Profiteer van de gratis levering op dit moment. - lijst van landen
Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Kurumba:
Kurumba Adone antilope kuif masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Kurumba masker

Totemfiguur in de Afrikaanse Kurumba-kunst
. Dit kuifmasker, emblematisch voor de meeste Kurumba clans in het noorden van Burkina, was bedoeld om de nagedachtenis van de voorouders tijdens de rouw te eren.
Het kan ook dienen als een altaar in het huis, waar de geesten van de voorouders van het geslacht worden beschermd.
Het doet denken aan de nijlpaardantilope en heeft een halfbolvormig masker doorboord met gaten die ogen voorstellen, en een lange nek waarop zich de spits toelopende kop van het dier ontwikkelt.

Slanke rondingen die aan behendigheid doen denken en zorgvuldige versieringen kenmerken dit masker. Polychroom patina. Zeer lichte scheurtjes en enkele ontbrekende kauri, maar goede algemene staat. De Afrikaanse kunstsculpturen van de Bobo , ...

Antilope kuif Adone Kurumba
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Kurumba masker

Totemfiguur in Afrikaanse Kurumba kunst
Dit kuifmasker, emblematisch voor de meeste Kurumba-clans in het noorden van Burkina, was bedoeld om de nagedachtenis van de voorouders tijdens de rouw te eren. Het kan ook dienen als een altaar in het huis, waar de geesten van de voorouders van het geslacht wonen. Het doet denken aan de nijlpaardantilope en heeft een halfbolvormig gezichtsmasker met een lange nek waarop de kop van het dier is ontwikkeld.

Taps toelopende, slanke lijnen, die behendigheid oproepen, en geometrische decoratieve motieven onderscheiden dit masker. Gladde, satijnachtige patina, gearceerd met oker.
Ontstoppingsscheurtjes. De Afrikaanse kunstsculpturen van de Bobo , Bwa , Kurumba en Mossi , die in Burkina Faso leven, nemen vaak ...


Zie het blad

Verkocht

Masque Kurumba Adone
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Kurumba Masker

Totemische figuratie in Afrikaanse kunst Kurumba
De Kurumba wonen in het noorden van Burkina Faso. Dit emblematische wapenmasker van de meeste Kurumba-clans, met een beschermend doel, was bedoeld om de herinnering aan de voorouders te eren tijdens rouwrituelen. Het zou ook gebruikt kunnen worden als altaar in het huis om de geesten van de voorouders van het geslacht te herbergen. Het roept de vrouwelijke nijlpaardantilope op met horens die rechter zijn dan die van het mannetje, en heeft een lange krachtige nek waarop de kop van het dier zich ontwikkelt, van een cilindrisch gezichtsmasker dat voor het zicht is geperforeerd. Een taps toelopende snuit, decoratieve kauri schelpmotieven die de nadruk leggen op de volumes, en een elegante polychromie verhoogd door stippellijnen ...


Zie het blad

Verkocht

Masque Facial adOne Kurumba
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Kurumba masker

De maskers adOne van de Kurumba van het oude Soedan, zoals onze kopie, worden gedanst om regen te brengen, aan het begin van het agrarisch seizoen of in geval van ernstige droogte. De functies die zijn verrijkt met Bordeaux rood zijn geconcentreerd in het midden van het gereduceerde gezichtsmasker. Aan de bovenkant, ondersteund door een lange gebogen hals, een Antelope hoofd met geperforeerde oren en verticale hoorns heeft een ajar snuit. Fluweel polychroom matte patina. Lokale schaafwonden en ontkiende scheuren.
Acquitein in 1982 door de schilder ' een doel ' ' blanco ' href'http://wiki.ibb.town/Karl-Heinz-Engstfeld ' Karl Heinz Engstfeld en ' a target''-blank ' href'https://///'-niet-/Home/wir-trauern-um-Ruth-engst Engstfeld-Schremper , een Glazier artiest.
de ...


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100