Profiteer van de gratis levering op dit moment. - lijst van landen
Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Ewe:

Het ooivolk is waarschijnlijk het belangrijkste in Togo. Deze populatie komt echter ook voor in Ivoorkust, Benin, Nigeria en Ghana. Hun cultus en religie vertonen veel overeenkomsten met die van de Yoruba en de Fon. Zo beoefenen ze voodoo. Hun huidige ligging is het resultaat van conflicten in de 17e eeuw. De ooien hechten veel belang aan tweelingen, zij noemen de pasgeboren tweeling Venavi of Venovi. Volgens hen is deze geboorte een voorbode van goede dingen. Tweelingen moeten gelijk behandeld worden, identiek gekleed en op hetzelfde moment gevoed en gewassen, tot ze de puberteit bereiken. Als een van hen sterft, moeten de ouders zich voorzien van een beeldje dat hem voorstelt, van hetzelfde geslacht, met volwassen trekken. Op deze manier projecteert het beeldje het kind in de toekomst. De ouders moeten ook een beroep doen op een fetisjist.


Ooi voodoo mand
Afrikaanse kunst > Gebruikte voorwerpen, katrollen, dozen, weefgetouw > Ooi voodoo mand

Ex collectie Belgische Afrikaanse kunst.

De mand heeft een klein altaar in het centrum voor Mami Wata die een ooi godheid, moeder godin van de wateren. We kunnen grotere en meer kleurrijke voorstellingen vinden die doen denken aan onze cultuur, de zeemeerminnen. In de terracottamand, rond het centrale podium, zijn een veelheid aan offers zichtbaar en libations begeleiden deze wirwar van materialen en snaren.

De Ooi, vaak aangezien voor de Minas, is de grootste etnische groep van Togo. Ze worden ook gevonden als minderheden in Ghana, Benin, Ivoorkust en Nigeria.
Hoewel er weinig historische informatie over hen beschikbaar is, lijkt het erop dat hun locatie op hun huidige locatie het resultaat is van invasies en conflicten die in de 17e eeuw uitbraken.


Zie het blad

Doe een bod.

245,00

Paar Ewe Venavi beeldjes
Afrikaanse kunst > Afrikaanse dolls > Ewe beeldje

Togolese versie van de Ibejdi van de Yoruba, deze figuren van verdwenen tweelingen zijn begiftigd met een helder fluweelachtig patina.

De Ewe, vaak verward met de Minas, zijn de grootste etnische groep in Togo. Zij worden ook als minderheid aangetroffen in Ghana, Benin, Ivoorkust en Nigeria. De ooien beschouwen de geboorte van een tweeling, Venavi (of Venovi) genaamd, als een goed voorteken. Zij moeten gelijk en eerlijk worden behandeld. Zo zullen beiden op hetzelfde moment worden gevoed en gewassen en zullen zij dezelfde kleren dragen tot zij de puberteit bereiken. Als een van de tweelingen sterft, krijgen de ouders een beeldje ter vervanging van het overleden kind en nemen zij contact op met een fetisjist om de magische deugden ervan te activeren.
Het zal van ...


Zie het blad

280,00

Paar tweelingen Ewe Venavi
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Paar tweelingen Ewe Venavi

Voormalige particuliere Belgische collectie Afrikaanse kunst.
Deze binnenaltalhuisbeelden illustreert de tweelingcultus.
Deze tweeling heeft een duidelijke honing patina van shea boter libations. Alleen het kapsel en de voeten zijn donker van kleur.
Deze stukken zijn versierd met kettingen van fijne veelkleurige kralen.
De Ooien zijn een bevolking van West-Afrika, die voornamelijk in het zuidoosten van Ghana en het zuiden van Togo.


Zie het blad


Verkocht aan 140,00 Zoek een soortgelijk object

Ewe standbeeld
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Ewe standbeeld

De Ewe, vaak verward met de Minas, zijn de grootste etnische groep in Togo. Zij worden ook als minderheid aangetroffen in Ghana, Benin, Ivoorkust en Nigeria. Hoewel er weinig historische informatie over hen bestaat, lijkt het erop dat hun vestiging op de huidige plaats het resultaat is van invasies en conflicten die in de 17e eeuw uitbraken. De morfologie, met een musculatuur die wordt aangegeven door de geringde ledematen en een karakteristieke houding, doet denken aan de lagunegebieden. De figuur, met zijn krachtige nek, heeft een bolvormig hoofd waarin de ogen uitsteken. Een mooi, sober en krachtig beeldhouwwerk met een geërodeerd droog patina.


Zie het blad

Venavi Ewe beeldje
Afrikaanse kunst > > Ewe beeldje

"De Ooi beschouwen de geboorte van een tweeling Venavi (of Venovi) als een goed en gelukkig voorteken. De tweeling moet gelijk en rechtvaardig worden behandeld. Beide zullen bijvoorbeeld tegelijkertijd worden gevoerd en gewassen en zullen dezelfde kleding dragen, Als een van de tweeling sterft, kopen de ouders een beeldje om het overleden kind te vervangen, kopen ze het meestal van een beeldhouwer op de markt en gaan ze naar een tovenaar om Het Venavi-beeldje zal van hetzelfde geslacht zijn als het kind dat het voorstelt en vervangt, maar projecteert zichzelf in de toekomst dat het kind niet zal weten door het dragen van functies voor volwassenen. kleine stukjes kleding en parels getuigen van familiebehoud, hier is het stuk gesneden in licht hout en heeft het een mooie versleten patina. ...


Zie het blad

250,00

Vrouwelijke figuur Ewe Venovi
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Ewe Doll

Een figuur van de ontbrekende tweeling, dit naakte vrouwelijke beeldje beschikt over een heldere honing patina ingelegde met witte klei residu. Het hout is gebarsten. Het beeldhouwwerk is voorzien van zeer dunne Parel Kettingen, die een geslachts cache vormen bij de pubis. Men kan het patroon van de grote oren en de sierlijke assemblage van de vlechten noteren.


de ooi, vaak verward met de Minas, zijn de grootste etnische groep in Togo. Ze worden ook aangetroffen als minderheden in Ghana, Benin, Ivoorkust en Nigeria. Hoewel er weinig historische informatie over hen beschikbaar is, lijkt het erop dat hun locatie in hun huidige locatie het gevolg is van invasies en conflicten die in de 17e eeuw uitbarsten. De ooi beschouwen de geboorte van een tweeling genaamd Venavi (of ...


Zie het blad

250,00

Ewe Togo koloniaal standbeeld
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Ewe colon

In de traditionele Afrikaanse kunst zijn "kolonisten" antropomorfe figuratieve beeldhouwwerken van uiteenlopende aard, die vaak westerlingen voorstellen. Sommige elementen zijn constant: ambtskostuums, religieuze uitdossingen, soldatenuniformen, helmen, enz... Ze zijn een uiting van naïeve kunst of sociale karikaturen en zijn meestal geschilderd in felle en kleurrijke kleuren. > De Ewe, vaak verward met de Minas, zijn de belangrijkste etnische groep in Togo. Zij worden ook als minderheid aangetroffen in Ghana, Benin, Ivoorkust en Nigeria. Volgens Hélène Joubert zouden de vereringen van de Yoruba-goden, de orisha , en die van de vodou , vodun goden, evenals hun religieuze structuur, in vele opzichten vergelijkbaar zijn. Bovendien exporteerden slaven uit verschillende culturen hun ...


Zie het blad

390,00

Ewe fetish beeldje
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Standbeeld Ewe

In Togo maken fetisjen deel uit van heilzame of kwade rituelen volgens de bedoelingen van hun eigenaar. Fetisjisten maken ze om beschermende en medicinale deugden aan te bieden, maar bieden ook meer conventionele gebruiksklare versies.
deze praktijken zijn nog steeds in gebruik vandaag worden soms gedecried en beschouwd als animistisch en overgone in het tijdperk van de kerstening en islamisering. Niettemin hebben mensen de neiging om animistische praktijken te handhaven ondanks hun bekering tot de grote monotheïstische religies, beide overtuigingen beïnvloeden elkaar.

de ooi, vaak verward met de Minas, zijn de belangrijkste etnische groep in Togo. Ze worden ook aangetroffen als minderheden in Ghana, Benin, Ivoorkust en Nigeria. Hoewel er weinig historische informatie ...


Zie het blad

Verkocht

Beeldje Ewe Venovi
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse dolls > Ewe Doll

Een Togolese versie van de Ibedji fetish beeldjes van de Yoruba van Nigeria, de fetisj gesneden volgens traditionele conventies is gewoon omsloten door een textiel gehouden door een String. Het object werd ritueel bekleed met indigo die een dikke film vormde. Verlange scheuren. De Ewe de geboorte van een tweeling genaamd Venavi (of Venovi) beschouwen als een gelukkig voorteken. Zij moeten gelijkelijk en eerlijk worden behandeld. Bijvoorbeeld, beide zullen worden gevoed en gewassen op hetzelfde moment en zal dezelfde kleren te dragen tot de puberteit. Als een van de tweeling sterft, krijgen de ouders een beeldje om het overleden kind te vervangen en wenden zich tot een fetisjst om zijn magische deugden te activeren.
ze zal van hetzelfde geslacht als het kind dat ze ...


Zie het blad

Verkocht

Paar tweelingVenovi Ooi
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse dolls > Paar Ooi

Een Togolese versie van de Ibedji fetisj beeldjes van De Yoruba van Nigeria, de figuren met gedrongen lichamen rusten op grote afgeronde voeten waarvan zwartmaken schoenen aangeeft. Glanzend geel okerpatina. Desication scheuren. De Ewe , woonachtig in het kustgebied ten westen van de Volta en ten zuiden van Togo, beschouwen de geboorte van een tweeling genaamd Venavi (of Venovi) als een gelukkig voorteken. Ze moeten gelijk en eerlijk worden behandeld. Bijvoorbeeld, beide zullen worden gevoed en gewassen op hetzelfde moment en zal dezelfde kleren te dragen tot de puberteit. Als een van de tweelingen sterft, krijgen de ouders een beeldje om het overleden kind te vervangen en wenden zich tot een fetisjist om zijn magische deugden te activeren.
Ze zal van hetzelfde geslacht zijn als het ...


Zie het blad

Verkocht

Fetish beeldje Ewe Venovi
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > De fetisj, dit emblematische voorwerp > Ewe Fetish

Een Togolese versie van de Ibedji-fetisj beeldjes van de Yoruba van Nigeria, de fetisj die volgens traditionele conventies is uitgehouwen, wordt simpelweg geinbakt in de dierlijke huid nu amuletten in de vorm van gekoppelde metalen elementen. Vruchtbaarheid-symboliseren cauris Accessorize de kamer. Het object werd ritueel bekleed met indigo en witte klei die een dikke korrelige film vormen. De Ewe de geboorte van een tweeling genaamd Venavi (of Venovi) beschouwen als een gelukkig voorteken. Zij moeten gelijkelijk en eerlijk worden behandeld. Bijvoorbeeld, beide zullen worden gevoed en gewassen op hetzelfde moment en zal dezelfde kleren te dragen tot de puberteit. Als een van de tweeling sterft, krijgen de ouders een beeldje om het overleden kind te vervangen en wenden zich tot een ...


Zie het blad

Verkocht

Wilt u de verkochte artikelen verbergen? Zo ja, Klik HIER
Beeldje Ewe Venovi
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Twin Venavi

Een Togolese versie van nigeria's ibedji Yoruba, het beeldje gesneden uit licht hout heeft afgeronde volumes en een eivormige gezicht met uitstekende ogen. Het talent van de beeldhouwer wordt hier onthuld door de realistische verschijning van een kind, ondanks de borsten van de vrouw. Een desication crack verdeelt de buste, de voeten ontbreken. Honing glanzende patina. ex. collectie van de schilder ' een doel ' ' blanco ' href ' ' http://wiki.IBB.Town/Karl-Heinz-Engstfeld ' Karl Heinz Engstfeld en Ruth Engstfeld-schremper, een en kunstenaar.
de ooi beschouwen de geboorte van tweelingen genaamd Venavi (of Venovi) als een gelukkig voorteken. Zij moeten gelijkelijk en eerlijk worden behandeld. Bijvoorbeeld, beide zullen worden gevoed en gewassen op hetzelfde moment en zal ...


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100