Profiteer van de gratis levering op dit moment. - lijst van landen
Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Nigéria:
Benin Uhunmwun elao Memorial Head
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Bénin hoofd

Afrikaanse kunst uit Benin wordt omschreven als hofkunst omdat zij nauw verbonden is met de koning, bekend als de Oba. De traditie van bronzen hofvoorwerpen in het koninkrijk Benin gaat terug tot de 14e eeuw. De vele koppen en beelden van bronslegering die door Benin-kunstenaars werden vervaardigd, waren uitsluitend bestemd voor de bewoners van het koninklijk paleis en werden meestal geplaatst op altaren die door elke nieuwe Oba werden gewijd. Deze rechthoekige altaren werden bekroond met hoofden, beelden, gesneden ivoren slagtanden, bellen en stokken. Ze werden gebruikt om een oba te herdenken en om contact te maken met zijn geest. Dit late beeldhouwwerk, dat doet denken aan de beelden die bij de dood van de koningin werden gemaakt, stelt een koningin-moeder van Benin voor, genaamd de ...

Paar beeldjes ibedji Yoruba
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse dolls > Ibeji koppel

Belgische Afrikaanse kunstcollectie.
Met gekleurde parelkettingen als hun enige beschermende versiering, deze pop beeldjes "ere" (beelden), roepen tweelingen, zijn voorzien van een conisch kapsel gemaakt van vlechten. Een specificiteit onderscheidt hen, de prominente mond in de vorm van een snavel symolating in de Yorubala waarzeggerij en de occulte wereld.
Dark bruin glanzend oppervlak. Indigo-resten op de headdress.br- In de taal van het Yoruba-volk betekent ibeji tweeling: ibi voor geboren en eji voor dwo. Zij vertegenwoordigen de figuur van een overleden tweeling. Deze ibedji wordt dan behandeld als het vermiste kind zou zijn geweest. Het is de moeder die voor hem moet zorgen; ze kan wassen en voeden regelmatig. Als ze sterft, neemt de overgebleven tweeling het over. Een ...


Zie het blad


Verkocht aan 150,00 Zoek een soortgelijk object

Allo Koranische Plank
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Gebruikte voorwerpen, katrollen, dozen, weefgetouw > Allo-tablet

Afrikaanse stamkunst en de Koran
"allo" komt van de Arabische "weth" voor Verborgen Tabletten, God zou het lot van ieder mens al voor de schepping van de wereld hebben beschreven. Sommige zijn heel eenvoudig, onversierd, alleen versierd met passages uit de Koran die zijn opgespoord en vervolgens gewist, dan weer geschreven voordat ze weer worden gewassen, gewist, totdat de student de kennis heeft verworven dat hij of zij is onderwezen. Deze plaat vertegenwoordigt de studententraditie, de overdracht van kennis aan de student.


Zie het blad

Verkocht

Moederschapsfiguur Afo Okeshi
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Moederschap, standbeelden, brons, hout > Beeld Afo

Maternities afo hebben de bijzonderheid van het hebben van een platte borst doet denken aan een verzakking, waarop zijn gegraveerd littekens in braces. Ongebruikelijke vertegenwoordiging van de twee kinderen: één is borstvoeding, de tweede op de achterkant van de beeltenis is een ouder kind. Hij draagt een kapsel vergelijkbaar met dat van de moeder, wiens gezicht draagt ook gehavende patronen in damborden. Lichtbruin oranje patina. Veel schaafwonden en erosies, ontbreekt.


Als tegenstelling tot andere stevig gebouwde afo moederschap eenheden, deze kamer is dun en langwerpig. Lange, gebogen armen houden een container aan de bovenkant van het hoofd, terwijl een kind wordt gegrepen op de rug en heeft dezelfde littekens als zijn moeder.

Afo zijn gevonden ten ...


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100