Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties




Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Fon:

De Fon zijn een etnische groep in Benin, in het huidige koninkrijk Dahomey. Volgens de legende werd dit koninkrijk in de 17e eeuw gesticht door een Yoruba-prinses. Deze etnische groep wordt geleid door een opperhoofd dat wordt aangewezen op grond van anciënniteit. De Fon doen aan voodoo, net als de Yoruba en de Ewe. Bovendien werden de Fon beïnvloed door deze twee andere etnische groepen, als gevolg van reizen en handel. De Fon-stukken onderscheiden zich echter door hun originaliteit.


Abagan Fon Armband
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Fon armband

Ornamenten van hoogwaardigheidsbekleders van Afrikaanse kunst
Deze zilveren fon-armband werd, zoals de naam al aangeeft, door het dorpshoofd op de arm gedragen. Het is inderdaad etymologisch gezien de betekenis van de naam "abagan", "aba" betekent arm en "gan" betekent chief.


Zie het blad

70,00

Armband Abagan Fon
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Armband Fon

Prestigieuze ornamenten van Afrikaanse kunst
Deze fon zilveren armband werd, zoals de naam al aangeeft, door het dorpshoofd op de arm gedragen. Het is inderdaad etymologisch gezien de betekenis van de naam "abagan", "aba" betekent arm en "gan" betekent chief. Deze set bestaat uit kettingen die een centraal ornament verbinden, waarbij een kalebasachtig motief wordt omlijst door hoorns. Cirkelvormige uitsparingen verfraaien de armband. Het Fon is momenteel gevestigd in een deel van de Republiek Benin dat het Koninkrijk Dahomay wordt genoemd. Volgens de legende heeft een prinses van Yoruba afkomst dit koninkrijk voor de 17e eeuw geschapen.


Zie het blad

70,00

Ooifetisjbeeldje
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > De fetisj, dit emblematische voorwerp > Ooi Fetisj

Afrikaanse kunst en tribale cultus vodun van de ooi en fon
Affubé populaties van verschillende amuletten in de vorm van sieraden, hoorns gevuld met stoffen vermengd met rode klei, metalen accessoires, gedroogde zaden, en reptielen huidriem, dit realistische beeldje was ritueel coating met een dikke poeder coating peeling lokaal. De pupillen bestaan uit rode kralen en een van de voeten wordt veranderd. Desication scheuren, groeven.
In Togo maken Afrikaanse fetisjen deel uit van heilzame of kwaadaardige rituelen volgens de bedoelingen van hun eigenaar. De fetisjisten, na het waarzeggerijritueel van de fa met behulp van palmnoten, maken ze op bestelling om beschermende en medicinale deugden aan te bieden, maar bieden ook meer conventionele kant-en-klare versies.
Deze ...


Zie het blad


Verkocht aan 75.00 Zoek een soortgelijk object

Fon Voodoo fetish
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > De fetisj, dit emblematische voorwerp > Fon fetish

Ex-collectie Britse Afrikaanse kunst.
Dit paar houten fetisjen, verstrengeld met leren koorden en riemen, waarvan de gelaatstrekken door de tijd lijken te zijn uitgehold, is typerend voor de Voodoo-cultus. De talrijke rituele plengoffers liggen aan de oorsprong van dit korstige patina dat kenmerkend is voor de etnische groep Fon. De veelheid van Fon-goden (de vodun), vergelijkbaar met die van de Yoruba onder verschillende namen, wordt voorgesteld door fetisjen van allerlei vorm en soort. Hun heiligdommen zijn te vinden in Togo, Dahomey, en West-Nigeria. Beeldjes van de legba, beschermers van het huis, worden er vaak aan vastgemaakt. De gelovigen brengen dagelijks offers en plengoffers aan hen, om hun macht te activeren. De Fon zijn momenteel te vinden in een deel van de ...


Zie het blad

Verkocht

Vodou Fon Benin Fetish
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > De fetisj, dit emblematische voorwerp > Vodou Fetish

Sterke" objecten van de voodoo cultus in Afrikaanse kunst Oprijzend uit een heterogene hoop touwen, kettingen en houten stokken, blijft dit beeld, waarvan alleen het hoofd te zien is, voor de Vodou van Benin een actieve kracht, in staat om te beschermen of te genezen. Rituele korstlaag vermengd met indigopigmenten.
Deze botchio (van bo : "kwade spreuk" in het Fon, en tchio , "lijk"), die boven op een paal stond, werd bij de ingang van het dorp of van een huis opgesteld om elke bedreiging, lichamelijk of geestelijk, af te weren. Sommige hadden minimalistische vormen, nauwelijks geschetst rond een centrale stam. De veelheid van fon goden (de vodun), gelijkend op die van de Yoruba onder verschillende namen, wordt vertegenwoordigd door fetisjen van allerlei vormen en ...


Zie het blad


Verkocht aan 105.00 Zoek een soortgelijk object

Fon Vodun Fetiche
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > De fetisj, dit emblematische voorwerp > Fon Vodun Fetiche

Als andere Fon fetisjen, dit standbeeld is een houten structuur bedekt met aggregaten gemengd met haren, waarschijnlijk wrattenzwijnen en primaten. De gebogen onderarmen maken elkaar de handen ineen. Gelaatstrekken kunnen nog vaag worden onderscheiden onder libations.

In de loop van zijn geschiedenis is fon art doordrenkt met Yoruba en ooicreaties volgens migratie en handel. Deze kunst kan echter niet worden gereduceerd tot deze twee invloeden. Inderdaad, de Fon zelf hebben hun originaliteit gebracht aan hun beeldhouwser.
Voodoo of vodun, een religieuze cultus waarvan de naam afkomstig is van een variant van het Yoruba-woord dat "dieu"2 betekent, is daarin te vinden.
Deze beelden werden daarom gebruikt tijdens vodun rituelen volgens verschillende procedures.


Zie het blad


Verkocht aan 105.00 Zoek een soortgelijk object

Wilt u de verkochte artikelen verbergen? Zo ja, Klik HIER
Marabout Hat FON van Dendi
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Hoofddeksels en hoeden, hoofdversieringen > Marabout Hat FON van Dendi

Prive-collectie van Afrikaanse kunst J. Putters
in zijn geschiedenis, FON Afrikaanse kunst is doordrongen met Yoruba en Ewe creaties volgens migratie en handel. Deze kunst kan echter niet worden teruggebracht tot deze twee invloeden. Inderdaad, de Fon zelf hebben hun originaliteit naar hun beeldhouwwerken gebracht.
in het bijzonder, Voodoo of Vodun, een religieuze cultus wiens naam komt uit een variant van het Yoruba woord wat betekent dat "dieu", wordt gevonden in hen.

aan de bovenkant van een mandje geweven met natuurlijke vezels, de schedel en hoorns van een dier zijn versierd met kralen van blauwe, witte en rode glazen, cauris voor de leerlingen en langs de middelste lijn delen van de schedel. Er zijn metalen ringen, klokken en lederen tassen, waardoor dit ...


Zie het blad

Verkocht

Fetish Fon
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > De fetisj, dit emblematische voorwerp > Fetish Fon

Dit beeld beeltenis van een man knielend voor een kalebas is bekleed met touwen en textiel linten, de ogen zijn ingelegd met genezenheid zoals het kapsel, allemaal bekleed met offermaterialen. De armen bestaan uit schapenhoorns en kettingen binden symbolisch de mond van het personage. Knapperig mat patina.
De veelheid van fon goden (de vodun), vergelijkbaar met die van de Yoruba onder verschillende namen, wordt vertegenwoordigd door fetisjen van alle vormen en aard. Hun heiligdommen zijn te vinden in Togo, Dahomey en het westen van Nigeria. Beeldjes belichamen de legba beschermers van het huis, zijn vaak aan hen bevestigd. De gelovigen beheren dagelijks offers en libations aan hen, verondersteld om hun macht te activeren. De Fon se bevinden zich momenteel in een deel van de ...


Zie het blad

Verkocht

Bocio Fon fetisj
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > De fetisj, dit emblematische voorwerp > Bocio Fon fetisj

Ex Belgische kunstcollectie. Deze fetisj bestaat uit een personage met een kleine rituele snit. Het houdt door de mond een stoffen schakel vast aan het einde waarvan een massa is bevestigd, magische lading ingelegd met dierenhaar, waarschijnlijk primaten en wrattenzwijnen. Een dikke krokant patina bedekt het geheel, vele plengoffers zijn gemaakt. De Fon bevinden zich momenteel in een deel van de Republiek Benin, het Koninkrijk van Dahomay. De legende zegt dat een prinses van oorsprong Yoruba dit koninkrijk voor de zeventiende eeuw heeft geschapen. Hun cultuur en stilistische kenmerken zijn gerelateerd aan die van naburige etnische groepen die zich allemaal in een lagune-regio in het oosten van Ivoorkust bevinden. Deze etnische groepen hebben dezelfde sociale structuur: een maatschappij ...


Zie het blad

Verkocht

Opà Asen altaar
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Zwart ijzeren voorwerpen, zwart ijzeren maskers > Opà Asen altaar

"Ex-collectie Engelse Afrikaanse kunst Het is in een kamer van het huis dat voor dit doel is gereserveerd dat de grote families van Benin (voorMalig Dahomey) draagbare altaren hielden gemaakt van stukken metaal. Asen, deze stokken werden gemaakt voor elke voorouder, dienden als tussenpersonen tussen de wereld van de levenden en de doden, en gebeden en offers werden gedaan tijdens een ceremonie genaamd "ahanbiba" tijdens het droge seizoen. Een Asen was gewijd aan een voorouder en toegewijde offers gedurende het hele jaar, en onder de Yoruba in het naburige Nigéria waren deze stokken emblemen met afbeeldingen van vogels. voor waarzeggerijceremoniën met betrekking tot de god van herboristen en occulte wetenschappen, Osanyin, of die van waarzeggerij, Orunmila. een centrale as, het overwinnen ...


Zie het blad

Verkocht





Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal