Profiteer van de gratis levering op dit moment. - lijst van landen
Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Dan:

De Dan-bevolking van west-centraal Ivoorkust en van het woudgebied in het noorden van Liberia, bekend als Yacouba, vervaardigt maskers die in verband worden gebracht met de inwijdingsceremonies van jonge jongens. Sommige van de Dan-maskers zijn, wegens hun nabijheid tot de Wé van Liberia (Kran genoemd), naast de inbreng van de stammen van Guinea, getekend door de invloed van laatstgenoemden. De functies van hun verschillende maskers, elf types volgens Fisher (1978), kunnen ook in de loop van de tijd geëvolueerd zijn. Alle Dan maskers zijn heilig. Zij vertegenwoordigen niet de geesten van de bush, maar zijn deze geesten


Dan Gunyeya "race" masker
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Dan masker

Het Afrikaanse Dan-masker, een acteur van de sociale orde, zou volgens Eberhard Fisher van het vrouwelijke of het mannelijke type zijn. Het amandelvormige gezicht, met harmonieuze trekken, wordt doorboord door grote ronde ogen die zijn afgezet met metaal. Gladde grijsbruine patina.
De maskers met ronde oogkassen (gunyeya of gunye ge genoemd), die het gezichtsvermogen vergemakkelijken, maken deel uit van de maskerset van de Noordelijke Dan en worden gebruikt voor wedrennen in het droge seizoen. De zapkei ge, met een rode textiel onderstreepte blik doorboord door cirkelvormige banen, zijn ondertussen verantwoordelijk voor het voorkomen van brand door het bewaken van huisvuren. De maskers zijn versierd met mutsen, vlechten, stoffen cape en raffia. Het meest prestigieuze masker is ...


Zie het blad

100,00

Masque dan Déangle
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Ivoorkust masker

Voor de dan, of Yacuba, die in West-Ivoorkust en Liberia leeft, zou de "d-" kracht die de wereld zou animeren zich in gebeeldhouwde maskers manifesteren. Zo tracht ze kennis aan de mens te brengen om hem te ondersteunen, en gebruikt hij het kanaal van dromen van tevoren. De geesten geven vervolgens aan hoe ze het masker moeten noemen dat ze willen zien. Deze maskers van verschillende types hebben sociale, spirituele en politieke functies, vaak evolueren in de tijd. Masker met regelmatige kenmerken, wiens losangische mond oproept weelderige lippen vormt een constante van maskers dan, en wiens gespleten ogen behoren tot het type deanglé . Hier is het versierd met een dik trimmen van gevlochten Raffia, en rijen van cauris gerangschikt in decoratief motief in het midden van de schedel. Een ...


Zie het blad


Verkocht aan 100,00 Zoek een soortgelijk object

Dan Zapkei masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Dan masker

De Afrikaanse maskers dan zapkei ge zijn verantwoordelijk voor het voorkomen van brand door het bewaken van huisvuren. De maskers zijn versierd met mutsen, vlechten, stoffen cape en raffia. Het meest prestigieuze masker is de go ge , een koninklijk masker dat alleen bij uitzonderlijke gebeurtenissen wordt gedragen. Dit sobere exemplaar is versierd met een gevlochten kapsel, waarvan de twee vlechten het gezicht omlijsten. Het dunne gezicht heeft vooruitstekende lippen. Glad, fluweelzacht patina, bedekt met klei.
Voor de Dan, of Yacouba, die in het westen van Ivoorkust en in Liberia leven, manifesteert de "dü" kracht die de wereld bezielt zich in de gebeeldhouwde maskers. Op deze wijze tracht zij de mens kennis bij te brengen om hem steun te geven, en gebruikt zij vooraf het ...


Zie het blad


Verkocht aan 140,00 Zoek een soortgelijk object

Gunye gei masker - Dan
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Dan Mask

Dit Ivoorkust Tribal Mask is een race-masker (scherp gezicht, uitgeholde ronde ogen, mond, het werd gehouden tegen het gezicht met behulp van katoenen stroken bevestigd aan de perforaties van de contouren en geknoopt achter het hoofd. Een onpasto vermengd met nestelen naar beneden, als gevolg van rituele zalvingen, concentreert zich aan de top. Een oog heeft niet langer zijn metalen band. Satijn-zwart bruin patina.
de traditie was voor zijn drager die door een ontmaskerde agent moet worden nagestreefd; als hij werd gevangen, moest hij het masker aan de winnaar overgaan, die beurtelings door een andere agent werd achtervolgd. Deze races waren ooit bedoeld om mannen te trainen in hardlopen en vechten. Dit type van gebeurtenis is nu zeer vaak verbonden met de vakantie die het begin ...


Zie het blad


Verkocht aan 115,00 Zoek een soortgelijk object

Dan Zapkei masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Dan masker

Onder de Afrikaanse maskers van Ivoorkust zijn de Afrikaanse maskers dan zapkei ge verantwoordelijk voor het voorkomen van brand door het bewaken van huisvuren.
Ze worden versierd met mutsen, vlechten, een cape van textiel en raffia. Het meest prestigieuze masker is de go ge , een koninklijk masker dat alleen bij uitzonderlijke gebeurtenissen wordt gedragen.
Deze variant van de "zapkei" is versierd met een knap gevlochten kapsel, dat zich in twee vlechten rond het gezicht uitstrekt. Het dunne gezicht, bedekt met rood textiel, heeft een snor die de prominente lippen en de met metaal omrande ogen accentueert.
Voor de Dan, of Yacouba, die in het westen van Ivoorkust en Liberia leven, zou de "dü" kracht die de wereld bezielt, zich manifesteren in de gebeeldhouwde ...


Zie het blad


Verkocht aan 125,00 Zoek een soortgelijk object

Wilt u de verkochte artikelen verbergen? Zo ja, Klik HIER
Dan Zakpei, Zakpai masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Dan masker

De Afrikaanse danmaskers met de naam zapkei ge , waarvan de ogen met rode doek zijn geblinddoekt, zijn verantwoordelijk voor het voorkomen van brand door het bewaken van huisvuren. De maskers zijn versierd met mutsen, vlechten, stoffen cape en raffia. Het meest prestigieuze masker is de go ge , een koninklijk masker dat alleen bij uitzonderlijke gebeurtenissen wordt gedragen. Dit exemplaar is versierd met een gevlochten kap die is verlengd met lange vlechten van plantaardige vezels. Het fraaie gezicht, met een zwarte patina, wordt geaccentueerd door de rode hoofdband met een gele band. De ogen hebben metalen ringen. Gladde patina.
Voor de Dan, of Yacouba, die in het westen van Ivoorkust en in Liberia leven, manifesteert de "dü" kracht die de wereld bezielt zich in de ...


Zie het blad


Verkocht aan 140,00 Zoek een soortgelijk object

Dan Zapkei masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Dan masker

De Afrikaanse maskers dan genaamd zapkei ge , waarvan de ogen geblinddoekt zijn met rood textiel, zijn verantwoordelijk voor het voorkomen van brand door het bewaken van huisvuren. De maskers zijn versierd met mutsen, vlechten, stoffen cape en raffia. Het meest prestigieuze masker is de go ge , een koninklijk masker dat alleen bij uitzonderlijke gebeurtenissen wordt gedragen. Dit exemplaar is versierd met een gevlochten hoofdtooi van plantenvezels, bevestigd op een kap, verlengd met fijne vlechten. Het fijne gezicht met prominente jukbeenderen, bekleed met zwart, wordt geaccentueerd door de rode hoofdband met een gele band. De ogen zijn omringd met metaal. Gladde patina.
Voor de Dan, of Yacouba, die in het westen van Ivoorkust en in Liberia leven, manifesteert de "dü" kracht ...


Zie het blad


Verkocht aan 180,00 Zoek een soortgelijk object

Dan Go gé masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Dan masker

In tegenstelling tot de Afrikaanse maskers van de Dan uit de noordelijke streek met een glad patina, bieden de zuidelijke maskers een korrelig oppervlak, zoals dit voorbeeld met een majestueuze hoofdtooi. Twee soorten secundaire maskers zijn bijzonder theatraal: racemaskers, gunye ge , bedoeld voor inter-clan wedstrijden die een goed zicht vereisten, en vuurbeschermersmaskers, zapkei ge . Andere koninklijke maskers, de go ge , die alleen bij speciale gelegenheden worden gebruikt, hebben een identieke fysionomie en zijn getooid met een weelderig hoofddeksel omrand met kauri, textiel en soms veren.
De maskers worden gebruikt bij het oplossen van conflicten wanneer het dorpshoofd er ...


Zie het blad

Verkocht

Dan Déanglé masker
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Dan masker

Afrikaans masker "Déanglé", met een dikke gevlochten opsmuk, en wiens dunne gezicht met halfgesloten ogen getuigt van de kwaliteit van Dan-beeldhouwkunst.
Mat zwarte patina.
Het was na dromen waarin de geesten zich zouden manifesteren dat de maskers werden gebeeldhouwd volgens nauwkeurige aanwijzingen, om door hun verschijningen geëerd te kunnen worden.
Dan-maskers, van wisselend vakmanschap, treden meestal op tijdens zeer theatrale entertainmentfeesten waar vrouwen een prominente rol spelen. Het zogenaamde "spottende" masker genaamd Déanglé definieert een ideaal van schoonheid en welwillendheid omdat het is gebeeldhouwd ter ere van jonge meisjes uit het dorp of beroemde mannen. Elk van de maskers had een naam gekoppeld aan zijn functie. Ook gebruikt ...


Zie het blad

280,00

Zingende Dan Masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Dan masker

Geïntegreerd in een concaaf gezicht omhuld door kaurischelpen, een zoömorfe kaak ingelegd met abruszaden verlengt dit Afrikaanse masker van de Dan Yacouba. De Dan Yacouba leven aan de oevers van de Cavally-rivier, tussen Ivoorkust en Liberia. Een dik ornament van stokjes, versierd met belletjes en vezelvlechtwerk, en onderstreept door halskettingen van gekleurde kralen, omzomen de contouren van dit originele masker. De Wé hebben soortgelijke maskers.
De Dan bevolkingsgroepen in het noorden, bekend als Yacouba van Ivoorkust en de Maou van Touba (Maouka), en die in het noordoosten van Liberia, nadat ze deze van het naburige Mande volk hebben geleend, gebruiken ze in geheime mannelijke ceremonies waaronder de Koma van de Maou De Guerze van Liberia noemen het Nyomu . Wanneer ...


Zie het blad

Verkocht

Dan Wakemia figuratieve lepel
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Lepels, pollepels > Dan Lepel

Gebruikelijke voorwerpen in Afrikaanse kunst.
Het gebeeldhouwde handvat hier toont benen met krachtige spieren. Ze zijn bevroren in een dynamische houding die een dansbeweging oproept. Zwartbruin patina met kaolien. De inheemse kunst van de Dan produceert ook voorwerpen voor dagelijks gebruik, zoals deze uit hout gesneden gebruiksvoorwerpen, Wakémia , die gebruikt worden tijdens feestelijke ceremonies, en die door de dorpelingen worden geschonken aan de vrouwen die de traditionele vrouwenverenigingen leiden. Deze schoppen, symbolen van prestige, worden vrolijk toegezwaaid tijdens de "dansen van de gastvrije vrouw" (wakede) van de grote maaltijden die onder hun gezag worden georganiseerd. Voor het Dan-volk van Ivoorkust, ook Yacouba genoemd, zijn er twee verschillende ...


Zie het blad

Verkocht

Dan Maou Masker
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Dan masker

Vogelthema in Afrikaanse kunst Een bifide, gebogen snavel, die aan de neushoornvogel doet denken, strekt zich uit over het onderste deel van dit Afrikaanse masker Dan Maou . Voorzien van een baard van blonde manen, wordt dit gezicht, dat de ronde ogen van het Gunye ge racemasker leent, aarzelend tussen twee naturen, een zoömorf stuk. Dit type compositie komt vaak voor in Afrikaanse tribale beeldhouwwerken. De Dan bevolkingsgroepen in het noorden, bekend als Yacouba van Ivoorkust en de Maou van Touba (Maouka), nadat zij deze geleend hadden van de naburige Mande bevolkingsgroepen, gebruiken ze in geheime mannelijke ceremonies waaronder de Koma van de Maou en het Poro genootschap van de Dan. Rituele, plantaardige plengoffers hebben een korrelig laagje gevormd op het middelste deel ...


Zie het blad

380,00

Dan /Guéré masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Moederschap, standbeelden, brons, hout > Dan Mask

Een van de variaties van de Afrikaanse dan-maskers wordt hier getoond met een holle zone tussen het voorhoofd en de ogen, halfgesloten uitgerekte oogleden, en een ruitvormige mond die hoge ingesneden tanden vertoont. Zijn bijzonderheid bestaat uit buisvormige uitwassen op de jukbeenderen die doen denken aan Krou-maskers, en uit een baard die is samengesteld uit kettingen van witte kralen en belletjes die op een gefranjerde stof zijn genaaid. De matte korstige patina heeft polychrome accenten. Naar aanleiding van dromen waarin de geesten zich openbaarden, werden de maskers gebeeldhouwd volgens precieze aanwijzingen, zodat zij door hun verschijningen konden worden geëerd. De Dan beeldhouwde ook miniatuurmaskers naar het model van de grote maskers, opnieuw volgens de aanwijzingen van de ...


Zie het blad

Verkocht

Dan Zapkei masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Dan masker

Dan racemasker, bekend als Zapkei of Gunye ge, dat zich onderscheidt door zijn grote uitgeholde oogkassen, hol gezicht, en zorgvuldig gevlochten hoofdtooi. Fluweelachtige korrelige patina. Erosies op de contouren. Hoogte op voet: 43 cm. Stuk uit de uitgebreide Mercier-collectie die in het begin van de 20e eeuw werd opgezet door Guy, consultant voor de Solvay-groep. Hoewel hij in het kader van zijn werk naar West- en Centraal-Afrika reisde en ter plaatse werken verzamelde, was het grootste deel van zijn verzameling afkomstig uit de "rariteitenkabinetten" die in de jaren 1920 in de Europese hoofdsteden te vinden waren. Het komt ook uit prestigieuze galeries (Parijs, Brussel, Londen, New York). Een masker dat door de Dan-boeren van het noordwesten van Ivoorkust, bekend onder de naam ...


Zie het blad

Verkocht

Dan Déanglé masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Dan masker

Afrikaans masker Dan-deangled waarvan de gebogen, elegante reliëfs de beeldhouwkunst van Dan kenmerken. Zwart glanzend patina. Ontbreekt op de contouren.
De maskers werden gebeeldhouwd volgens nauwkeurige aanwijzingen naar aanleiding van dromen waarin de geesten zich manifesteerden, zodat zij door hun verschijningen konden worden geëerd.
De Dan-maskers, van verschillende types, worden gewoonlijk opgevoerd tijdens zeer theatrale amusementsfestivals waarin vrouwen een prominente rol spelen. Het zogenaamde "spotmasker", Déanglé genaamd, definieert een ideaal van schoonheid en welwillendheid omdat het wordt gebeeldhouwd ter ere van jonge meisjes uit het dorp of beroemde mannen. Elk masker had een naam die gekoppeld was aan zijn functie. Zij worden ook gebruikt ...


Zie het blad

Verkocht

Masque Dan Déangle
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Masque Dan

Een masker met een mond met weelderige lippen en uitgerekte oogleden bedekt met witte klei dangle. Het is hier versierd met een sik gemaakt van plantaardige vezels. Donker, satijnen patina. Resten van offercoating aan de bovenkant. Ontbreekt op de contouren. Schaafwonden. Hoogte op een basis: 41 cm.
Voor de Denen, of Yacouba, woonachtig in het westen van Ivoorkust en Liberia, zou de "d-" kracht die de wereld zou animeren zich manifesteren in gebeeldhouwde maskers. Zo wil ze de mens kennis brengen om hem te ondersteunen, en gebruikt ze het droomkanaal vooraf. De geesten geven dan aan hoe ze het masker dat ze willen zien een naam te geven. Deze maskers van verschillende types zijn begiftigd met sociale, spirituele en politieke functies, die zich vaak in de loop van de tijd ontwikkelen.


Zie het blad


Verkocht aan 120,00 Zoek een soortgelijk object

Buglé Dan Masker
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Dan Masker

Afrikaanse kunst en diversiteit van maskers Dan
Anthropo-zoomorphic Afrikaans lichaam waarvan het uiterlijk doet denken aan de olifant, zijn sculptuur bestaat uit een gelaagde frontale ruimte waarvan het platform is uitgerust met een metalen haak. Diepe losangische insnijdingen vormen een bovenste fries. Een nok scheidt verticaal het onderste gebied, een gemeenschappelijk kenmerk van de maskers die zijn verstrikt in relatie tot de etnische keloïde. De originaliteit van het masker bestaat uit twee semi-schijven in reliëf samenstellen van de wangen aan weerszijden van een buisvormige mond. Deze vorm eindigt in een cirkelvormige, gapende mond, bekleed met kaolien gebleekte tanden. Elementen voegen zich bij het stuk, zoals een strook leer rond de "trompe", en een grijze katoenen stof ...


Zie het blad

270,00

Beeld Dan L-Me - Ivoorkust
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Beeld Dan

Dubbele schelpen cap dit vrouwelijke figuur van Dan als een vrouw. Het gezicht doet denken aan de maskers van de Dans. Een geconcentreerde houding, haar armen nieuwsgierig gevouwen, ze is kampeerden benen uit elkaar. Tribale littekens worden fijn weergegeven door patronen in beugels. Zeer mooie satijnen patina bezaaid met kaolien residu. Gebrek aan het einde van de voet.
Een geschenk van vrouwen, eten, feestelijke ceremonies en eervolle status eens beloond de dan beeldhouwers aan wie dit talent werd toegekend tijdens een droom. Dat laatste was het communicatiemiddel van Du, onzichtbare geestelijke kracht, met mannen. Statuary, zeldzaam, speelde een prestigieuze rol met de houder. Dit zijn voornamelijk beeltenissen van vrouwen, la m , houten mensen. Dit zijn geen incarnaties van ...


Zie het blad

Verkocht

Dan Déangle masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Dan masker

Het Déanglé-masker, een eerbetoon aan de schoonheid van de Dan-meisjes, is bedekt met fijn, strak gevlochten haar. Het oppervlak is glad, zacht en satijnachtig. De Yacouba, ook Dan genoemd, zijn beroemd in de Afrikaanse kunst om hun maskers en hun traditionele dansen, sacraal of profaan. Hun maskers, van gevarieerd vakmanschap, worden meestal opgevoerd tijdens zeer theatrale amusementsfestivals waarin vrouwen een overheersende rol spelen. Het zogenaamde "spotmasker", Déanglé genaamd, definieert een ideaal van schoonheid en welwillendheid omdat het wordt gebeeldhouwd ter ere van de jonge meisjes van het dorp of van vermaarde mannen. Voor de Dan, of Yacouba, die in het westen van Ivoorkust en in Liberia leven, manifesteert de "dü" kracht die de wereld bezielt zich in de gebeeldhouwde ...


Zie het blad


Verkocht aan 175,00 Zoek een soortgelijk object

Dan Zapkei masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Dan masker

Onder de maskers van Ivoorkust zijn de Afrikaanse maskers dan zapkei ge verantwoordelijk voor het voorkomen van brand door het bewaken van huisvuren.
De maskers worden versierd met mutsen, vlechten, een cape van textiel en raffia. Het meest prestigieuze masker is de go ge , een koninklijk masker dat gereserveerd is voor uitzonderlijke gebeurtenissen.
Dit sobere exemplaar is versierd met een gevlochten kapsel, waarvan de twee vlechten het gezicht omlijsten. Het fijne, vrouwelijke gezicht heeft prominente diamantvormige lippen. Fluweelachtige patina, met overgebleven, korrelige klei inleg.
Voor de Dan, of Yacouba, die in het westen van Ivoorkust en in Liberia leven, manifesteert de "dü" kracht die de wereld bezielt zich in de gebeeldhouwde maskers. Op deze wijze ...


Zie het blad

Verkocht

Dan Gunye ge masker
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Dan masker

Het Afrikaanse Dan-masker, een acteur van de sociale orde, zou volgens Eberhard Fisher van het vrouwelijke of het mannelijke type zijn. Het gezicht, doorboord met grote ronde ogen, gaat vergezeld van een gevlochten raffia hoofdband versierd met een kaurischelpversiering.
Hoogte op voet: 30 cm.
De maskers met ronde banen ( gunye ge), die het zicht vergemakkelijken, maken deel uit van de maskerset van de Noordelijke Dan en worden gebruikt voor wedrennen in het droge seizoen. De zapkei ge , eveneens met cirkelvormige banen, zijn verantwoordelijk voor het voorkomen van brand door het bewaken van huisvuren. De maskers zijn versierd met mutsen, vlechten, stoffen cape en raffia. Het meest prestigieuze masker is de go ge , een koninklijk masker dat alleen bij uitzonderlijke ...


Zie het blad

245,00

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100