Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Nyanga:
Nyanga groot masker
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Nyanga masker

Met uitpuilende ogen in witte bollen, een driehoekige neus en een vooruitstekende kaak, doet dit masker enigszins denken aan die van de Lega, de buren van de Nyanga. De wangen hebben kromlijnige littekens. Hoogte op voet: 45 cm. Gevestigd in het Kivu-woud in de D.R.C., komen de Nyanga oorspronkelijk uit Oeganda, van Bahunde afkomst. De Hunde migratie vermengde hen met de Lega die in de regio leefden. Zij leven samen met de Kumu en de Pere en leven van de jacht en de landbouw. Het aardewerk en het mandenmakerswerk van de vrouwen zijn vermaard. Talrijke culten structureren hun godsdienstig leven: die welke verbonden zijn met de god van het vuur, de waterslang en de natuurgeesten. Besnijdenis- en inwijdingsceremonies worden begeleid door "mumbira" muziekinstrumenten.


Zie het blad

180,00

Nyanga Mambela Inleidend Masker
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Nyanga Masker

De opstelling van de cirkelvormige oren bij de buitenhoek van de ogen vormt een specificiteit van dit Masker Mambela van Nyanga van het gebied Kisangani (b.v. Stanleyville). Naast de groef gegraveerd in het midden van het gezicht, fijne ster motieven roepen de littekens of tatoeages van de groep. Patina matte schuur.
In het Kivu-bos van R.D.C. zijn de Nyanga afkomstig uit Oeganda, van Bahunde-oorsprong. De Hunde migratie mengde hen met de Lega die in de regio woont. Een patrilineal samenleving, ze wonen in de Kumu en Pere en leven op de jacht en landbouw. Hun aardewerk en mandenmakerij geproduceerd door vrouwen zijn bekend. Vele culten structureren hun godsdienstig leven: het ene geassocieerd met de god van het vuur, de aquatische slang, en de geesten van de natuur. De besnijdenis ...


Zie het blad

170,00

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2021 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100