Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Bura:

Het Bura volk leefde in de Niger Vallei. Er zijn drie archeologische vindplaatsen in dit gebied. De eerste is gewijd aan necropolissen, waar vele grafurnen en doodskistkruiken zijn ontdekt. De tweede is een spirituele plaats, waar riten en ceremonies plaatsvonden. De laatste is een site van woningen, waar verschillende gebruikelijke voorwerpen werden ontdekt.


Bura begrafenis urn
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Jarres, amphores, pot, matakam > Bura begrafenis urn

Opmerkelijke, Afrikaanse Bura-kunst omvat drie soorten archeologische vindplaatsen in de vallei van de Niger: plaatsen met necropolissen waar kistkruiken, grafurnen, enz ... Plaatsen met rituele roepingen waar ceremonies plaatsvonden en de religieuze riten. De bewoningsplaatsen waar we de gebruikelijke voorwerpen vinden. Jerisse in zijn hoogte van verticale lijnen bestaande uit kleine ronde reliëfs, werd deze conische houder geplaatst in het graf van de overledene onder persoonlijke bezittingen zoals zijn wapens en kleding die hij nodig heeft in het hiernamaals, en tussen zijn botten en andere tanden. Het stuk heeft dezelfde patronen horizontaal geplaatst rond de omtrek van de onderste voet.


Zie het blad

Verkocht

Terracotta kruik Niger
Afrikaanse kunst > Jarres, amphores, pot, matakam > Niger Jar

French Tribal Art Collection.
Tot de verworvenheden van Afrikaanse kunstvoorwerpen in terracotta, een traditionele vrouwelijke activiteit in Afrika, behoort deze rituele kleivaas tot verschillende verworvenheden en terracotta beeldjes verzameld in de Innerlijke Nigerdelta, tijdens zijn onderzoek naar traditioneel Afrikaans aardewerk (P.143 à 151 de " Afrique, les mains du monde" van J.Anquetil, ed. Solar ) van Jacques Anquetil , verzamelaar van Afrikaanse kunst, acteur bij de oorsprong, dan ingewijd in het weven bij de Dogon, en auteur van verschillende boeken. Een container voor water of ritueel ...


Zie het blad

350,00

Bura urnen
Afrikaanse kunst > Jarres, amphores, pot, matakam > Bura urnen

Het werk van de aarde in de Afrikaanse kunst. Deze bolvormige begrafenisurp met daarboven een kop is atypisch: de urnen Bura is namelijk meestal in fallische vorm, symbool van leven, eeuwigheid, transmissie. Het gezicht hangt over de kamer met kleine ogen gericht op de horizon, evenals een neus en een samenvatting van de mond. De bovenste helft van de urn is versierd met gekanteelde voeringpatronen. De Bura-terracotta's die inherent zijn aan Afrikaanse kunst werden minder dan dertig jaar geleden ontdekt. Stuk verkocht zonder TL-test.


Zie het blad

490,00

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2021 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100