Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Fali:

De Fali behoren tot de Kirdi, wat heidenen betekent. Zij hebben deze bijnaam gekregen van de Afrikaanse islamitische volkeren. Zij wonen in het uiterste noorden van Kameroen, op de grens met Nigeria; sommigen worden ook aangetroffen in Tsjaad. De Kirdi vormen een grote etnische groep die bestaat uit de Kapsiki, de Mofou, de Margui, de Bata, de Toupouri, de Massa, de Matakam, de Do ayo... en de Fali. Deze mensen leven hoofdzakelijk van visvangst, veeteelt en landbouw. Zij vereren de voorouders en hechten bijzonder belang aan de schedels van de overledenen. Inderdaad, het is op deze plaats dat de intelligentie en de geest zich bevinden. Bovendien werden de fetisjpoppen door jonge vrouwen gebruikt tijdens inwijdingsrituelen, maar ook bij de eerste menstruatie, als teken van vruchtbaarheid. Deze poppen, gekleed en met kralen, zijn gemaakt van hout. Ze vertegenwoordigen een huwelijksbelofte. Zo moet de vrouw de pop op haar rug dragen tot de geboorte van haar eerste kind.


Fali Doll
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse dolls > Fali Doll

Poppen in Afrikaanse kunst.

Het is een verlovings fali pop. Een bijzonder kenmerk, het lichaam is breed en wordt overwonnen door twee hoofden.
Het hele stuk is bedekt met kralen van verschillende kleuren en vormen. De handvuurwapens bestaan uit cauris terwijl de hoofden koordhaar dragen.
Dit type fetisj Afrikaanse pop werd gedragen als een kind, achter de rug van de jonge vrouw. Het beeldje is een garantie voor het huwelijk en hopen een gezin te stichten. De grootte en het gewicht van de pop versterken de inzet van de bruid.
De Fali zijn een volk gevestigd in het noorden van Kameroen vooral op de heuvels aan de voet van de berg Tinguelin. Ze zijn ook te vinden in Nigeria en Tsjaad.


Zie het blad


Verkocht aan 75.00 Zoek een soortgelijk object

Grote Fali Ham pilu pop
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Fali pop

Collectie Belgische Afrikaanse kunst.
Deze Afrikaanse vruchtbaarheidspop, uitzonderlijk door haar grootte en haar versieringen, symboliseert de huwelijksgeloften en het kind dat uit deze verbintenis geboren zal worden. Het is de verloofde die hem maakt en hem versiert met veelvoudige quolifichets alvorens hem aan de jonge vrouw aan te bieden. Op een vierhoekige basis is een houten kern aangebracht, omwikkeld met stof en gedrapeerd met duizenden parelkettingen van verschillende grootte en kleur, rond en buisvormig, gecombineerd met messing ringen, munten, hoorns, leer, knopen van katoenen stof, kauri en raffia vlechten. Een hoed van kokosnootbast werd voor hem gemaakt, als bekroning van het geheel. De Kirdi, of heidenen, zoals de islamitische volkeren hen hebben genoemd, zijn gevestigd ...


Zie het blad

Doe een bod.

2200,00

Grote Fali Ham Pilu pop
promo art africain
Afrikaanse kunst > Afrikaanse dolls > Grote Fali Ham Pilu pop

De kroning van het huwelijk in Afrikaanse kunst. Grote Fali pop van betrokkenheid, de Fali die in Noord-Kameroen wonen, maar ook aan de grens van Nigeria en Tsjaad.
Rondom een houten structuur is de pop geheel versierd met een veelheid van kettingen van veelkleurige parels die het lichaam en het gevlochten haar voorstellen.
De armen zijn gemaakt van stroken leer waarvan de uiteinden zijn versierd met kauri's.
Dit type fetisj Afrikaanse pop wordt gedragen als een kind, in de rug van de jonge vrouw. en wordt haar aangeboden naast andere cadeaus door haar verloofde die het geslacht kiest.
Het is dus een belofte voor het huwelijk en de hoop op het stichten van een gezin. De jonge vrouw zal voor de pop zorgen tot de geboorte van het eerste kind, daarna zal zij er afstand van ...


Zie het blad

1250,00  850,00

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal