Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Boulou:

De Boulous, die zich op de grens tussen Kameroen en Gabon bevinden, behoren tot de etnische groep van de Fang. Net als de Fang van Zuid-Kameroen, beroemd om hun grote witte maskers, hebben de Boulou het Ngil-ritueel beoefend om zich te beschermen tegen hekserij en vergiftiging. Ngi is niemand minder dan een reusachtige gorilla, een dier waarmee de kandidaat die lid wil worden van het geheime genootschap zich identificeert.


Bulu, Boulou fetisj aap
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Boulou standbeeld

Ex-collectie Frans-Afrikaanse tribale kunst.
Dierlijke sculpturen in Afrikaanse kunst .
Dit beschermende standbeeld belichaamt de geest van het bos nkug en stelt een naturalistische gorilla en haar welp voor. Afgeronde volumes hebben de voorkeur, waarbij het hoofdonderwerp moederlijk tegen het kleine oprolt. Kleihopen vermengd met babyvogeldons, resten van plengofferpraktijken, blijven aan de oppervlakte. Gekleurde highlights, uitdrogingsscheurtjes.
Gelegen tussen Kameroen en Gabon, in het equatoriale bos, maken de Boulou deel uit van de Fang-Beti-groep. Net als de Fang van Zuid-Kameroen, beroemd om hun grote witte maskers, en in contact met de Bakwele in het uiterste zuidoosten van Kameroen, beoefenden de Boulou ook de Ngi-ritus om te vechten tegen hekserij en ...


Zie het blad

Verkocht

Standbeeld van Bulu Nkug
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Bulu Aap

Standbeeld van een orang-oetan, die de geest van een grote aap belichaamt. De gedrongen morfologie bestaande uit ronde massa's en de ineengedoken houding worden realistisch weergegeven. Satijnen oppervlak, erosies en uitdrogingsscheuren.
De Boulou, van de Fang-Beti-groep, leven in Kameroen, op de grens van Equatoriaal-Guinea, Gabon en Congo, op een uitgestrekt plateau in het bosequatoriaal nabij de Bakwele wiens gewoonten en gebruiken vergelijkbaar zijn. Net als de Fang uit Zuid-Kameroen met witte maskers van gerechtigheid, gebruikten de Boulou ook het Ngil-ritueel om hekserij en vergiftiging tegen te gaan. Toekomstige ingewijden identificeren zich na hun integratie in het geheime genootschap met de Ngi, woeste emblematische gorilla. De Ngil-maatschappij, die met name de executie ...


Zie het blad

450,00

Zoomorfe figuur Boulou
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > figuur Boulou

Expressiviteit van zoömorfische beelden in Afrikaanse kunst.
Deze massieve sculptuur die de geest van een grote aap belichaamt, heeft een diepe erosie aan de bovenkant. Donker satijn patina, uitdrogingsscheurtjes.
De Boulou, een etnische groep van de Fang,-groep leeft tussen Kameroen en Gabon, in het equatoriale bos bij de Bakwele, waarvan de gewoonten en gebruiken vergelijkbaar zijn. Net als de Fang uit Zuid-Kameroen met witte maskers van gerechtigheid, gebruikten de Boulou ook het Ngil-ritueel om hekserij en vergiftiging tegen te gaan. Toekomstige ingewijden identificeren zich na hun integratie in het geheime genootschap met de Ngi, woeste emblematische gorilla.


Zie het blad

180,00

Dierfiguur Boulou, Bulu
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Boulou standbeeld

Anthropozoomorphic voorstellingen in Afrikaanse kunst.
Dit beeld, dat de geest van een grote aap belichaamt, stelt een orang-oetang voor. Gevangen in een kleiheuvel, vormen abruszaden en kauri's een decoratief motief. Korstig oppervlak, rode okerkleuren. De Boulou, gelegen tussen Kameroen en Gabon, in het evenaarswoud, maken deel uit van de Fang-groep. Evenals de Fang van Zuid-Kameroen, beroemd om hun grote witte maskers, beoefenden ook de Boulou het Ngil-ritueel ter bestrijding van hekserij en vergiftiging. Ngi is de gorilla, een angstaanjagend dier waarmee de postulant zich identificeert nadat hij in het geheime genootschap is opgenomen.


Zie het blad

Verkocht

Boulou, Bulu aap figuur
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Boulou standbeeld

Sculptuur met massieve volumes, voorstellende een gedrongen gorilla met de handen rustend op zijn achterlijf.
Dit dierenbeeldje heeft een heterogeen halfgranulair patina met plaatselijke slijtage. Het ontbreekt en heeft uitdrogingsscheuren.
De Boulou, een etnische groep van de Fang, leven in Kameroen, op de grens van Equatoriaal-Guinea, Gabon en Kongo, op een uitgestrekt plateau in het equatoriale woud in de nabijheid van de Bakwele, waarvan de gewoonten en gebruiken vergelijkbaar zijn. Net als de Fang van Zuid-Kameroen met hun witte maskers van gerechtigheid, gebruikten ook de Boulou het Ngil-ritueel om hekserij en vergiftiging tegen te gaan. Toekomstige ingewijden, na hun integratie in het geheime genootschap, identificeren zich met de Ngi , een felle emblematische ...


Zie het blad

390,00

Bulu aap zoom masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Boulou Masker

Een masker van een mannelijke gorilla, het heeft een cirkelvormig gebied aan de bovenkant van het gebied waar raffia en zaden van amb gevangen in een kleicluster zijn geschikt. Aan de achterzijde werd een mandreparatie uitgevoerd. Lokaal gebarsten polychrome korstpigmenten.

De Boulou, een etnische groep van de Fang, leven in Kameroen, op de grens van Equatoriaal-Guinea, Gabon en Congo, op een uitgestrekt plateau in het equatoriale bos in de buurt van de Bakwele, waarvan de gewoonten en gewoonten vergelijkbaar zijn. Net als de Fang van Zuid-Kameroen met witte maskers van rechtvaardigheid, de Boulou ook gebruikt de Ngil ritueel om hekserij en vergiftiging tegen te gaan. De toekomst initieert, na hun integratie in het geheime genootschap, identificeren met de Ngi , felle ...


Zie het blad

Verkocht

Beeld Boulou
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Beeld Boulou

Antropomomorfe voorstellingen in de Afrikaanse kunst.

Indebijstende geest van een grote aap, deze Simiesque figuur toont een dier dat is gevangen. Om zijn nek zijn geknoopte raffia touwen. Een van de handen wordt geplaatst op zijn volumineuze buik, de tweede houdt een vrucht. Baksteenrode pigmenten onthullen enkele details. Knapperig mat patina. Desication scheuren.
In plaats van Kameroen en Gabon, in het equatoriale bos, maken de Boulou deel uit van het Fang-ensemble. Net als de Fang van Zuid-Kameroen beroemd om hun grote witte maskers, de Boulou ook beoefend de Ngil ritueel om hekserij en vergiftiging te bestrijden. Ngi is de gorilla, een angstaanjagend dier waaraan de aanvrager zich identificeert na zijn aanvaarding in het geheime genootschap.


Zie het blad

Verkocht

Masque casque Bulu Ngi
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Bulu Masker

Belgische tribale kunstcollectie

Dit masker met een eivormige schedel waaronder de oogbollen zijn geglazuurd, heeft een gapende, tandeloze mond, een brede opening op de plek van de neus, en zou een orang-oetan belichamen. Fragmenten van dierlijke tanden blijven ingebed in de kaakgaten. De contouren van het masker zijn bekleed met een raffia vlecht waaraan een stuk geweven stof is bevestigd. Lokaal geschuurde roze oker heterogene patina. Schaarse, knapperige resten van libatory substances.
Gevestigd in het equatoriale bos tussen Kameroen en Gabon, de Bulu maken deel uit van de Fang ensemble. Net als de Tanden van Zuid-Kameroen beroemd om hun grote witte maskers, de Boulou ook beoefend het ritueel Ngi , Ngil om hekserij en vergiftiging te bestrijden. Ngi is de antropoïde ...


Zie het blad

Verkocht

Boulou dierenmasker
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Bulu Masker

Uitgerust met een mobiele kaak roept dit masker de schedel van een grote aap op. De kenmerken worden onderstreept met bekledingsnagels, contrasterend met het knapperige zwartachtige patina. Strengen wol vertegenwoordigen een haar.
De Boulou ligt in het grensgebied tussen Kameroen en Gabon en maakt deel uit van het Fang ensemble. Net als de Fang van Zuid-Kameroen, beroemd om hun grote witte maskers, beoefenden ook de Boulou het Ngil-ritueel om te vechten tegen hekserij en vergiftiging. Ngi is de gorilla, een angstaanjagend dier waarmee de aanvrager zich na acceptatie in het geheime genootschap identificeert.


Zie het blad

280,00

Bulu ceremoniële masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Boulou Masker

Masker kuif Boulou, de gorilla in de schijnwerpers in dit masker van de Afrikaanse kunst.
Het is een constante in de Boulou-kunst waar de primaat een primaire bron van inspiratie inneemt. Gelegen in het grensgebied tussen Kameroen en Gabon, de Bulu maken deel uit van de Fang.Like de Fang van Zuid-Kameroen beroemd om hun grote witte maskers, de Bulu ook beoefend de Ngil ritueel om hekserij en vergiftiging te bestrijden.
Ngi is de gorilla, een angstaanjagend dier waaraan de aanvrager zich identificeert na zijn aanvaarding in het geheime genootschap. Hun apenbeelden markeren door de uitvinding van ronde en eenvoudige vormen, en door grote nauwkeurigheid in het observeren van de houding van het dier.


Zie het blad

Verkocht

Beeldje fetish Boulou, Bulu
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Fetish Bulu

Ex-Collectie Duitse tribale kunst.
Antropozoomorfe voorstellingen in de Afrikaanse kunst.
Indedig de geest van een grote aap, dit bijzonder expressieve beeldje belichaamt een orang-oetan. Rond de nek en heupen zijn geknoopte raffia banden gevangen in een hars. De handen omringen zijn volumineuze buik, terwijl het gezicht lijkt grimas van pijn. De satijnen patina naast de deur met korrelig residu. Erosies aan de top.

In plaats van Kameroen en Gabon, in het equatoriale bos, maken de Boulou deel uit van het Fang-ensemble. Net als de Fang van Zuid-Kameroen beroemd om hun grote witte maskers, de Boulou ook beoefend de Ngil ritueel om hekserij en vergiftiging te bestrijden. Ngi is de gorilla, een angstaanjagend dier waaraan de aanvrager zich identificeert na zijn ...


Zie het blad

Verkocht

Wilt u de verkochte artikelen verbergen? Zo ja, Klik HIER
Fetish beeldje bulu, Boulou
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Bulu Fetish

Antropozoomorfe representaties in Afrikaanse kunst.

belichamen de geest van een grote aap, dit bijzonder expressieve beeldje belichaamt een orang-oetan. Rond zijn nek zijn gesmede Raffia-obligaties. Een van de handen wordt geplaatst op de volumineuze buik, de tweede rust op een dij. Bakstenen rode pigmenten accentueren het gezicht. De onregelmatige patina komt in de vorm van veel korrelige matte resten. Verlange scheuren, erosies.
Boulou ligt tussen Kameroen en Gabon, in het equatoriale bos, en maakt deel uit van het Fang ensemble. Net als de giftanden van Zuid-Kameroen, beroemd om hun grote witte maskers, oefende de Boulou ook het Ngil-ritueel uit om hekserij en vergiftiging te bestrijden. NGI is de gorilla, een angstaanjagende dier dat de aanvrager identificeert na ...


Zie het blad

Verkocht

Zoomorphic figuur Boulou
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Boulou Monkey

Expressiviteit van Zoomorphic standbeelden in Afrikaanse kunst.

incarneerde de geest van een grote aap, dit massieve figuur met afgeronde vormen, het hoofd geperst in gebogen schouders, heeft een rugholte met twee openingen die zijn transport of tentoonstelling tijdens ceremonies kon hebben vergemakkelijkt Ritueel. Rode pigmenten accentueren bepaalde gelaats Details. Gezonken onder de schedel kist, zijn uitstekende oogbollen bedekt met witte klei. Het onregelmatige oppervlak van de sculptuur biedt een heterogene matte patina met desication scheuren.
de Boulou , een etnische groep van Fang, Live tussen Kameroen en Gabon, in het equatoriale bos in de buurt van de Bakwele waarvan de douane en gewoonten vergelijkbaar zijn. Net als de giftanden van Zuid-Kameroen met ...


Zie het blad

Doe een bod.

780,00

Ritueel Scepter Boulou, Bulu
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Commandostaf, opperheerschappij > De stok van Bulu

Het overwinnen van een uitgeholde bamboe cilinder, een beschermende figuur knielt, zijn handen bevestigd op de contouren van het mondstuk waarop zijn verpakt in linten van textiel en riet. De Simiesque beeltenis is omgeven door stroken rode stof. Verspilling van rituele libations gekristalliseerd en geclusterd op hun oppervlak. Satijnen patina.
aseblis in het equatoriale bos tussen Kameroen en Gabon, de Bulu gegont deel van het Fang-complex dat relikwiesculpturen gebruiken als onderdeel van de cultus van voorouders. Net als de Fang van Zuid-Kameroen beroemd om hun grote witte maskers, de Boulou, Bulu, ook beoefend het ritueel Ngi , Ngil om hekserij en vergiftiging te bestrijden. Ngi is de antropoïde aap, een angstaanjagend dier waaraan de aanvrager zich na zijn aanvaarding in het ...


Zie het blad

Verkocht

Marotte Monkey bulu, Boulou
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Poppen in afrikaanse kunst > Head Boulou

Ex-collectie Zwitserse tribale kunst.
Ngil marottes in Afrikaanse kunst

Dit handlescephalmorfe Marotte belichaamt de geest van een antropoïde aap, met diepe banen onder een schedel in een dop. De nek kon dan worden bekleed met doek, Raffia, en de Groundhog Day kwam tot leven tot het geluid van de trommel. Op de top werd hout disc onopvallend verwijderd en vervangen om een magisch ritueel te introduceren. Het onregelmatige oppervlak heeft Bordeaux bruine satijn gebieden. Groenlandse rest pigmenten rond de ogen.
gelegen tussen Kameroen en Gabon, in het equatoriale bos, maakt de Boulou deel uit van het Fang ensemble. Naburige Kweles hebben ook een masker met een gorilla genaamd Gong. Net als de giftanden van Zuid-Kameroen, beroemd om hun grote witte maskers, ...


Zie het blad

Verkocht

Boulou moederschap standbeeld
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Standbeeld van Boulou

Zoomorphic figuren in Afrikaanse kunst.

het incarneren van de geest van een grote aap, dit apen beeld met zijn CUB heeft geprofiteerd van de plengoffers waarvan een knapperig aggregaat op het oppervlak blijft, het mengen van veren van kuikens en dierlijk haar. Kleurrijke pigment tops. Verlange scheuren.
gelegen tussen Kameroen en Gabon, in het equatoriale bos, zijn de Boulou onderdeel van het Fang ensemble. Net als de giftanden van Zuid-Kameroen, beroemd om hun grote witte maskers, beoefende de Boulou ook het ritueel Ngil om hekserij en vergiftiging te bestrijden. NGI is de gorilla, een angstaanjagende dier dat de aanvrager identificeert na zijn aanvaarding in de geheime maatschappij.


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal