Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Bateke:

De Teke, Bateke, zijn in kleine aantallen gevestigd in Haut-Ogoou in Gabon. Dit Bantoevolk, dat een minderheid vormt in Gabon, is ook zeer aanwezig in de DRC. Hun beeldhouwwerk komt tot uiting in drie types, de Tege, de Butti en de Nkiba.


Bateke, Teke, Idumu masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Bateke masker

Dit zogenaamde "hutmasker", dat door leden van de geheime mannelijke broederschap kidumu wordt gebruikt bij de begrafenis van notabelen uit het dorp of bij bruiloften en andere belangrijke plechtigheden, neemt hier een gereduceerde vorm aan.
Deze maskers verschijnen steeds vaker op feesten. Dit masker is een plankmasker: de drager van het masker hield het tussen zijn tanden met behulp van een gevlochten lint. De perforaties werden gebruikt om veren en vezels aan te brengen om de harmonie van het kostuum te completeren. De vormen en versieringen van de Teke-maskers benadrukken de tegenstellingen die de dualiteit in het universum symboliseren: cirkelvormig, horizontaal verdeeld en versierd met pictogrammen die verwijzen naar de regionale littekens op het lichaam.


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2021 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100