Profiteer van de gratis levering op dit moment. - lijst van landen
Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Diola:

De Diola leven in Senegal, in de regio Bas Casamance. De Floup, de Balante, de Mandjak en de Baïnouk vormen de etnische groep Diola. Zij leven voornamelijk van de rijstteelt. Bovendien, de Mandjak beheersen het weven. De Diola zijn ook smeden. Zij vervaardigen mandenmakerswerk, gebruikelijke of rituele terracotta, sieraden, ceremoniële ornamenten en werken met leer en metaal. Ondanks het gezag van de Islam bleven de Diola animisten.


Diola terracotta
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Terracotta, kruik, amfoor, graf urn > Diola Aardewerk

Symbolen van vruchtbaarheid in traditionele en rituele Afrikaanse kunst van Senegal
De etnische groep Diola is gevestigd in Laag-Casamance en bestaat uit de Floup, Baïnouk, Mandjak, en Balante. Ze leven van de rijstteelt, die tot meel wordt vermalen. De Mandjak oefenen met weven. De smeden, die tot een kaste van twee families behoren, werken ook met hout en worden verondersteld lepra over te brengen en te genezen. Het ambachtelijke leven van de Diola wordt geïllustreerd door het maken van sieraden, ornamenten, weven, mandenvlechten, leer- en metaalbewerking. Naast de vervaardiging van een overvloedige mandenmakerij, werken de Diola niet alleen met terracotta voor utilitaire maar ook voor rituele doeleinden, de animistische culten worden ondanks de aanwezigheid van de Islam in stand ...


Zie het blad

Verkocht

Eboer Diola Geweven Mand
Afrikaanse kunst > > Vlechtwerk Senegal

De Diola familie in het bijzonder produceert een overvloed aan mandenwerk, manden voor verschillend gebruik in meerdere vormen: deze mand kan worden gebruikt in een verscheidenheid van common, gemaakt van rônier vezels, is samengesteld uit twee kisten die in elkaar passen Het is afgebeeld op bladzijde 52.


Zie het blad

170,00

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100