Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Koma:
Koronkronbali Komaland hoofd
Afrikaanse kunst > Terracotta, kruik, amfoor, graf urn > Komaland hoofd

Typisch voor Afrikaanse kunst hebben de Kronkronbali Komaland hoofden, wat "kinderen van weleer" betekent, uitgesproken gelaatstrekken, vaak ruw. Een mond met volle lippen. De ogen, neus, wenkbrauwen, baard en snor worden meestal gevormd door aarden bultjes. Het hoofd, aan de bovenkant, is hol en doorboord.
Deze hoofden lijken als zodanig te zijn gebeeldhouwd, zonder lichaam, wat doet denken aan Akan of Anyi beeldhouwwerk. Zij lijken op een soort pluggen, cirkelvormig in de grond verzonken rond tumuli, graven die zelf cirkelvormig zijn en bedekt met stenen. Voorwerp van de opgraving.
De eerste werden in de jaren zeventig en tachtig ontdekt door Duitse antropologen, die ze dateerden tussen de 13e en de 19e eeuw.


Zie het blad

150,00

Hoofd Kronkronbali Komaland
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Terracotta, kruik, amfoor, graf urn > Head Komaland

Ex-collectie Franse tribale kunst.
typisch in Afrikaanse kunst, de kronkronbali Komaland hoofden, wat betekent dat " kinderen van yesteryear", hebben gemarkeerde kenmerken, vaak ruwweg. Een mond met heerlijke lippen. De ogen, neus, wenkbrauwen, baarden en snorharen zijn, vaker wel dan niet, gevormd van aarden bulten. Het hoofd, bovenaan, is concaaf en doorboord.
deze hoofden lijken te zijn gebeeldhouwd als zodanig, zonder lichamen, die doet denken aan de beeldhouwwerken Akan of Anyi. Ze zien eruit als een soort kurk, op een cirkelvormige manier rond tumuli gedrukt, graven zelf rond en bedekt met stenen. Zoekonderwerp.
de eerste werden ontdekt in de jaren zeventig en tachtig door Duitse antropologen die hen gedateerd tussen de 13e en 19e eeuw. Basis inbegrepen.


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal