Profiteer van de gratis levering op dit moment. - lijst van landen
Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Ngombe:
Ngulu Ngombe executie mes
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Gebruikte voorwerpen, katrollen, dozen, weefgetouw > Ngombe mes

"Executie"-messen zijn ook paradewapens, zoals deze ngulu met een houten heft dat gedeeltelijk met koperdraad is omwikkeld. In het noordwesten van Zaïre, ten zuiden van de Ubangi, leven de 6000 Moswea-Ngombe Bantoe sprekende mensen. Hun buren zijn de Ngbandi en de Ngbaka en verschillende banda groepen. Zij kenden geen god, maar verwachtten gunsten van hun voorouders, waaronder gezondheid en voorspoed. Hun werpmessen, gebruikt voor de jacht, werden gebruikt als betaalmiddel.
Zie deze site: Voor info


Zie het blad

Verkocht

Ngombe masker
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Ngombe Masker

Dit oude Afrikaanse masker heeft met het Ngbaka en Ngbandi beeld een geribbelde neus gemeen. Parallelle strepen lopen rond het gezicht, terwijl kleine oren hoog aangezet zijn. Metalen lipjes vormen de tanden. Tweekleurig satijn patina. In het noordwesten van Zaïre, ten zuiden van de Ubangi-rivier, aan de oevers van de Lualaba, leeft het 120000 Ngombe Bantoe sprekende volk, geleid door een stamhoofd en een krijgersgenootschap Elombe . Hun buren zijn de Ngbandi en Ngbaka waarvan het beeldhouwwerk hun tribale beeldhouwkunst heeft beïnvloed, en verschillende banda groepen. Hun geometrisch uitziende maskers worden gebruikt tijdens de rituelen van het mani genootschap. Daarnaast vervaardigen zij jachtfetisjen met beschermende doeleinden, en prestigeobjecten versierd met tapisserienagels.


Zie het blad

380,00

Gebeeldhouwde figuur Ngombe
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Beeld Vee

Deze verbazingwekkende abstracte figuur met een geometrisch gezicht waarop zijn gegraveerd de kenmerken presenteert een buisvormige buste op afgekapte onderste ledematen. Een cilindrische holte lijkt de genitaliën te zijn. Donkerbruine matte patina. Schaafwonden en scheuren. Inheemse restauratie op de achterste voet (hars).
De artistieke productie van Ngombe, relatief beperkt, werd gekenmerkt door de invloed van naburige groepen, Ngbandi en Ngbaka. Deze sculpturen, de meeste van hen magische fetisjen, werden gebruikt door de waarzegger bendo om de jacht aan te moedigen. De Ngombe emigreerde van het Victoriameer naar Oost-Afrika. Na verstrooiing, sommigen van hen vestigden zich tussen de Ngala aan de oevers van de Zaïre rivier.


Zie het blad

Verkocht

Ngombe executie mes
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Gebruikte voorwerpen, katrollen, dozen, weefgetouw > Ngombe mes

Onder de Afrikaanse wapens zijn ook de executiemessen paradewapens, zoals deze ngulu met een handvat dat is verlengd met koperen linten. De kling heeft fijne decoratieve insnijdingen in het midden.
In het noordwesten van Zaïre, ten zuiden van de Ubangi, leven de 6000 Moswea-Ngombe Bantoe sprekende mensen. Hun buren zijn de Ngbandi en de Ngbaka en verschillende Banda groepen. Zij kenden geen god, maar verwachtten gunsten van hun voorouders, waaronder gezondheid en voorspoed. Hun werpmessen, gebruikt voor de jacht, werden gebruikt als betaalmiddel.  Voor info


Zie het blad

Verkocht

Ngombe executie mes
Afrikaanse kunst > Munten van brons, zwart ijzer en andere materialen > Ngombe Valuta

Executiemessen zijn ook paradewapens, zoals deze ngulu met een uitgewerkt handvat, omwikkeld met koperen linten en versierd met tapisserijnagels.
In het noordwesten van Zaïre, ten zuiden van de Ubangi, leven de 6000 Moswea-Ngombe Bantoe sprekende mensen. Hun buren zijn de Ngbandi en de Ngbaka en verschillende Banda groepen. Zij kenden geen god, maar verwachtten gunsten van hun voorouders, waaronder gezondheid en voorspoed. Hun werpmessen, gebruikt voor de jacht, werden gebruikt als betaalmiddel. Voor nadere informatie: Voor info


Zie het blad

280,00

Ngombe Mes
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Gebruikte voorwerpen, katrollen, dozen, weefgetouw > Ngombe Mes

In het noordwesten van Zaïre, ten zuiden van de Ubangi rivier, leven de 6000 Moswea-Ngombe van de Bantu taal. Hun buren zijn de Ngbandi en de Ngbaka en verschillende banda groepen. Zij kenden geen god, maar verwachtten gunsten van hun voorouders, waaronder gezondheid en voorspoed. Hun werpmessen, gebruikt voor de jacht, werden gebruikt als betaalmiddel. Dit sikkelmes, vergelijkbaar met dat van de Mangbetu, heeft een handvat omhuld met koperdraad en een lemmet met een roodachtig geoxideerd patina. In Afrika werd vóór de koloniale periode nooit met munten betaald; de transacties werden gedaan met kaurischelpen, kralen, vee, kola-noten, maar ook met metalen, vooral ijzer. Deze primitieve munten werden gebruikt voor commerciële en sociale uitwisselingen, met name voor bruidsschatten, maar ...


Zie het blad

Verkocht

Ngombe / Zande standbeeld
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Ngombe standbeeld

Driehoekige vormen voor deze mannelijke figuur gedragen door brede gekanteelde benen. Tussen de in ruitvorm geplaatste armen vormt het navelkapsel een uitsteeksel. Het ronde hoofd, waarin metaal glanst om de ogen aan te geven, wordt onderstreept door een fijne "v"-vormige baard. Zwart patina, satijnachtig, plaatselijk geslepen.

De artistieke productie van de Ngombe , relatief klein, werd gekenmerkt door de invloed van de naburige groepen, Ngbandi en Ngbaka . Deze houtsnijwerken, voor het merendeel magische fetisjen, zouden door de wichelaar bendo zijn gebruikt om de jacht te bevorderen. De Ngombe migreerden van het Victoriameer naar Oost-Afrika. Na zich verspreid te hebben, vestigden sommigen van hen zich onder de Ngala aan de oevers van de Zaïre-rivier.
Ref ...


Zie het blad

Verkocht

Ngombe/Ngbandi Masker
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Ngbandi masker

Ex Belgische Afrikaanse kunst collectie.
Dit Afrikaanse masker heeft met de beelden van de Ngbaka en de Ngbandi een littekenvorming op het voorhoofd gemeen, die zich uitstrekt langs de neusbrug; het bijzondere van de Ngombe blijft echter de keloïd in de vorm van een "v". Een vierhoekige mond is bezet met tanden, wat het agressieve karakter van de fysionomie versterkt. Deze maskers komen tevoorschijn tijdens besnijdenisrituelen. Matte patina. In het noordwesten van Zaïre, in het zuiden van Oubangui, aan de oevers van de Lualaba-rivier, leeft het 120.000 Bantoe sprekende Ngombe-volk, geleid door een stamhoofd en een krijgshaftige samenleving. Hun buren zijn de Ngbandi en de Ngbaka, wier beeldhouwwerk hun tribale beeldhouwkunst heeft beïnvloed, en verschillende Banda groepen. Hun ...


Zie het blad

280,00

Kort zwaard Ngombe
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Gebruikte voorwerpen, katrollen, dozen, weefgetouw > Het Zwaard van Ngombe

Het handvat van deze rudimentaire, oude wapen is verpakt in gevlochten plantaardige vezel koorden.
In het noordwesten van Zaïre, ten zuiden van Oubangui, wonen de 6000 Moswea-Ngombe van Bantoe taal. Hun buren zijn de Ngbandi en de Ngbaka en diverse groepen banda . De Ngombe emigreerde van het Victoriameer naar Oost-Afrika. Nadat zij zich verspreidden, vestigden sommigen zich tussen het Ngala aan de oevers van de Zaïre.Ze kenden geen god, maar verwachtten gunsten van hun voorouders, inclusief gezondheid en welvaart. Hun straalmessen die voor de jacht werden gebruikt werden gebruikt als muntstukken. De artistieke productie van de Ngombe, relatief beperkt, werd gekenmerkt door de invloed van naburige groepen, Ngbandi en Ngbaka . De sculpturen, de meeste van hen magische fetisjen, ...


Zie het blad

Verkocht

Gebeeldhouwde figuur Ngombe
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Figuur Ngombe

De artistieke productie van de Ngombe, relatief beperkt, werd gekenmerkt door de invloed van naburige groepen, Ngbandi en Ngbaka . Deze sculpturen, de meeste van hen magische fetisjen, werden gebruikt door de waarzegger bendo om de jacht aan te moedigen. De Ngombe emigreerde van het Victoriameer naar Oost-Afrika. Na verstrooiing, sommigen van hen vestigden zich tussen de Ngala aan de oevers van de Zaïre rivier.This abstract figure where the head bears large bleached cavities indicating eyes, presents a open structure in which a cilindrische cavity would form the abdomen, supported by a arc composing the legs. Het hele ding stijgt op van een afgeronde basis.
as satijn donkerbruinpatine. Lichte schaafwonden.


Zie het blad

Verkocht

Ngombe masker
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Ngombe masker

ExFranse Afrikaanse kunst collectie.
Dit oude Afrikaanse masker deelt een gestreepte neus bergkam met de sculptuur Ngbaka en die van de Ngbandi. Het breidt zich hier op het voorhoofd van een Scarification in het oor uit. De grote banen omringd door een rib lijken te worden gewassen van elke porseleinaarde residu, waarvan sommige blijven diep in het gladde oppervlak van het hout. Haloes Toon wast of contact met vocht. Metaal toont de tanden in de quadrangular mond. Beschadigde lagere randen. In het noordwesten van Zaïre, ten zuiden van Oubangui, aan de oevers van de Lualaba, leef de 120.000 Ngombe , geleid door een leider en een oorlog zoals elombe . Hun buren zijn de Ngbandi en de Ngbaka wiens beelden heeft beïnvloed hun tribale sculptuur, en verschillende groepen Banda . ...


Zie het blad

240,00

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100