het blad

240,00  192,00

Pop Zaramo Mwana hiti
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse dolls > Zamaro figuur

Gesneden van steen, deze traditionele Afrikaanse pop neemt een groot hoofd waar een dubbele top kuif ontwikkelt. De cilindrische buste heeft geen armen. De borsten en navelstreng worden aangegeven door een lichte reliëf en gemarkeerd met een parel, waarvan het gebruik is gebruikelijk in de Zaramo beeldhouwboek. Schaats van gebruik.
De Zaramo en de stammen om hen heen hebben ontworpen poppen in het algemeen geassocieerd met vruchtbaarheid, maar waaraan andere deugden zou worden toegeschreven. Zijn primaire rol wordt gespeeld tijdens de periode van opsluiting van de jonge zaramo insider. De beginner zal zich gedragen met betrekking tot het object als met een kind, en zal dansen met hem tijdens de slotceremonies van de inwijding. In het geval dat de jonge vrouw niet zwanger wordt, zal ...


Zie het blad

Verkocht

Paar d  Ere Ibeji Yoruba Igbomina
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Ibeji Tweelingen

De ibeji in de Afrikaanse kunst.

In de taal van het Yoruba volk betekent ibeji een tweeling: ibi voor geboren en eji voor twee. Ze vertegenwoordigen de figuur van een overleden tweeling.
Deze ibeji wordt dan behandeld zoals het vermiste kind zou zijn geweest. Het is de moeder die voor hem moet zorgen; ze kan hem regelmatig wassen en voeden. Als ze sterft, neemt de resterende tweeling het over.
De ibeji wordt beschouwd als meer dan een fysieke representatie van een geliefde en beïnvloedt het leven van de familie. Daarom blijft de familie gebeden, sektes en bevrijdingen tot hem of haar richten.
Deze stukken behoren tot de beroemdste kunstobjecten van de Yoruba-groep. In feite is het voorkomen van jumelage in deze etnische groep sterker dan ...

 Mossi Biga Vruchtbaarheid pop
promo art africain
Afrikaanse kunst > Afrikaanse dolls > Mossi pop

br>Een schematische vruchtbaarheidspop, waarvan het uiterlijk van het hoofd van regio tot regio verschilt, vertegenwoordigt een geest waarmee een relatie wordt opgebouwd. De buisvormige buste, gericht op de buik, heeft een borstkas. Het hoekige, gestileerde hoofd roept het vrouwelijke kuifkapsel, de parallelle insnijdingen, de scarificatie en de etnische vlechten op. Mooie donkerbruine satijnen patina. Het gebruik van poppen door jonge Afrikaanse vrouwen is niet uitsluitend in het kader van de initiatie. Wanneer de menstruatie plaatsvindt, wordt het jonge meisje beschouwd als een potentiële moeder. In veel etnische groepen wordt de zoektocht naar vruchtbaarheid vervolgens gedaan door middel van intitiatieve riten. Houten figuren worden dan gegraveerd, waarbij sommige een ...


Zie het blad

100,00  80,00

Tabwa Mpundu fetisj pop
promo art africain
Afrikaanse kunst > Afrikaanse dolls > Tabwa pop

Afrikaanse stammenkunst van de Tabwa, voorwerpen van prestige.

Gebruikt door het vrouwelijke inwijdingsgenootschap, heeft deze mensfiguur zonder ledematen borsten en een vooruitstekende navel, littekens die vergelijkbaar zijn met de traditionele littekens van stamleden. Grijsbruine patina. De Tabwa ("littekens maken" en "schrijven") vormen een etnische groep die aanwezig is in het zuidoosten van de DRC. Eenvoudige boeren zonder gecentraliseerde macht, verenigden zij zich rond stamhoofden na te zijn beïnvloed door de Luba. Het is vooral in deze periode dat hun artistieke stroming tot uiting kwam in beelden maar ook in maskers. De Tabwa beoefenden voorouderverering en wijdden sommige van hun standbeelden aan hen met de naam mkisi . Animisten, hun geloof is verankerd ...


Zie het blad

240,00  192,00

Poupée Ashanti Akua ba Ghana
promo art africain
Afrikaanse kunst > Afrikaanse dolls > De pop van Ashanti

De poppenbeeldjes Akuaba (meervoud Akua'mma) worden gebruikt onder de Ashanti en Fantis van Ghana en zijn amuletten die door Ashanti-vrouwen worden gebruikt om de vruchtbaarheid te bevorderen. Ze zijn gemakkelijk herkenbaar door hun gestileerde uiterlijk. Hun platte, ronde hoofd heeft een hoog voorhoofd dat het bovenste deel van het hoofd in beslag neemt, en de lijnen zijn over het algemeen getekend in het onderste derde deel van het hoofd. Een teken van schoonheid, de geribbelde hals staat ook symbool voor welvaart. Deze beelden, die op de rug van vrouwen worden gedragen, gaan ook gepaard met verschillende riten, zoals het innemen van een toverdrankje of het plaatsen van het voorwerp op het familie-altaar. Na de geboorte van het kind wordt het beeld als speelgoed gebruikt, en soms ...


Zie het blad

150,00  120,00

Ooifetisjbeeldje
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > De fetisj, dit emblematische voorwerp > Ooi Fetisj

Afrikaanse kunst en tribale cultus vodun van de ooi en fon
Affubé populaties van verschillende amuletten in de vorm van sieraden, hoorns gevuld met stoffen vermengd met rode klei, metalen accessoires, gedroogde zaden, en reptielen huidriem, dit realistische beeldje was ritueel coating met een dikke poeder coating peeling lokaal. De pupillen bestaan uit rode kralen en een van de voeten wordt veranderd. Desication scheuren, groeven.
In Togo maken Afrikaanse fetisjen deel uit van heilzame of kwaadaardige rituelen volgens de bedoelingen van hun eigenaar. De fetisjisten, na het waarzeggerijritueel van de fa met behulp van palmnoten, maken ze op bestelling om beschermende en medicinale deugden aan te bieden, maar bieden ook meer conventionele kant-en-klare versies.
Deze ...


Zie het blad


Verkocht aan 140,00 Zoek een soortgelijk object

Paar beeldjes ibedji Yoruba
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse dolls > Ibeji koppel

Belgische Afrikaanse kunstcollectie.
Met gekleurde parelkettingen als hun enige beschermende versiering, deze pop beeldjes "ere" (beelden), roepen tweelingen, zijn voorzien van een conisch kapsel gemaakt van vlechten. Een specificiteit onderscheidt hen, de prominente mond in de vorm van een snavel symolating in de Yorubala waarzeggerij en de occulte wereld.
Dark bruin glanzend oppervlak. Indigo-resten op de headdress.br- In de taal van het Yoruba-volk betekent ibeji tweeling: ibi voor geboren en eji voor dwo. Zij vertegenwoordigen de figuur van een overleden tweeling. Deze ibedji wordt dan behandeld als het vermiste kind zou zijn geweest. Het is de moeder die voor hem moet zorgen; ze kan wassen en voeden regelmatig. Als ze sterft, neemt de overgebleven tweeling het over. Een ...


Zie het blad


Verkocht aan 150,00 Zoek een soortgelijk object

Kikuyu kralen standbeeld
promo art africain
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Kikuyu pop

Deze gebeeldhouwde figuur, zonder armen en versierd met duizenden kralen, wordt meestal ten onrechte toegeschreven aan de Namji, maar is afkomstig van de Kikuyu of Agikuyu van zuidwest Kenia, een volk dat zich rond de berg Kenia vermengde met de oorspronkelijke Gumbas of agumbas bewoners. Zij geloven in een scheppergod die zij Ngai noemen en die op de berg Kenia zou wonen en tot wie zij regelmatig gebeden en offers brengen. De Kikuyu, vooral bekend om hun schilden, maken in hun houtsnijwerk en traditionele klederdracht veel gebruik van glazen kralen en kaurischelpen, zoals veel Oost-Afrikaanse stammen doen. Rituele beoefenaars, mundu mugo , zijn gevreesd, en voeren genezingsrituelen uit met waarzeggerij kalebassen mwano geladen met therapeutische elementen.


Zie het blad

240,00  192,00

Ashanti Akua  ba pop
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse dolls > Ashanti pop

Vruchtbaarheidsgeloften in de Afrikaanse Ashanti-kunst.
Deze gestileerde vrouwenfiguur, Akua'ba (meervoud Akua'mma) genoemd, heeft kenmerken die eigen zijn aan de Ashanti-poppen, meestal zonder benen: een plat, rond hoofd met daarop een cilindrische buste met horizontale armen. Fijn gekleurde kralenkettingen contrasteren met het donkere, zeer glanzende patina. Schaafwonden. Deze gestileerde houten beeltenissen werden gedragen door zwangere vrouwen, strak in hun lendendoeken gewikkeld, om de komst van mooie kinderen te verzekeren. De overgrote meerderheid van deze beelden is vrouwelijk, compleet met borsten.

De Ashanti zijn een van de etnische groepen van Ghana (voorheen de "Goudkust"), deel van de Akan-groep, die een met bossen begroeide regio bewonen. Net als ...


Zie het blad

Verkocht

Ashanti Akua  ba pop
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse dolls > Ashanti pop

Vruchtbaarheidsgeloften in de Afrikaanse Ashanti-kunst.
Deze gestileerde vrouwenfiguur, Akua'ba (meervoud Akua'mma) genoemd, heeft typische kenmerken van Ashanti-poppen, meestal zonder benen: een plat, rond hoofd met daarop een cilindrische buste met horizontale armen. Dunne kettingen van gekleurde kralen contrasteren met het glanzende mahonie patina. Deze gestileerde houten beeltenissen werden gedragen door zwangere vrouwen, strak in hun lendendoeken gewikkeld, om de komst van mooie kinderen te verzekeren. De overgrote meerderheid van deze beelden is vrouwelijk, compleet met borsten.

De Ashanti zijn een van de etnische groepen van Ghana (voorheen de "Goudkust"), deel van de Akan-groep, die een door bossen bedekt gebied bewonen. Net als andere bevolkingsgroepen ...


Zie het blad

Verkocht

Tabwa Mpundu pop
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse dolls > Tabwa pop

Zwitserse collectie Afrikaanse kunst.

De poppen Mpundu zijn herkenbaar aan hun cilindrische lichaam overwonnen door een hoofd waarvan het gezicht is, volgens de voorbeelden, begiftigd met weinig of vele littekens. Deze poppen worden gebruikt door leden van vrouwen initiatie verenigingen. De Tabwa-aanbiddende tweeling genaamd bampundu die magische gaven moeten bezitten. Medium oranje bruine glanzende patina.
De Luba domineerde de Tabwa in de regio langs het Tanganyikameer, tussen Zaïre en Zambia. "Tabwa" of " Wordt attached" verwijst waarschijnlijk naar het systeem van slavernij dat ooit door islamitische kooplieden werd beoefend. Tabwa herwonnen toen hun onafhankelijkheid dankzij de rijkdom die door de ivoorhandel wordt verstrekt. Net zoals de invloed van de Luba merkbaar is ...


Zie het blad


Verkocht aan 120,00 Zoek een soortgelijk object

Wilt u de verkochte artikelen verbergen? Zo ja, Klik HIER
Tabwa fetisjpop
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse dolls > Tabwa pop

Ex-Duitse Afrikaanse kunstcollectie.
Gebruikt door de vrouwelijke initiatiemaatschappij, heeft deze buisvormige gebeeldhouwde figuur vrouwelijke attributen en een uitstekende navel, vertakkingen vergelijkbaar met die van de traditionele stamleden, en heeft een honingkleurige patina.
De Tabwa ("scarificeren" en "schrijven") zijn een etnische groep die in het zuidoosten van de DRC aanwezig is. Eenvoudige boeren zonder gecentraliseerde macht, ze verenigden zich rond stamhoofden na beïnvloed te zijn door de Luba. Het is vooral in deze periode dat hun artistieke stroming zich vooral uitte in beelden maar ook in maskers. De Tabwa beoefenden de voorouderverering en droegen enkele van hun beelden aan hen op, genaamd mkisi . Animist, hun geloof is verankerd rond de ngulu, geesten ...


Zie het blad

Verkocht

Pop Zaramo Mwana hiti
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse dolls > Poupée Zaramo

De Zaramo en de stammen om hen heen hebben ontworpen poppen in het algemeen geassocieerd met vruchtbaarheid, maar waaraan andere deugden zou worden toegeschreven. Zijn primaire rol wordt gespeeld tijdens de periode van opsluiting van de jonge zaramo insider. De beginner zal zich gedragen met betrekking tot het object als met een kind, en zal dansen met hem tijdens de slotceremonies van de inwijding. In het geval dat de jonge vrouw niet zwanger wordt, zal ze de "fant" adopteren. In de Zaramo wordt dit gebeeldhouwde motief aan de bovenkant van de stokken opgenomen, rituele objecten gesieren en verschijnt zelfs op grafpalen. De vorm is terugkerende, een gestileerde kop, met een dobule of enkele kam, het overwinnen van een buisvormige buste verstoken van armen waar de borsten en navelstreng ...


Zie het blad


Verkocht aan 190,00 Zoek een soortgelijk object

Akua ba Ashanti pop uit Ghana
promo art africain
Afrikaanse kunst > Afrikaanse dolls > De pop van Ashnati

Ex Franse Afrikaanse kunst collectie.
Gebruikt bij de Ashanti en Fantis van Ghana, zijn de poppenbeeldjes Akuaba (meervoud Akua'mma) amuletten die door Ashanti-vrouwen worden gebruikt om de vruchtbaarheid te bevorderen. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan hun gestileerde uiterlijk. Hun platte, ronde hoofd heeft een hoog voorhoofd dat het bovenste deel van het hoofd in beslag neemt, en de lijnen zijn meestal getrokken in het onderste derde deel van het hoofd. Een teken van schoonheid, de vaak geringde hals symboliseert ook voorspoed. Deze beelden, die door vrouwen op de rug worden gedragen, gaan ook gepaard met verschillende rituelen, zoals het innemen van een brouwsel of het plaatsen van het voorwerp op het familiealtaar. Na de geboorte van het kind wordt het beeldje als ...


Zie het blad

150,00  120,00

Beeldjes Ere Ibedji Yoruba
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Ibeji poppen

Ibeji Beeldjes, belichaming van het vermiste kind in Yoruba Afrikaanse kunst.
Brede amandelvormige ogen, diepe littekens op de gezichten, vlechten gecombineerd tot een kuif en identieke fysiognomieën die de esthetische tradities in de Yoruba Afrikaanse kunst illustreren. Deze tweeling is stevig verankerd op cirkelvormige steunen, en draagt een fijnheid van parels en kaurienschalen, en grote metalen ringen, die verbonden zijn met het heilige. Chocolade patina, matte inlegwerk. In de taal van het volk Yoruba , ibeji betekent tweeling: ibi voor geboren en eji voor twee. Ze vertegenwoordigen de figuur van een dode tweeling. Deze Afrikaanse beeldjes met de naam ibeji worden dan behandeld zoals het vermiste kind zou zijn geweest. Het is de moeder die voor ze moet zorgen; ze ...


Zie het blad

Verkocht

Poupée Akua ba Ashanti Ghana
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse dolls > De pop van Ashanti

De poppenbeeldjes Akuaba (meervoud Akua'mma) worden gebruikt onder de Ashanti en Fantis van Ghana en zijn amuletten die door Ashanti-vrouwen worden gebruikt om de vruchtbaarheid te bevorderen. Ze zijn gemakkelijk herkenbaar door hun gestileerde uiterlijk. Hun platte, ronde hoofd heeft een hoog voorhoofd dat het bovenste deel van het hoofd in beslag neemt, en de lijnen zijn over het algemeen getekend in het onderste derde deel van het hoofd. Een teken van schoonheid, de geribbelde hals staat ook symbool voor welvaart. Deze beelden, die op de rug van vrouwen worden gedragen, gaan ook gepaard met verschillende riten, zoals het innemen van een toverdrankje of het plaatsen van het voorwerp op het familie-altaar. Na de geboorte van het kind wordt het beeld als speelgoed gebruikt, en soms ...


Zie het blad

Verkocht

Vruchtbaarheid figuur BIGA Mossi
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse dolls > Mossi pop

Dit schematische antropomorfe figuur, waarvan het hoofd uiterlijk verschilt per regio, vertegenwoordigt een geest waarmee een relatie tot stand is gebracht. De buisvormige buste is begiftigd met slappe borsten, een kenmerk van de vruchtbaarheid en het voorstelling van het moederschap. De hoekige, gestileerde kop roept de Crest kapsel van de jonge meisjes, de gegraveerde motieven getekend op het hout de tegumentaire ornamenten. Soepele, gesaderde Skate.
de Opper-Volta, Burkina Faso sinds de onafhankelijkheid, is samengesteld uit afstammelingen van de indringers, ruiters uit Ghana in de 15e eeuw, genoemd Nakomse , en Tengabibisi , afstammelingen van de inboorlingen. Politieke macht is in handen van de Nakomsé, die hun macht door de standbeelden doen gelden, terwijl priesters en ...

Vruchtbaarheid standbeeld Biga Mossi
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Mossi pop

Een schematische antropomorfe vruchtbaarheids pop, waarvan het hoofd uiterlijk verschilt per regio, vertegenwoordigt een geest waarmee een relatie tot stand is gebracht. De buisvormige buste, enigszins gezwollen op de buik, heeft een borst. De hoekige, gestileerde kop roept de vrouwelijke Crest kapsel, de parallelle incisies, de scarificaties en de vlechten van de etnische groep. Mooie licht bruine patina geschrodeerd en gezaald door contact.
het gebruik van poppen door jonge Afrikaanse vrouwen gebeurt niet uitsluitend binnen de initiatie context. Wanneer de menstruatie optreedt, het meisje wordt beschouwd als een potentiële moeder. In veel etnische groepen wordt de zoektocht naar vruchtbaarheid vervolgens gedaan door middel van rituelen. Houten figuren zullen dan worden gesneden, ...

Poupée Ashanti Akua ba
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse dolls > Beeldje Ashanti

Vruchtbaarheidswensen in Afrikaanse kunst Ashanti.
Deze gestileerde vrouwelijke figuur, genaamd Akua'ba (meervoud Akua'mma), heeft kenmerken die specifiek zijn voor ashanti poppen, meestal verstoken van benen: plat, cirkelvormig hoofd dat een cilindrische buste met horizontale armen overstijft. Fijngekleurde parelkettingen contrasteren met het bijzonder glanzende donkere patina. Deze gestileerde houten beeltenissen werden gedragen door zwangere vrouwen, ineengedoken in hun lendendoek, om de komst van mooie kinderen te garanderen. De overgrote meerderheid van deze beelden zijn vrouwelijk, met borsten.

Ashanti zijn een van de etnische groepen van Ghana (voorheen "), onderdeel van de Akan-groep, die in een bebost gebied wonen. Net als andere mensen die in het centrale en ...


Zie het blad


Verkocht aan 150,00 Zoek een soortgelijk object

Namji, Namchi, Dowayo pop
promo art africain
Afrikaanse kunst > Afrikaanse dolls > Namji pop

Het is pas vrij recent dat de poppen van de Namji, een animistisch bergvolk dat in het noorden van Kameroen leeft, bekend zijn geworden. Deze beeltenissen vertegenwoordigen het menselijk lichaam in elementaire gestileerde vormen. Dit handgemaakte beeld heeft een hoofd met een kuif op het hoofd en een lichaam omringd door kettingen van levendige kralen.
Deze poppen worden gebruikt om te spelen door kleine meisjes en worden meestal gebruikt door onvruchtbare vrouwen in complexe vruchtbaarheidsrituelen, waarbij de pop een surrogaatkind wordt, dat ze als zodanig zullen behandelen. De versiering van de pop reproduceert over het algemeen de kleding van de nieuwe ingewijden na hun periode van afzondering.


Zie het blad

150,00  120,00

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2021 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73 Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100