Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Boki:

De Boki, Bokyi, leven langs de Nigeriaanse grens ten noordwesten van Mamfe. Zij spreken een gelijknamige taal en maken deel uit van de Benue. De meesten van hen zijn gekerstend. De Boki beoefenden de cultus van de Geest van het Luipaard, wiens agressieve en onvoorspelbare karakter tot uitdrukking kwam in symbolen.


Boki groot masker, Bokyi
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Masker Boki

Ex-engelse Afrikaanse kunst collectie.
de Boki, Bokyi, wonen langs de Nigeriaanse grens ten noordwesten van Mamfe, en aan beide zijden van de Kameroense grens. Ze spreken een gelijknamige taal en maken deel uit van de Benoué. De meesten van hen zijn Gechristend.
de Boki beoefend de cultus van de geest van de Luipaard, waarvan de agressieve en onvoorspelbare karakter werd uitgedrukt door symbolen.

de oorsprong van enkele van de motieven van de werken van Boki kan worden herleid tot de vele stenen monolieten van de cross rivier, gelegen net ten zuiden van de Boki, die bekend staan als akwanshi . De oorsprong en betekenis van deze monolieten blijft onbekend, maar sommigen geloven dat hun realisatie dateert uit de 19e eeuw. Velen van hen hebben geschaald littekens ...


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal