Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Akan:

De Akan zijn een groep volkeren die in Ghana en Ivoorkust leven. De meesten van hen wonen in het zuiden van Ghana. Het Akan-koningschap onderscheidt zich door het systeem van een dubbel koningschap, mannelijk en vrouwelijk.


Kuduo Akan ceremoniële pot uit Ghana
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Jarres, amphores, pot, matakam > Kan Kuduo

De Ashanti, Asante , beheerste de kunst van verloren was gietijzer, kopermetaal heilig en beschouwd als inferieur aan goud, om rituele en prestige objecten te produceren, zoals de Kuduo messing die bedoeld waren, naast de opslag van goudpoeder, voor binnenlandse en cult-royals. Offers en offers werden soms aan hen toegeschreven. Het podium op het deksel van dit kuduo roept het leven aan het hof, muzikanten omringen de koning beschut onder de koninklijke parasol kyiné, de laatste wordt geassocieerd met de beschermende boom gyedua . De chef werd vergezeld door deze paraplu in al zijn reizen. De decoratieve motieven rond de omtrek zijn echter afgeleid van islamitische tradities. Gouden patina met grijsgroene inleg.

De Ashanti een van de etnische groepen in Ghana (voorheen "), van ...

Akan beker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Gebruikte voorwerpen, katrollen, dozen, weefgetouw > Akan beker

"De Akan waren een rijke stam in Ghana en de Portugezen ontdekten deze etnische groep aan het einde van de 15e eeuw en vestigden zich snel in de kuststreek om de goud- en slavenhandel te ontwikkelen. in drie hoofdthema's: beelden, juwelen en meubels, dit is een figuratieve rituele snit: een dier, kennelijk een paard, draagt op zijn rug en nek twee kommen versierd met koperen nagels. Zittend op de rug van het paard, houdt hij de breedste snede met de toppen van zijn armen vast en draagt hij een gestreepte hoofdtooi naar achteren, als het tweede karakter aan de linkerkant van het dier.


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2021 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73 Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100