Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Dan:

De Dan-bevolking van west-centraal Ivoorkust en van het woudgebied in het noorden van Liberia, bekend als Yacouba, vervaardigt maskers die in verband worden gebracht met de inwijdingsceremonies van jonge jongens. Sommige van de Dan-maskers zijn, wegens hun nabijheid tot de Wé van Liberia (Kran genoemd), naast de inbreng van de stammen van Guinea, getekend door de invloed van laatstgenoemden. De functies van hun verschillende maskers, elf types volgens Fisher (1978), kunnen ook in de loop van de tijd geëvolueerd zijn. Alle Dan maskers zijn heilig. Zij vertegenwoordigen niet de geesten van de bush, maar zijn deze geesten


 Dan Gunye ge masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Dan masker

Dit Afrikaanse masker uit Ivoorkust, dat zich onderscheidt door de met metaal omrande ogen, staat bekend als een "racemasker" (puntig gezicht, ronde uitgeholde ogen, ruitvormige mond) werd tegen het gezicht gehouden met katoenen stroken die aan de contourperforaties werden vastgemaakt en achter het hoofd werden vastgebonden.
De drager van het masker werd achtervolgd door een loper zonder masker; als hij werd gepakt, moest hij het masker doorgeven aan de winnaar, die op zijn beurt werd achtervolgd door een andere loper. Het doel van deze races was ooit om mannen te trainen om te rennen en te vechten. Dit soort manifestaties is nu zeer vaak verbonden met de feesten die het begin van het droge seizoen aankondigen en die welke verband houden met de initiatie van jonge kinderen. ...


Zie het blad

Verkocht

Dan Zapkei masker
promo art africain
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Dan masker

De Afrikaanse maskers dan zapkei ge zijn verantwoordelijk voor het voorkomen van brand door het bewaken van huisvuren. De maskers zijn versierd met mutsen, vlechten, stoffen cape en raffia. Het meest prestigieuze masker is de go ge , een koninklijk masker dat alleen bij uitzonderlijke gebeurtenissen wordt gedragen. Dit sobere exemplaar is versierd met een gevlochten kapsel, waarvan de twee vlechten het gezicht omlijsten. Het dunne gezicht heeft vooruitstekende lippen. Glad, fluweelzacht patina, bedekt met klei.
Voor de Dan, of Yacouba, die in het westen van Ivoorkust en in Liberia leven, manifesteert de "dü" kracht die de wereld bezielt zich in de gebeeldhouwde maskers. Op deze wijze tracht zij de mens kennis bij te brengen om hem steun te geven, en gebruikt zij vooraf het ...


Zie het blad

280,00  224,00

Gunye gei masker - Dan
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Dan Mask

Dit Ivoorkust Tribal Mask is een race-masker (scherp gezicht, uitgeholde ronde ogen, mond, het werd gehouden tegen het gezicht met behulp van katoenen stroken bevestigd aan de perforaties van de contouren en geknoopt achter het hoofd. Een onpasto vermengd met nestelen naar beneden, als gevolg van rituele zalvingen, concentreert zich aan de top. Een oog heeft niet langer zijn metalen band. Satijn-zwart bruin patina.
de traditie was voor zijn drager die door een ontmaskerde agent moet worden nagestreefd; als hij werd gevangen, moest hij het masker aan de winnaar overgaan, die beurtelings door een andere agent werd achtervolgd. Deze races waren ooit bedoeld om mannen te trainen in hardlopen en vechten. Dit type van gebeurtenis is nu zeer vaak verbonden met de vakantie die het begin ...


Zie het blad

115,00

Dan Zapkei masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Dan masker

De Afrikaanse maskers dan genaamd zapkei ge , waarvan de ogen geblinddoekt zijn met rood textiel, zijn verantwoordelijk voor het voorkomen van brand door het bewaken van huisvuren. De maskers zijn versierd met mutsen, vlechten, stoffen cape en raffia. Het meest prestigieuze masker is de go ge , een koninklijk masker dat alleen bij uitzonderlijke gebeurtenissen wordt gedragen. Dit exemplaar is versierd met een gevlochten hoofdtooi van plantenvezels, bevestigd op een kap, verlengd met fijne vlechten. Het fijne gezicht met prominente jukbeenderen, bekleed met zwart, wordt geaccentueerd door de rode hoofdband met een gele band. De ogen zijn omringd met metaal. Gladde patina.
Voor de Dan, of Yacouba, die in het westen van Ivoorkust en in Liberia leven, manifesteert de "dü" kracht ...


Zie het blad

Verkocht

Dan Zapkei masker
promo art africain
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Dan masker

De Afrikaanse maskers dan genaamd zapkei ge , waarvan de ogen geblinddoekt zijn met een rode doek, zijn verantwoordelijk voor het voorkomen van brand door het bewaken van huisvuren. De maskers zijn versierd met mutsen, vlechten, stoffen cape en raffia. Het meest prestigieuze masker is de go ge , een koninklijk masker dat alleen bij uitzonderlijke gebeurtenissen wordt gedragen. Dit voorbeeld is versierd met een gevlochten hoofdtooi van plantenvezels, bevestigd op een kap van textiel, die zijdelings is verlengd met dunne vlechten. Het fraaie gezicht, met een zwarte patina, wordt geaccentueerd door de rode hoofdband met een gele band. De ogen zijn omringd met metaal. Gladde patina.
Voor de Dan, of Yacouba, die in het westen van Ivoorkust en in Liberia leven, manifesteert ...


Zie het blad

240,00  192,00

Dan / Maou Masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Dan Masker

Thematisch van de vogel in de Afrikaanse kunst
Een neus in de vorm van een gebogen snavel breidt het onderste deel van dit Afrikaanse masker Dan Maou . Uitgerust met een baard en vlechten, dit gezicht, dat de kenmerken van het portret masker deanglé leent verheffende schoonheid, aarzelend tussen twee natuuren, verandert in een zoomorphic stuk. Dit type van samenstelling is terugkerend in Afrikaanse stammenstatuary. De Dan mensen in het noorden bekend als Yacouba van Ivoorkust en de Maou de Touba (Maouka), na ze te hebben geleend van de mensen mand in de buurt ze gebruiken in geheime mannelijke ceremonies, waaronder de Koma Maou en de maatschappij van de Poro van Dan. Glanzend zwart patina.
Voor de Dan van Ivoorkust, een malinked volk ook wel Yacouba genoemd, zijn twee ...


Zie het blad

Verkocht

Dan Gunye ge masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Dan masker

Dit Afrikaanse masker uit Ivoorkust, gekenmerkt door de met metaal omrande ogen, staat bekend als een "ras masker" (spits gezicht, ronde uitgeholde ogen, ruitvormige mond) werd tegen het gezicht gehouden met katoenen stroken die aan de contourperforaties waren bevestigd en achter het hoofd waren vastgebonden.
Traditioneel werd de drager van het masker achtervolgd door een loper zonder masker; als hij of zij werd gevangen, moest hij of zij het masker doorgeven aan de winnaar, die op zijn of haar beurt werd achtervolgd door een andere loper. Het doel van deze races was ooit om mannen te trainen om te rennen en te vechten. Dit soort manifestaties is nu zeer vaak verbonden met de feesten die het begin van het droge seizoen aankondigen en die welke verband houden met de initiatie van ...


Zie het blad

Verkocht

Dan Gunye ge masker - Ivoorkust
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Dan masker

Een speler in de sociale orde, het Afrikaanse kunstmasker Dan zou, volgens Eberhard Fisher, van het vrouwelijke of mannelijke type zijn. Dit exemplaar beantwoordt aan de voornaamste criteria van de vrouwelijke maskers gle mu , met een ovaal en regelmatig gezicht, een fijne neus en een vooruitstekende en pulpachtige mond, maar gaat vergezeld van een sikje van plantaardige vezels. Maskers met ronde oogkassen ( gunye ge ), die het gezichtsvermogen vergemakkelijken, maken deel uit van het maskerset van de Noordelijke Dan en worden gebruikt voor wedrennen in het droge seizoen. De zapkei ge , eveneens met cirkelvormige banen, zijn intussen verantwoordelijk voor het voorkomen van brand door het bewaken van huisvuren. De maskers zijn versierd met mutsen, vlechten, stoffen cape en raffia. Het ...


Zie het blad

Verkocht

Dan Zakpei, Zakpai masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Dan masker

De Afrikaanse danmaskers met de naam zapkei ge , waarvan de ogen met rode doek zijn geblinddoekt, zijn verantwoordelijk voor het voorkomen van brand door het bewaken van huisvuren. De maskers zijn versierd met mutsen, vlechten, stoffen cape en raffia. Het meest prestigieuze masker is de go ge , een koninklijk masker dat alleen bij uitzonderlijke gebeurtenissen wordt gedragen. Dit exemplaar is versierd met een gevlochten kap die is verlengd met lange vlechten van plantaardige vezels. Het fraaie gezicht, met een zwarte patina, wordt geaccentueerd door de rode hoofdband met een gele band. De ogen hebben metalen ringen. Gladde patina.
Voor de Dan, of Yacouba, die in het westen van Ivoorkust en in Liberia leven, manifesteert de "dü" kracht die de wereld bezielt zich in de ...


Zie het blad

Verkocht

Wilt u de verkochte artikelen verbergen? Zo ja, Klik HIER
Dan Zapkei masker
promo art africain
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Dan masker

Onder de maskers van Ivoorkust zijn de Afrikaanse maskers dan zapkei ge verantwoordelijk voor het voorkomen van brand door het bewaken van huisvuren.
De maskers worden versierd met mutsen, vlechten, een cape van textiel en raffia. Het meest prestigieuze masker is de go ge , een koninklijk masker dat gereserveerd is voor uitzonderlijke gebeurtenissen.
Dit sobere exemplaar is versierd met een gevlochten kapsel, waarvan de twee vlechten het gezicht omlijsten. Het fijne, vrouwelijke gezicht heeft prominente diamantvormige lippen. Fluweelachtige patina, met overgebleven, korrelige klei inleg.
Voor de Dan, of Yacouba, die in het westen van Ivoorkust en in Liberia leven, manifesteert de "dü" kracht die de wereld bezielt zich in de gebeeldhouwde maskers. Op deze wijze ...


Zie het blad

280,00  224,00

Dan Lümei standbeeld Liberia
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Dan, Lümè, Liberia

Ex-Franse Afrikaanse kunstcollectie.
Geschenken van vrouwen, voedsel, feestelijke ceremonies en een eervolle status beloonden ooit danssnijders die dit talent tijdens een droom hadden gekregen. Deze laatste vormden het middel tot communicatie van Du , onzichtbare geestelijke kracht, met de mensen. Het beeldhouwwerk, zeldzaam, vervulde een rol van prestige voor de houder ervan. Het bestaat hoofdzakelijk uit beeltenissen van echtgenotes, lü mä , menselijke wezens, gemaakt van hout. Het zijn geen incarnaties van geesten of beeltenissen van voorouders, maar prestigieuze figuren die levende personen voorstellen, vaak in opdracht van de stamhoofden, wier namen de beelden zullen dragen. Ze worden geplaatst in miniatuurhutjes die voor dit doel zijn gebouwd. Donkerbruin fluweelachtig patina. ...


Zie het blad

Verkocht

Masque Dan Déangle
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Masque Dan

Een masker met een mond met weelderige lippen en uitgerekte oogleden bedekt met witte klei dangle. Het is hier versierd met een sik gemaakt van plantaardige vezels. Donker, satijnen patina. Resten van offercoating aan de bovenkant. Ontbreekt op de contouren. Schaafwonden. Hoogte op een basis: 41 cm.
Voor de Denen, of Yacouba, woonachtig in het westen van Ivoorkust en Liberia, zou de "d-" kracht die de wereld zou animeren zich manifesteren in gebeeldhouwde maskers. Zo wil ze de mens kennis brengen om hem te ondersteunen, en gebruikt ze het droomkanaal vooraf. De geesten geven dan aan hoe ze het masker dat ze willen zien een naam te geven. Deze maskers van verschillende types zijn begiftigd met sociale, spirituele en politieke functies, die zich vaak in de loop van de tijd ontwikkelen.


Zie het blad


Verkocht aan 120,00 Zoek een soortgelijk object

Figuur Dan L-Me - Ivoorkust
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Beeld Dan

De vrouwelijke figuur, zittend weergegeven, presenteert een lepel met een handvat dat het hoofd van een kind vormt. Deze rituele lepels waren emblemen aangeboden aan vrouwen in het ziekenhuis. Heterogene patina, korrelig, kaolien-ingelegde residu, schaafwonden.
Voor de Dan van Ivoorkust, ook bekend als Yacouba, verzetten zich twee verschillende universa: die van het dorp, bestaande uit zijn inwoners, zijn dieren, en die van het bos, de vegetatie en de dieren en geesten die het bewonen. Om deze geesten te vestigen, wordt een specifiek gebied van het bos aangewezen en nog bewaard buiten de dorpen dan. Offers zijn ook nodig om te communiceren via deze geesten. Geschenken van vrouwen, eten, feestelijke ceremonies en eervolle status eens beloond de dan beeldhouwers aan wie dit talent ...


Zie het blad

Verkocht

Masque Dan Tankaglé
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Masque Dan

Het gezicht van het Afrikaanse danmasker wordt omgeven door een met textiel en kaurischelpen afgezette kraag op een frame van mandenvlechtwerk. De danser die dit masker draagt wordt takanglé genoemd.
Het is naar aanleiding van dromen waarin de geesten zich zouden openbaren dat de maskers volgens precieze aanwijzingen werden gesneden om door hun verschijningen te worden geëerd. De Dan snijden ook, altijd volgens de aanwijzingen van de wichelroedeloper, miniatuurmaskers naar het model van de grote maskers. Ze worden door kinderen als amuletten gedragen. De Dan-maskers, van verschillende types, worden over het algemeen opgevoerd tijdens zeer theatrale amusementsfestivals waar vrouwen een overheersende rol spelen. Het zogenaamde "spotmasker", Déanglé genaamd, definieert een ...


Zie het blad

Verkocht

Grote lepel Dan Wakémia
promo art africain
Afrikaanse kunst > Lepels, pollepels > Dan Lepel

Gebruikelijke objecten in de Afrikaanse kunst.
Wakémia lepel waarvan het handvat, versierd met kauriefriezen, eindigt in een elegant hoornpatroon. Korrelig, satijnachtig patina.
Hoogte op sokkel: 54 cm.
De stamkunst van de dan produceert ook voorwerpen voor dagelijks gebruik, waaronder de beroemde gebeeldhouwde houten lepels, Wakémia, die gebruikt worden bij feestelijke ceremonies en door de dorpelingen aan een bijzonder vrijgevige en gastvrije vrouw worden geschonken. De vrouw zal het gebruiken om de maaltijd te serveren en zal het met vreugde hanteren tijdens de "dansen van de gastvrije vrouw". Voor de Denen van Ivoorkust, ook wel Yacouba genoemd, staan twee heel verschillende werelden tegenover elkaar: die van het dorp, bestaande uit zijn inwoners, zijn dieren, ...


Zie het blad

240,00  192,00

Masque Dan Buglé
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Masque Dan

Ondanks de ronde ogen omringd met een rode doek, het oproepen van de zapkei maskers en de -taround entertainment maskers, dit bugled masker onderscheidt zich door de rij van hoorns op het voorhoofd. Soms met een veren hoofdtooi, is het hier uitgerust met een baard van plantaardige vezels waarop zijn aangesloten klokken waarvan de rinkelende wekte het enthousiasme van de krijgers voor de jacht of oorlog. (Zwarte Afrikaanse Tribal Art, Bacquart, p. 36) Schaafwonden. Zeer licht residu van porseleinaarde. Knapperige agglomeraten aan de top. Bekend in de Afrikaanse kunst, de Yuksel, ook bekend als dan, staan bekend om hun traditionele maskers en dansen, heilig of seculier. Hun maskers, van gevarieerd ontwerp, komen meestal voor tijdens zeer theatrale entertainment partijen waar vrouwen ...


Zie het blad

Verkocht

Dan Maou masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Dan masker

De kin van het vrouwelijke gezicht van de Afrikaanse kunst Dan smelt in een lange gebogen snavel van een vogel. Bekroond met twee rompen gevlochten, gezicht leent de kenmerken van het masker deangle opwindende schoonheid, aarzelt tussen twee naturen, wordt getransformeerd in een zoomorphic kamer. Dit type samenstelling terugkerende in Afrikaanse stammen sculptuur. de noordelijke populaties Dan Yacouba zei de Ivoorkust en Mau Touba, na leende de buurman riep mensen, gebruik in ceremonies secret mannen wier Koma van Mau en de maatschappij Poro Dan. Dit wetsvoorstel zou turaco roepen, Koning van de vogels. Patina bicolor bruin-beige. rode pigmenten in het wit kaolien bec.Résidus op de oogleden. maskers Dan, met een gevarieerde rekening, gebeurt meestal tijdens zeer theatrale ...


Zie het blad

Verkocht

Masker dan Zapkei of Gunye ge
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Masque dan

Dit Afrikaanse masker uit Ivoorkust onderscheidt zich door zijn opvallende, met metaal bezaaide ogen en heeft een korrelige patina die voortkomt uit rituele Libations. Bij de contouren van het masker, geconsolideerd door deze zelfde offer ketel, de resten van een canvas kap waarvan de uiteinden geknoopt aan de bovenkant grenzen aan met lange nagels. Een dikke Raffia baard verfraast de kaken. De parallelle groeven die rond het gezicht zijn gegraveerd, herinneren aan de traditionele littekens van de dan. Dit masker staat bekend als de "-race masker (scherp gezicht, uitgeholde ronde ogen, een lange mond en een lo-blinked mond gehouden tegen het gezicht met behulp van katoen stroken bevestigd aan de perforaties van de contouren en geknoopt achter het hoofd. De traditie heeft dat de drager ...


Zie het blad

Verkocht

Dan Moederschap Fetish
Afrikaanse kunst > De fetisj, dit emblematische voorwerp > Dan Fetish

Ex Franse Afrikaanse kunst collectie.
Het oproepen van kracht, dit kleine vrouwelijke cijfer van naturalistische conceptie, stelt een lichaam voor waarop het spierstelsel wordt getrokken. Stevig gevestigd op grote digitale voeten, neemt het de kenmerken van de dan sculptuur. Het kind op haar rug is bedekt met knapperige resten die aangeven dat libaties geassocieerd met een vruchtbaarheidscultus. De ketting accessorized met een cauri heeft ook een magisch bereik. Donkere stuurman patina.
Als geschenk van vrouwen, voedsel, feestelijke ceremonies en eervolle status ooit beloond de dan beeldhouwers aan wie dit talent werd verleend tijdens een droom. Dit laatste was het communicatiemiddel van Du, onzichtbare geestelijke kracht, met mannen. Statuary, zeldzaam, speelde een ...


Zie het blad

150,00

Dan Wakemia Lepel
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Lepels, pollepels > Dan Lepel

Gebruikelijke objecten in Afrikaanse kunst.
De stamkunst van de Dan produceert ook voorwerpen voor dagelijks gebruik, waaronder de beroemde gebeeldhouwde houten lepels, Wakemia, die in feestelijke ceremonies worden gebruikt en door de dorpelingen aan een bijzonder gulle en gastvrije vrouw worden verleend. De vrouw zal het gebruiken om de maaltijd te serveren en zal het met vreugde hanteren tijdens de "dansen van de gastvrije vrouw". Zoals in veel gevallen heeft deze lepel een antropomorf handvat, hier een mannelijk lichaam met gebogen spieren, gevestigd op grote spijsverteringsvoeten, en versierd met traditionele lichaamsvertakkingen. Bruin, glanzend patina. Het ontbreekt aan de rand van de lepel. Voor de Denen van Ivoorkust, ook wel Yacouba ...


Zie het blad

Verkocht

Dan Zapkei masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Dan masker

Dit Afrikaanse masker uit Ivoorkust onderscheidt zich door zijn ronde ogen. Het heeft een korrelige patina als gevolg van opofferingslagen. Een kleine raffia baard versiert de kin, terwijl lange matten het gezicht omlijsten. Het wordt vooral gekenmerkt door de verrassende gezwellen die aan beide zijden van de neus wijzen. Mat patina met oranje reflecties. Dit zogenaamde "racemasker" (spits gezicht, ronde uitgeholde ogen, ruitvormige mond werd tegen het gezicht gehouden met katoenen stroken die aan de perforaties van de contouren waren bevestigd en achter het hoofd vastgeknoopt. De traditie was dat de drager werd achtervolgd door een ontmaskerde loper; als hij werd betrapt, moest hij het masker doorgeven aan de winnaar, die op zijn beurt werd achtervolgd door een andere loper. Het doel ...


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2021 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73 Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100