Profiteer van de gratis levering op dit moment. - lijst van landen
Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Kota:
Kota Obamba relikwie figuur
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Obamba relikwie

Sculpturale expressie Obamba in Afrikaanse kunst

Kota voorouderbeeld bekend als mbulu-ngulu, de morfologie is vergelijkbaar met het Obamba-type. Een concaaf gezicht met een prominent voorhoofd is omgeven door een halvemaanvormige dop. Het geheel is verguld met metalen platen gegraveerd met repoussé. De basis die de armen zou voorstellen, is slechts gedeeltelijk bedekt met metaal.
Dit type figuur stond boven de manden waarin de relikwieën van het mortuarium van voorouders van hoge afkomst waren opgeslagen, en speelde op een bepaalde manier de rol van bewakers genaamd ngulu .
Erosies en scheuren van de voet.
In de exclusieve aanwezigheid van ingewijden werden de belangrijkste beslissingen van de clan genomen tijdens ceremonies waarbij de reliekhouders ...


Zie het blad


Verkocht aan 140,00 Zoek een soortgelijk object

Kota relikwie figuur
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Kota relikwie

Sculpturale expressie Obamba in Afrikaanse kunst

Obamba-type Kota-voorouderbeeld, bekend als mbulu-ngulu , waarvan de bijzonderheid ligt in de uitgroeisels in pastilles die het gezicht stralen. Het beeld is verguld met metalen platen gegraveerd met repoussé. De basis die de armen zou voorstellen, is slechts gedeeltelijk bedekt met metaal.
Dit type figuur stond boven de manden waarin de relikwieën van het mortuarium van voorouders van hoge afkomst waren opgeslagen, en speelde op een bepaalde manier de rol van bewakers genaamd ngulu .
Uitdrogingsscheuren.
In de exclusieve aanwezigheid van ingewijden werden de belangrijkste beslissingen van de clan genomen tijdens ceremonies waarbij de reliekhouders werden verwijderd en gebruikt door de banganga . Om ...


Zie het blad


Verkocht aan 140,00 Zoek een soortgelijk object

Kota Sangu relikwie figuur
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Kota reliekschrijn

Dit rituele beeldhouwwerk, dat volgens de Kota-traditie met metalen platen is bekleed, vormt een gestileerde afbeelding van de voorouder, een wapenschild ook voor de clan, en onderscheidt zich over het algemeen door de vorm van de hoofdtooi, die varieert naar gelang van de streek. De Kota bevolken het oostelijk deel van Gabon, dat rijk is aan ijzererts, en sommige in de Republiek Congo. De smid maakte, naast houtsnijwerk, werktuigen voor landbouwwerkzaamheden en ook rituele wapens. De beelden, die de rol speelden van "medium" tussen de levenden en de doden die waakten over de nakomelingen, werden geassocieerd met riten bij de bwete , vergelijkbaar met die van de Fang . Soms zijn ze tweekleurig, de mbulu-viti, die zowel het mannelijke als het vrouwelijke aspect symboliseren. Dit type ...


Zie het blad

Verkocht

Kota Ndasa relikwie figuur
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Kota relikwie

Manden met relikwieën van illustere voorouders, gewoonlijk bekroond door twee reliekbeelden, werden bewaard in dorpstempels. De ene belichaamde de stichter van de stamboom, en de tweede zijn nakomelingen. De cultus van de voorouders, de bwete (Noordelijke Kota) vormde de kern van het sociale en religieuze leven van de Kota en vertoont veel overeenkomsten met die van de Fang . In de exclusieve aanwezigheid van ingewijden werden de belangrijkste beslissingen van de clan genomen tijdens plechtigheden waarbij de reliekschrijnen tevoorschijn werden gehaald en gebruikt. Om de magische lading te reactiveren, wreven de ingewijden het relikwie in met zand. Dit beeldhouwwerk heeft een hoofdtooi die representatief is voor de Ndasa van de bovenloop van de Ogooué-vallei.
Het holle gezicht ...


Zie het blad

Verkocht

Wilt u de verkochte artikelen verbergen? Zo ja, Klik HIER
Kota rituele gong
promo art africain
Afrikaanse kunst > Gebruikte voorwerpen, katrollen, dozen, weefgetouw > Gong Stad

Een traditionele accessoire bij de verschillende rituele ceremonies, deze gong wordt bekroond door een figuur van koper-vergulde houten reliekschrijn, waarvan het ontwerp zou kenmerkend zijn voor de Obamba (subgroep kota volgens sommigen) of De Mindoumou (of Ondoumbo) van Haut-Ogooué in het noorden van de Gabon.La patinatests aan de leeftijd van dit stuk.
De Bakota wonen in het oostelijke deel van Gabon, dat rijk is aan ijzererts, en sommige in de Republiek Congo. De smid maakte, naast houtsnijwerk, gereedschappen voor landbouwwerk en rituele wapens. De sculpturen die de rol van "medium" speelden tussen de levenden en de doden die over de nakomelingen waakten, werden geassocieerd met de riten van de bwete , vergelijkbaar met die van de Fang. Ze zijn soms bifaces, de mbulu-viti , ...


Zie het blad

225,00  225,00

Kota Mbulu Ngulu relikwie figuur
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Beeldhouwwerk Kota

Dit rituele beeldhouwwerk, dat volgens de Kota/ndasa-traditie met koperbladeren is bekleed, vormt een gestileerde afbeelding van de voorouder, een wapenschild voor de clan, en onderscheidt zich over het algemeen door de vorm van de hoofdtooi, die varieert naar gelang van de streek. Deze versie heeft een afgerond voorhoofd op een concaaf gezicht, en een hoofdtooi met een grote kuif verlengd door zijdelingse schelpen. De ogen zijn bezaaid.
De Kota bevolken het oostelijk deel van Gabon, dat rijk is aan ijzererts, en sommige in de Republiek Congo. De smid maakte, naast houtsnijwerk, ook werktuigen voor landbouwwerkzaamheden en rituele wapens.
De beelden, die de rol speelden van "medium" tussen de levenden en de doden die waakten over de nakomelingen, werden geassocieerd met ...


Zie het blad

Verkocht

Kota Mahongwé relikwie figuur
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Mahongwe standbeeld

Dit beeldhouwwerk, "boho-na-bwete", versierd met koperen stroken en draad, is een bijzonderheid van het uiterste noordoosten van Gabon, op de grens met Congo. Manden met relikwieën van illustere voorouders, gewoonlijk bekroond door twee van dergelijke relikwieën, werden bewaard in dorpstempels. Een van hen belichaamde de stichter van de stamboom, en de tweede zijn nakomelingen. De voorouderverering, de bwete (Noordelijke Kota) stond inderdaad centraal in het sociale en religieuze leven van de Kota . Het heeft veel overeenkomsten met dat van de Fang . In de exclusieve aanwezigheid van ingewijden werden de belangrijkste beslissingen van de clan genomen tijdens ceremonies waarbij de reliekschrijnen werden gebruikt. Om de magische lading te reactiveren, wreven de ingewijden het relikwie in ...


Zie het blad

Verkocht

Kota relikwie figuur van Bweete
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Kota Reliquary

Dit gestileerde houten beeld, versierd met koperen bladeren volgens de Kota-traditie, roept de voorouder op en vormt een wapenschild voor de clan. Het onderscheidt zich over het algemeen door de vorm van de hoofdtooi, die varieert naar gelang van de streek.
De Kota bevolken het oostelijk deel van Gabon, dat rijk is aan ijzererts, en sommige in de Republiek Congo. De smid maakte, naast houtsnijwerk, ook werktuigen voor landbouwwerkzaamheden en rituele wapens.
De beelden die de rol speelden van "medium" tussen de levenden en de doden die waakten over de nakomelingen, werden geassocieerd met de riten aan de bwete , vergelijkbaar met die van de Fang . Soms zijn ze tweekleurig, de mbulu-viti, die zowel het mannelijke als het vrouwelijke aspect symboliseren.

Dit ...


Zie het blad

Verkocht

Figuur van Reliquary Kota Mbulu-Ngulu
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Kota Reliekschrijn

Dit rituele beeldhouwwerk, dat volgens de Kota-traditie met koperbladeren is bekleed, vormt een gestileerde afbeelding van de voorouder, tevens een wapenschild voor de clan, en onderscheidt zich over het algemeen door de vorm van de hoofdtooi, die varieert naar gelang van de streek. Deze variant onderscheidt zich inderdaad door de bollen die de contouren van het centrale vlak omlijnen, een ongebruikelijk decoratief element.
De Kota bevolken het oostelijk deel van Gabon, dat rijk is aan ijzererts, en sommige in de Republiek Congo. De smid maakte, naast houtsnijwerk, werktuigen voor landbouwwerkzaamheden en ook rituele wapens. De beelden die de rol speelden van "medium" tussen de levenden en de doden die waakten over de nakomelingen, werden geassocieerd met de riten bij de bwete ...

Figuur van reliekschrijn Kota Mbulu Ngulu
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Kota Reliekschrijn

Een rituele, gestileerde figuur die de voorouder belichaamt, een wapenschild ook voor de clan, dit beeldhouwwerk onderscheidt zich over het algemeen door de vorm van de hoofdtooi, die varieert naar gelang van de streek. De Kota bevolken het oostelijk deel van Gabon, dat rijk is aan ijzererts, en sommige in de Republiek Congo. De smid maakte, naast houtsnijwerk, werktuigen voor landbouwwerkzaamheden en ook rituele wapens. De beelden die de rol speelden van "medium" tussen de levenden en de doden die waakten over de nakomelingen, werden geassocieerd met de riten bij de bwete , vergelijkbaar met die van de Fang . Soms zijn ze tweekleurig, de mbulu-viti, die zowel het mannelijke als het vrouwelijke aspect symboliseren. Dit soort stukken, ngulu genaamd, fungeerden als "bewakers" van de ...

Kota Mbulu Ngulu relikwie figuur
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Kota Reliekschrijn

Dit rituele beeldhouwwerk, dat volgens de Kota-traditie met koperfolie is bekleed, vormt een gestileerde afbeelding van de voorouder, een wapenschild ook voor de clan, en onderscheidt zich gewoonlijk door de vorm van de hoofdtooi, die per streek verschilt.
De Kota bevolken het oostelijk deel van Gabon, dat rijk is aan ijzererts, en sommige in de Republiek Congo. De smid maakte, naast houtsnijwerk, ook werktuigen voor landbouwwerkzaamheden en rituele wapens.
De beelden die de rol speelden van "medium" tussen de levenden en de doden die waakten over de nakomelingen, werden geassocieerd met de riten aan de bwete , vergelijkbaar met die van de Fang . Soms zijn ze tweekleurig, de mbulu-viti, die zowel het mannelijke als het vrouwelijke aspect symboliseren.


Zie het blad

Verkocht

Figuur van Kota reliekschrijn
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Kota Reliekschrijn

Manden met relikwieën van illustere voorouders, gewoonlijk bekroond door twee reliekschrijnen, werden bewaard in dorpstempels. De ene belichaamde de stichter van de stamboom, en de tweede zijn nakomelingen. De cultus van de voorouders, de bwete (Noordelijke Kota) vormde de kern van het sociale en religieuze leven van de Kota en vertoont veel overeenkomsten met dat van de Fang . In de exclusieve aanwezigheid van ingewijden werden de belangrijkste beslissingen van de clan genomen tijdens ceremonies waarbij de reliekschrijnen tevoorschijn werden gehaald en gebruikt. Om de magische lading te reactiveren, wreven de ingewijden het relikwie in met zand. Bij de Kota hebben deze figuren een verbazingwekkende graad van stilering en abstractie bereikt: gereduceerd tot schouders en "armen" met ...


Zie het blad

Verkocht

Figuur van reliekschrijn Kota Obamba Mbulu-Ngulu
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Kota Reliekschrijn

Dit rituele beeldhouwwerk, dat volgens de Kota-traditie met bladkoper is bekleed, vormt een gestileerde afbeelding van de voorouder, een wapenschild ook voor de clan, en onderscheidt zich over het algemeen door de vorm van de hoofdtooi, die per streek verschilt. Op dit voorbeeld scheidt een richel de cabochon ogen in een ogivaal gezicht, omkranst door een hoofdtooi waarvan de uitsteeksels de oude gevlochten ibenda van hoogwaardigheidsbekleders voorstellen.
De Kota bevolken het oostelijk deel van Gabon, dat rijk is aan ijzererts, en sommige in de Republiek Congo. De smid maakte, naast houtsnijwerk, werktuigen voor landbouwwerkzaamheden en ook rituele wapens. De beelden die de rol speelden van "medium" tussen de levenden en de doden die waakten over de nakomelingen, werden ...

Figuur van reliekhouder Kota Ngulu
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Kota Relieksch jaar

Dit rituele beeldhouwwerk, verguld met koperen bladeren volgens de kota-traditie, vormt een gestileerd beeld van de voorouder, een wapen ook voor de clan, en onderscheidt zich over het algemeen door de vorm van de hoofdtooi, die varieert afhankelijk van de regio's. De Kota bewonen het oostelijke deel van Gabon, dat rijk is aan ijzererts, en sommige in de Republiek Congo. De smid maakte, naast houtsnijwerk, gereedschappen voor landbouwwerk en rituele wapens. De sculpturen die de rol van "medium" speelden tussen de levenden en de doden die over de afstammelingen waakten, werden geassocieerd met de riten van de bwete , vergelijkbaar met die van de Fang . Ze zijn soms bifaces, mbulu-viti, symboliseert zowel de mannelijke en vrouwelijke aspecten. Dit type munt, genaamd ngulu, diende als de ...

Figuur van reliekhouder Kota Mahongwe
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Kota Relieksch jaar

De kernkop hoofd geflankeerd door een korte top groei draagt cabochons doorboord door een leerling aan weerszijden van een nok met de neus. Dunne stroken koper en messing wisselen elkaar af op het oppervlak dat wordt gedekt door het zand dat de magische kracht van de reliekhouder moet reactiveren. Voet uitgehold.
De cultus van voorouders, de bwete (Noord-Kota) was in het hart van het sociale en religieuze leven van de Kota en heeft vele analogieën met die van Fang . In de exclusieve aanwezigheid van insiders, werden de belangrijkste beslissingen van de clan genomen tijdens ceremonies waarin de reliekhouders werden genomen en gebruikt. Om de magische lading te reactiveren, wreef de ingewijden het relikwie met zand. In de Kota , hebben deze cijfers een zekere mate van stilering en ...

Figuur van reliekhouder Kota Shamaye
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Kota Relieksch jaar

Dit rituele beeldhouwwerk, verguld met koperen bladeren volgens de kota-traditie, vormt een gestileerd beeld van de voorouder, een wapen ook voor de clan, en onderscheidt zich over het algemeen door de vorm van de hoofdtooi, die varieert naar gelang van de regio's. Op deze kopie, een nok scheidt de ogen in cabochons in een kernkop gezicht, met een twee-romp hoofdtooi typisch voor de Shamaye van de Ivindo bekken. De uitgroei is de voormalige ibenda gevlochten door hoogwaardigheidsbekleders.
De Kota bewonen het oostelijke deel van Gabon, dat rijk is aan ijzererts, en sommige in de Republiek Congo. De smid maakte, naast houtsnijwerk, gereedschappen voor landbouwwerk en rituele wapens. De sculpturen die de rol van "medium" speelden tussen de levenden en de doden die over de ...

Figuur van Kota reliek
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Figuur Kota

Dit rituele beeldhouwwerk, verguld met koperen bladeren volgens de kota-traditie, vormt een gestileerd beeld van de voorouder, een wapen ook voor de clan, en onderscheidt zich over het algemeen door de vorm van de hoofdtooi, die varieert naar gelang van de regio's. De Kota bewonen het oostelijke deel van Gabon, dat rijk is aan ijzererts, en sommige in de Republiek Congo. De smid maakte, naast houtsnijwerk, gereedschappen voor landbouwwerk en rituele wapens. De sculpturen die de rol van "medium" speelden tussen de levenden en de doden die over de afstammelingen waakten, werden geassocieerd met de riten van de bwete , vergelijkbaar met die van de Fang . Ze zijn soms bifaces, mbulu-viti, symboliseert zowel de mannelijke en vrouwelijke aspecten. Dit type munt, genaamd ngulu, diende als de ...


Zie het blad

Verkocht

Figuur van Kota reliek
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Kota Relieksch jaar

De manden met de relikwieën van illustere voorouders, meestal overwonnen door twee reliekhouders, werden bewaard in tempels in het dorp. Een daarvan was de stichter van de afstamming, en de tweede zijn nakomelingen. De cultus van voorouders, de bwete (Noord Kota) was de kern van het sociale en religieuze leven van de Kota en heeft vele analogieën met die van de Fang. In de exclusieve aanwezigheid van insiders, werden de belangrijkste beslissingen van de clan genomen tijdens ceremonies waarin de reliekhouders werden genomen en gebruikt. Om de magische lading te reactiveren, wreef de ingewijden het relikwie met zand. In de Kota hebben deze cijfers een duizelingwekkende mate van stilering en abstractie bereikt: gereduceerd tot de schouders en "bras" gegarneerd met een groot gezicht, de ...


Zie het blad

Verkocht

Reliekhouder figuur Kota
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Kota Reliekschrijn

Deze rituele sculptuur, verguld met koperkoperen bladeren volgens de kota traditie, vormt een gestileerd beeld van de voorouder, een wapen ook voor de clan, en wordt over het algemeen onderscheiden door de vorm van het hoofdtooi, variërend volgens de regio's. De Kota wonen in het oostelijke deel van Gabon, dat rijk is aan ijzererts, en sommige in de Republiek Congo. De smid, naast houtsnijwerk, maakte gereedschappen voor landbouwwerk en rituele wapens. De sculpturen die de rol van "medium" tussen de levenden en de doden die waakten over de nakomelingen, werden geassocieerd met de riten van de bwete , vergelijkbaar met die van de Fang . Het zijn soms tweegezichten, de mbulu-viti, die tegelijkertijd het mannelijke en vrouwelijke aspect symboliseren. Dit type munt werd gebruikt bij het ...


Zie het blad

Verkocht

Reliquary figuur Kota
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Kota Reliquary

Ex-Belgische collectie
de Kota van de Sebe-vallei, gelegen in Gabon maar ook in Congo, produceerde dit type sculptuur dat de rol van "medium" tussen de levenden en de doden speelde en bleef voor hun nakomelingen. Het zijn soms twee gezichten, Mbulu-Viti, die tegelijkertijd het mannelijke en vrouwelijke aspect symboliseren. Dit type munt werd gebruikt in het behoud van de mortuarium resten van hooglineage voor ouders in manden gegarneerd met zeer specifieke sculpturen, die de rol van bewakers van de relikwieën genaamd ngulu speelden. In de exclusieve aanwezigheid van insiders werden de belangrijkste beslissingen van de clan genomen tijdens ceremonies waarin de reliquarissen werden weggenomen en gebruikt. Om de magische lading opnieuw te activeren, wreven de ingewijden het relikwie ...


Zie het blad

Verkocht

Reliquary figuur Kota Mahongwe
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Statue Kota

De cultus van voor ouders, de bwete (Noord-Kota) was in het hart van het sociale en religieuze leven van de Kota en heeft vele analogieën met die van de Fang . In de exclusieve aanwezigheid van insiders werden de belangrijkste beslissingen van de clan genomen tijdens ceremonies waarin de reliquarissen werden weggenomen en gebruikt. Om de magische lading opnieuw te activeren, wreven de ingewijden het relikwie met zand. In de Kota hebben deze figuren een zekere mate van stilering en abstractie bereikt als peueren: gereduceerd tot de schouders en tot de "" gegarneerd met een groot gezicht, de laatste kan concaaf (vrouwelijk) of convex (mannelijk) zijn.
het hoofd gezicht bedekt met een kleine tubulaire uitgroei hier biedt twee cabochon ogen met een leerling aan weerszijden van ...


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100