Profiteer van de gratis levering op dit moment. - lijst van landen
Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Boa:

De Boa, die dicht bij de Mangbetu en de Zande staan, bewonen de savanne in het noorden van de Democratische Republiek Congo. Zij zijn bekend om hun Pongdudu-maskers, die aan de beeldhouwer werden opgedragen door het Kumu-opperhoofd, die ze aan de moedigste krijger aanbood.


Jarre Boa/Mangbetu
Afrikaanse kunst > Jarres, amphores, pot, matakam > Boa container

Een vaas met een mensenhoofd met grote oren aan de hals. De zijkanten van het vat zijn versierd met een reeks ingekraste motieven die vrouwelijke attributen voorstellen. Bruin slip met roodachtige highlights. Schaafwonden. Verwant aan de Mangbetu en de Zande, bewonen de Boa de savanne in het noorden van de Democratische Republiek Congo. Hun antropomorfe figuren werden waarschijnlijk gebruikt in het kader van rituelen ter bestrijding van de hekserij van de ndoki samenleving. Zij zijn bekend om hun masker met oversized oren, geperforeerd als de oorschelpen van de oostelijke Boa, de "bavobongo". Het gaf de drager ervan een indrukwekkend voorkomen, geaccentueerd door het contrast van de kleuren. Het Afrikaanse kunstmasker kpongadomba van de Boa werd besteld door het opperhoofd kumu ...


Zie het blad

140,00

Mangbetu figuratieve pot
Afrikaanse kunst > Terracotta, kruik, amfoor, graf urn > Mangbetu Pot

Een vaas met een mensenhoofd op de hals met grote oren met gaatjes. De zijkanten zijn versierd met ingekerfde motieven. Zwarte slip. Schaafwonden, gebroken handvat. Keramisch werk in West- en Centraal-Afrika wordt verricht door vrouwen, in de meeste gevallen de echtgenotes van de smeden. De Mangbetu-vrouwen, die ook manden maakten, blonken in deze kunst uit.
Gevestigd in het woud in het noord-oosten van Zaïre, uitte het Mangbetu koninkrijk zich door architectonische werken die in de 19e eeuw indruk maakten op Europese bezoekers. Hun meubels, wapens, ornamenten en beelden werden gekenmerkt door een zeldzame esthetische kwaliteit. De geschiedenis van Mangbetu was gebaseerd op de verfijning van zijn hof, maar ook op kannibale gebruiken. Koning Mangbetu "Munza" kreeg de bijnaam "de ...


Zie het blad

290,00

Boa masker
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Boa masker

Het Afrikaanse masker kpongadomba of "Pongdudu " van de Boa werd besteld door het opperhoofd kumu die het aanbood aan de moedigste krijger. Het werd toen bewaard in de hut van zijn vrouw. Tweekleurig patina, erosies. Hoogte op voet: 32 cm. De Boa, die dicht bij de Mangbetu en de Zande staan, bewonen de savannen in het noorden van de Democratische Republiek Congo. Sommige Boa zouden deze maskers hebben gebruikt voor opvoedkundige doeleinden met kinderen sinds de pacificatie van de Uele-regio.


Zie het blad

280,00

Boa Bavobongo Masker
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Boa Masker

Ex-verzameling van Belgische Afrikaanse kunst.
Bestaande uit verschillende vlakken van contrasterende kleuren en voorzien van grote oren, moest dit Afrikaanse masker kpongadomba of " Pongdudu " hem onkwetsbaar maken. Zijn verschijning was bedoeld om de vijand angst aan te jagen. Dit masker van Afrikaanse kunst van de Boa kpongadomba werd besteld door het opperhoofd kumu, die het gaf aan de moedigste krijger. Het werd toen bewaard in de hut van zijn vrouw. De oversized oren zijn geperforeerd zoals de oorpaviljoens van de Oostelijke Boa in het verleden. De "bavobongo " heeft een mond met tanden die worden voorgesteld door stokjes, en geeft een indrukwekkend voorkomen aan de drager ervan, geaccentueerd door het contrast van de kleuren. Plaatselijk geschuurd glanzend patina. De ...


Zie het blad

180,00

Masker Boa Kpongadomba, Pongdudu
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Boa Masker

Met oversized oren, geperforeerd zoals de oorlellen van de Oosterse Boa vroeger waren, de "bavobongo", en een mond bekleed met stokjes met verspreide tanden, gaf dit Afrikaanse tribale masker zijn drager een indrukwekkende uitstraling. Geschuurde halfmatte patina. Uitdroging scheuren.

Het Afrikaanse masker kpongadomba of " Pongdudu " van de Boa werd bevolen door het opperhoofd kumu die het aan de moedigste krijger aanbood. Het werd toen bewaard in de hut van zijn vrouw. De Boa, die dicht bij de Mangbetu en de Zande staan, bewonen de savanne in het noorden van de Democratische Republiek Congo. Sommige Boa zouden deze maskers hebben gebruikt voor opvoedkundige doeleinden met kinderen sinds de pacificatie van de Uele-regio.


Zie het blad

180,00

Boa masker
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Boa masker

Contrasterende kleuren voor deze variant van het Afrikaanse masker kpongadomba of " Pongdudu " dat verondersteld werd onkwetsbaar te maken. Het was bevolen door het opperhoofd kumu die het aanbood aan de meest dappere krijger. Het werd toen bewaard in de hut van zijn vrouw. Fluweelzacht patina.br> De Boa, die dicht bij de Mangbetu en de Zande staan, bewonen de savanne in het noorden van de Democratische Republiek Congo. Sommige Boa zouden deze maskers hebben gebruikt voor opvoedkundige doeleinden met kinderen, sinds de pacificatie van de Uele streek.


Zie het blad

380,00

Boa Bavobongo masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Boa masker

Bestaande uit verschillende vlakken van contrasterende kleuren en voorzien van grote oren, werd dit Afrikaanse masker kpongadomba of " Pongdudu " verondersteld onkwetsbaar te maken. Zijn verschijning wilde de vijand afschrikken. Dit masker van Afrikaanse kunst kpongadomba van de Boa werd besteld door het opperhoofd kumu die het aanbood aan de meest dappere krijger . Het werd toen bewaard in de hut van zijn vrouw. De oversized oren zijn geperforeerd zoals vroeger de oorkleppen van de oostelijke Boa. De "bavobongo" heeft een mond met tanden die met stokken zijn gefigureerd, en geeft zijn drager een indrukwekkend voorkomen, geaccentueerd door het contrast van de kleuren. Fluweelachtige patina. De Boa, die dicht bij de Mangbetu en de Zande staan, bewonen de savanne in het ...


Zie het blad

Verkocht

Boa masker Kpongadomba, Pongdudu
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Boa Masker

Met ronde oren, geperforeerd zoals de oorlellen van de Oosterse Boa vroeger waren, de "bavobongo", en een getande mond, gaf dit Afrikaanse stammenmasker zijn drager een indrukwekkend voorkomen.
Polychroom mat patina.
Het Afrikaanse masker kpongadomba of "Pongdudu" van de Boa werd besteld door het opperhoofd kumu die het aanbood aan de moedigste krijger. Het werd toen bewaard in de hut van zijn vrouw. De Boa, die dicht bij de Mangbetu en de Zande staan, bewonen de savanne in het noorden van de Democratische Republiek Congo. Sommige Boa zouden deze maskers hebben gebruikt voor opvoedkundige doeleinden met kinderen sinds de pacificatie van de Uele-regio.


Zie het blad

120,00

Boa Pongdudu Du Kpongadomba Masker
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Boa Masker

Verondersteld om onkwetsbaar te maken en om de vijand bang te maken, werd het Afrikaanse kunstmasker kpongadomba bodes bevolen door de leider kumu die het aan de dapperste strijder aanbood. Hij werd toen in de doos van zijn vrouw gehouden. Met oversized oren, geperforeerd als ooit de oostelijke Boa oorpaviljoens, de " bavobongo ", en een mond bekleed met tanden, gaf het een indrukwekkende uitstraling aan de drager, geaccentueerd door het contrast van kleuren. In de buurt van de Mangbetu en Zande, de Boa wonen op de savanne in het noorden van de Democratische Republiek Congo. Sommige Boa wordt gezegd om deze maskers voor onderwijsdoeleinden met kinderen sinds de pacificatie van de regio Uele gebruikt te hebben.

Boa Pongdudu Schild
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans schild > Boa Schild

Ex-collectie van Afro-Amerikaanse tribale kunst.
Dit schild is versierd met een maskerpatroon met oversized oren, geperforeerd zoals de oorpaviljoenen van de Oost-Boa, een operatie genaamd " bavobongo ". Verondersteld om onkwetsbaar te maken en om de vijand af te schrikken, werd het masker van de Afrikaanse kunst kpongadomba van de Boa, of Pongdududu, bevolen door het opperhoofd kumu die het aan de meest dappere krijger aanbood. Het werd toen bewaard in de hut van zijn vrouw. Het gaf een indrukwekkend aspect aan de drager, geaccentueerd door het contrast van de kleuren. Boeren in de buurt van de Mangbetu en Zande, de Boa wonen in de savanne in het noorden van de Democratische Republiek Congo. Sommige Boa zouden deze maskers hebben gebruikt voor educatieve doeleinden met ...


Zie het blad

Verkocht

Masker Boa Kpongadomba, Pongdudu
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Boa Masker

Doth van oversized oren, geperforeerd als ooit de paviljoens van de oren van de Eastern Boa, de " bavobongo ", en een mond bekleed met verspreide dierlijke tanden, dit Afrikaanse tribale masker gaf een indrukwekkende verschijning aan zijn drager, geaccentueerd door het contrast van kleuren. De rode oker is hier verdwenen en de kaolien coating heeft zijn witheid verloren. Het oppervlak blijft fluweelachtig. Het Afrikaanse masker kpongadomba of " Pongdudu " van de Boa werd gecommandeerd door de chef kumu die het aan bood aan de meest dappere krijger. Het werd toen bewaard in de hut van zijn vrouw. In de buurt van de Mangbetu en Zande woont de Boa in de savanne in het noorden van de Democratische Republiek Congo. Sommige Boa hebben naar verluidt gebruikt deze maskers voor educatieve ...


Zie het blad

Verkocht

Boa Masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Boa Masker

Ex Italiaanse Afrikaanse tribale kunst collectie.

Naast het bavobongo masker, of het kpongadomba masker van de Boa met oversized oren, zoals vroeger de oorpaviljoens van de Oostelijke Boa waren, kerfden de Boa ook een ander type masker, zoals dit, waarvan het gebruik onbekend is gebleven. Onder een eivormig voorhoofd, de wenkbrauwbogen beschutten afgeplatte oogkassen. De geometrisch vooruitstekende neus loopt in de richting van een rechthoekige, met tanden beklede mond. De gevleugelde oren omlijsten het gezicht zijdelings en steken uit de bogen. Het masker is verdeeld in twee kleuren, goudbeige en crème.
De Boa, die verwant zijn met de Mangbetu en de Zande, leven op de savanne in het noorden van de Democratische Republiek Congo. Naar verluidt hebben sommige Boa deze ...


Zie het blad

Verkocht

Wilt u de verkochte artikelen verbergen? Zo ja, Klik HIER
Vrouwelijk cijfer Boa
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Standbeeld Boa

Beeldje voorzien van een gestileerd gezicht, verzacht door een tiara kapje, en oren die doen denken aan die van het bavobongo masker. De bovenliggende bolvormige volumes, die de benen aangeven, vormen hier een krachtig contrast met de hoekige projecties van het hoofd en de buste waarop de handen van het personage tot rust komen. Verminkingen en scheuren. Schaduwrijke glanzende patina.
Dicht bij de Mangbetu en Zande bewonen de Boa Boa de savanne in het noorden van de Democratische Republiek Congo. Hun antropomorfe figuren werden ongetwijfeld gebruikt in rituelen om de hekserij van de ndoki te bestrijden. Ze staan bekend om hun maskers met oversized oren, geperforeerd zoals de oorpaviljoenen van de Oost-Boa, de " bavobongo ". Het gaf een indrukwekkend uiterlijk aan de ...


Zie het blad

390,00

Boa Bavobongo Masker
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Boa Masker

Een variant van het masker bavobongo, dit masker moest het onkwetsbaar maken. Zijn verschijning wilde de vijand bang maken. Dit masker van de Afrikaanse kunst kpongadomba des Boa werd in opdracht van chief kumu die het aangeboden aan de meest dappere krijger. Het werd toen bewaard in de hut van zijn vrouw. Uitgerust met oversized oren, geperforeerd als ooit de paviljoens van de oren van de Eastern Boa, de " bavobongo ", en een mond bekleed met tanden vertegenwoordigd door luiken op deze kopie, het gaf een indrukwekkende verschijning aan de drager, geaccentueerd door het contrast van kleuren. De massa van het voorhoofd dat door de neus wordt uitgebreid verleent hier alle sterkte van het beeldhouwwerk. Mate patina met een polychrome dotillage.
Proches van de Mangbetu en Zande, de Boa ...


Zie het blad

390,00

Boa beeldjes
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Boa beeldjes

In de buurt van de Mangbetu en Zande de Boa de savanne in het noorden van de Democratische Republiek Congo. Hun antropomorfe figuren werden waarschijnlijk gebruikt in rituelen om de hekserij van ndoki samenleving te bestrijden . Een zekere zekerheid komt voort uit de houding van dit karakter stevig gevestigd op zijn benen uit elkaar. De rugrib strekt zich uit tot een tipbil. De behandeling van de ledematen, in crenellatie, wordt soms ook gevonden in de beeldhouwwerk van de naburige Ubangi regio. Zwartbruin patina met mahoniehoogtepunten, matte restinlegs. Witte pigmenten. Erosie op het binnenste deel van een been.

Ze staan bekend om hun maskers met oversized oren, geperforeerd als de paviljoens van de oren van de oostelijke Boa, de " bavobongo ". Het gaf een indrukwekkende ...


Zie het blad

240,00

Panel Boa Kpongadomba, Pongdudu
Afrikaanse kunst > Gebruikte voorwerpen, katrollen, dozen, weefgetouw > Boa-paneel

Verondersteld om onkwetsbaar te maken en om de vijand bang te maken, werd het Afrikaanse kunstmasker kpongadomba des boa bevolen door de belangrijkste kumu die het aan de meest valiant strijder aanbood. Het werd toen bewaard in de hut van zijn vrouw. Dit paneel dat in de dozen moet worden opgehangen is gesneden uit een maskermotief met oversized oren, geperforeerd zoals de paviljoens van de oren van de oostelijke Boa, de " bavobongo ". Het gaf een indrukwekkende verschijning aan zijn drager, geaccentueerd door het contrast van kleuren. In de buurt van de Mangbetu en Zande woont de Boa in de savanne in het noorden van de Democratische Republiek Congo. Sommige Boa's hebben naar verluidt gebruikt deze maskers voor educatieve doeleinden met kinderen, sinds de pacificatie van de Uele regio. ...


Zie het blad

350,00

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100