Profiteer van de gratis levering op dit moment. - lijst van landen
Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Djenne:

De terracotta's van het Djenne-volk behoren waarschijnlijk tot de beroemdste en meest gewaardeerde inheemse kunst. De Djenne zouden tussen de 8e en de 18e eeuw geleefd hebben op plaatsen die vaak overstroomd werden. Dit verklaart waarom de voorwerpen verspreid op verschillende plaatsen werden gevonden.


Djenne standbeeld
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Djenne standbeeld

Traditionele Afrikaanse kunst kan een bron van inspiratie zijn voor hedendaags vakmanschap, een voorstelling die is geïnspireerd op authentieke beelden van Djenne, een man die knielt, zijn hoofd naar rechts draait. De oude sites Djenné zijn allemaal in overstromingsgebied, de bewoners hebben altijd koppen gevonden die ontsluiten als het water zich terugtrekt. Gerold door de golven, zijn deze stukken ver van hun oorspronkelijke archeologische site gevonden.


Zie het blad

745,00

Djenne pot
Afrikaanse kunst > Jarres, amphores, pot, matakam > Djenne pot

Ex privé Franse verzameling Afrikaanse kunst. Dit is een pot Djenne-inspiratie, deze cultuur is uitgestorven en er zijn verschillende eeuwen. Het heeft een vergrote basis waarmee het zijn evenwicht kan bewaren. De top is doorboord met een ronde holte. Het is bedekt met een fel oranjerode patina. VoorMalig djenne locaties die zich al in de vloed zone, bewoners zijn altijd terracotta stukken zijn flush wanneer het water zich terugtrekt. Objecten uit archeologisch onderzoek of eenvoudigweg ontdekt door toeval, zouden afkomstig zijn van een cultuur die zich ontwikkelde van de achtste tot de achttiende eeuw. De sterke fragmentatie van terracotta is nog steeds onderwerp van debat. Sterker nog, de schade van de tijd en stortplaatsen zeker een rol gespeeld, maar het lijkt ook dat deze heidense ...


Zie het blad

390,00

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100