Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Senoufo:
Senoufo Poniugo Korobla Masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Senoufo Masker

Dit Afrikaanse senoufo masker, versierd met een polychrome pastillage, heeft een grote mond van buisoren, hoorns en slagtanden, en een top figuur met een kopje. Dit Afrikaanse senoufo masker met een rond hoofd, exorbitante pupillen, brede getande kaak en zoömorfe oren, heet "c verlosser van fire" (Korobla). Het is soms accessorized met magische attributen. De kameleon motief verwijst naar het emblematische dier dat voorafging aan de oprichting van de mens en symboliseert kennis, de beker is bedoeld voor magische stoffen.
De Senoufo, de naam die hen door de Franse kolonisten wordt gegeven, bestaat voornamelijk uit boeren die zich hebben verspreid tussen Mali, Ivoorkust en Burkina Faso. De raden van oudsten, onder leiding van een gekozen chef, beheren de senoufo dorpen.

Senoufo masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Senoufo masker

De Afrikaanse maskers van de Senufo worden gedragen door mannelijke leden van de Poro samenleving, de instelling die het politieke en economische leven controleert.
Variabel gevormde vinnen wisselen elkaar af op de contouren van dit smalle gezicht bekroond met aangroeisels. Donkere patina, korrelig residu inlegwerk. Ze worden bewaard in een heilige ruimte, sezang genaamd, om ze aan de blikken van niet-ingewijden te onttrekken, en hebben als functie de oudsten te eren of zelfs bij begrafenissen te verschijnen. Van antropomorfe maskers wordt gezegd dat ze vooral de geest van de overledene wegjagen van zijn ...


Zie het blad


Verkocht aan 130,00 Zoek een soortgelijk object

Senoufo Kpeliye masker
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Senoufo masker

De Afrikaanse maskers van de Senufo worden gedragen door de mannelijke leden van de Poro-maatschappij, een instelling die het politieke en economische leven beheerst.
Groeisels van verschillende vorm wisselen elkaar af rond het gezicht van dit smalle masker. Het wordt bekroond door een diertafereel in de vorm van een gestileerd gebeeldhouwd motief.
Zwart, korrelig patina.
"Kpélié' betekent 'masker dat springt'. Dit masker wordt ook gedragen tijdens inwijdingen en markeert symbolisch een dood gevolgd door een wedergeboorte. Zij worden bewaard in een heilige ruimte, genaamd sezang , om ze aan de blikken van niet-ingewijden te onttrekken, en hebben tot taak de ouderen te eren of zelfs bij begrafenissen te verschijnen. Antropomorfe maskers zouden vooral de geest ...


Zie het blad

130,00

Senoufo Rituele Figuur
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Beeld Senoufo

Deze vrouwelijke figuur wordt overwonnen door een deksel container, gesneden met een stadium waar zoömorfe onderwerpen mengen, in verband met de vogel van waarzeggerij, in dit geval de calao grijpen een slang. Karamel ijsoppervlak met kaolienresten. Een vleugel van de vogels is gebroken.
De Senoufo, een naam die hen door Franse kolonisten wordt gegeven, bestaat meestal uit boeren die zich hebben verspreid tussen Mali, Ivoorkust en Burkina Faso. De raden van ouderlingen, geleid door een gekozen chef, beheren de Senoufo dorpen. Geregeerd door matrilineal tradities, zijn ze samengesteld uit clusters van woningen genaamd katiolo . Elk van hen heeft zijn eigen vereniging Poro die jonge jongens vanaf zeven jaar introduceert in een opeenvolging van drie cycli van zeven jaar. Ze verzamelen ...


Zie het blad


Verkocht aan 125,00 Zoek een soortgelijk object

Senoufo kam met vogelmotief
Afrikaanse kunst > Gebruikte voorwerpen, katrollen, dozen, weefgetouw > Senoufo kam

Uitgerust met een gebeeldhouwde handgreep en omhuld met metaal, verwijst deze kam naar de neushoornvogel, de oervogel onder de vijf dieren van de Senoufo kosmogonie, het eerste stadium van de Senoufo schepping. Op grond van morfologische en gedragsmatige criteria versiert zij op emblematische wijze, in miniatuurversie, talrijke Afrikaanse kunstvoorwerpen van de Senoufo.
De Senoufo, hoofdzakelijk landbouwers, leven in een savannegebied dat het zuiden van Mali en Burkina Faso, en het noorden van Ivoorkust beslaat. Het omvat ongeveer vijftig sub-etnische groepen. De Senufo spreken een Voltaïsche taal, Gur, net als de Lobi en Koulango. De Senoufo-dorpen worden bestuurd door raden van ouderen, onder leiding van een gekozen opperhoofd. Ze worden geregeerd door matrilineaire ...


Zie het blad

290,00

Senufo waarzeggerij beeldje
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Senoufo beeldje

Gesneden voor waarzeggingsdoeleinden, biedt dit beeldje uitpuilende volumes die een personage met een krachtig spierstelsel suggereren. De ongebruikelijke hoofdtooi, die een gebeiteld gezicht omlijst, is samengesteld uit gevlochten haar, verdeeld in twee segmenten die een gestileerd reliëf vormen. Gouden patina, zeer schaduwrijk. Pelliculaire residuen. Uitdroging scheuren. De Senoufos, de naam die de Franse kolonisten aan hen gaven, bestaan hoofdzakelijk uit boeren die verspreid zijn over Mali, Ivoorkust en Burkina Faso. Hun dorpen, die volgens matrilineaire tradities worden bestuurd, bestaan uit clusters van woningen die katiolo worden genoemd. Elk heeft zijn eigen Poro vereniging die jonge jongens vanaf de leeftijd van zeven jaar inwijdt in een opeenvolging van drie cycli van zeven ...


Zie het blad

350,00

Senoufo/Guro masker
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Senoufo/Guro masker

De Afrikaanse maskers van de Senufo worden gedragen door mannelijke leden van de Poro-maatschappij, een instelling die het politieke en economische leven beheerst.
Twee parallelle gezichten, omzoomd door vleugels, met daarboven uitsteeksels die eindigen in voluten, vormen dit "Kpélié" masker dat "masker dat springt" betekent. Het werd gedragen tijdens inwijdingen die symbolisch een dood gevolgd door een wedergeboorte markeerden.
Zwart glanzend patina. Ze worden bewaard in een heilige ruimte, sezang genaamd, om ze aan de blikken van niet-ingewijden te onttrekken, en hebben als functie de oudsten te eren of zelfs bij begrafenissen te verschijnen. Van antropomorfe maskers wordt gezegd dat ze vooral de geest van de overledene wegjagen van zijn verblijfplaats. De ...


Zie het blad

290,00

Senoufo du Poro Kraamkliniek
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Senufo statuette

Dit moederschapsbeeldje, een vrouwelijke beeltenis die op een krukje zit en haar kind de borst geeft, is afgebeeld met vlechten die in een gestileerd patroon bijeen zijn gebracht. Dit gebeeldhouwde tafereel symboliseert over het algemeen de ingewijde die zich voedt met de kennis van de moedergodin. Onregelmatige zwartachtige patina, satijnachtige afwerking, erosies.
De Senufos , een naam die de Franse kolonisten aan hen gaven, bestaan hoofdzakelijk uit boeren die verspreid zijn over Mali, Ivoorkust en Burkina Faso. De Senufo-dorpen worden bestuurd door raden van ouderen, onder leiding van een gekozen opperhoofd. Ze worden geregeerd door matrilineaire tradities en bestaan uit clusters van woningen die katiolo worden genoemd.

Bij het overlijden van een van de leden ...


Zie het blad

150,00

Senoufo figuratief beeld
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Senoufo standbleed

Dit gebeeldhouwde tafereel van een personage dat een slang bedwingt, is een allegorie van dapperheid en herinnert aan een anectode uit de Senufo-creatie. Inderdaad, een inwoner genaamd Safazani , een slangenjager, viel een enorme boa aan die hem waarschuwde deze niet te doden. Ondanks zijn waarschuwingen sneed de man het dier in stukken, at het stuk voor stuk op, en de uitwerpselen en urine die daarbij vrijkwamen deden de bergen en beken van Senufo land ontstaan. Het midden van het voorwerp is enigszins uitgehold, en vormt een kom die waarschijnlijk bedoeld is voor offers. Uitdroging scheuren, oude polychromie.
De Senoufos , een naam die de Franse kolonisten aan hen gaven, bestaan voornamelijk uit boeren die verspreid waren over Mali, Ivoorkust en Burkina Faso. De ...


Zie het blad

480,00

Senoufo vrouwelijk figuur Katyelo
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Senoufo standbeeld

Deze vrouwenfiguur met slanke armen en traditionele littekens op haar lichaam is afgebeeld zittend op een krukje. Haar kapsel bestaat uit vlechten die samenkomen in een kuif.
Zwartbruin patina, barsten en schaafwonden. De Senoufos, de naam die de Franse kolonisten aan hen gaven, bestaan hoofdzakelijk uit boeren die verspreid zijn over Mali, Ivoorkust en Burkina Faso. De Senufo-dorpen worden bestuurd door raden van ouderen, onder leiding van een gekozen opperhoofd. Ze worden geregeerd door matrilineaire tradities en bestaan uit clusters van woningen die katiolo worden genoemd. Elk heeft zijn eigen Poro vereniging die jonge jongens vanaf de leeftijd van zeven jaar inwijdt in een opeenvolging van drie cycli die zeven jaar duren . Zij komen bijeen in een heilige omheining ...


Zie het blad

280,00

Senoufo Kpeliye masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Senoufo masker

De Afrikaanse maskers van de Senufo worden gedragen door de mannelijke leden van de Poro-maatschappij, een instelling die het politieke en economische leven beheerst.
Variabel gevormde vinnen wisselen elkaar af op de contouren van dit smalle masker met daarop een kameleonfiguur. "Kpélié" betekent "masker dat springt", en wordt ook gedragen tijdens inwijdingen die symbolisch een dood gevolgd door een wedergeboorte markeren.
Donkere patina, met overgebleven okerkorsten. Zij worden bewaard in een heilige ruimte, genaamd sezang , om ze aan de blikken van niet-ingewijden te onttrekken, en hebben tot taak de ouderen te eren of zelfs bij begrafenissen te verschijnen. Antropomorfe maskers zouden vooral de geest van de overledene verjagen van zijn verblijfplaats. De ...


Zie het blad


Verkocht aan 190,00 Zoek een soortgelijk object

Masker Senoufo Kpeliye
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Het Masker van Sen

Een afwisseling van verschillende vormen, met islamitische verwijzingen, vormen dit Senufo masker van bescheiden proporties waarvan de contouren versierd zijn met vleugels en hoorns. "Kpélié" betekent "masker dat springt", en wordt ook gedragen tijdens inwijdingen die symbolisch een dood gevolgd door een wedergeboorte markeren. Donkere patina plaatselijk ingelegd met korrelige oker pigmenten.
De Afrikaanse maskers van de Senufo worden gedragen door de mannelijke leden van de Poro-maatschappij, een instelling die het politieke en economische leven beheerst. Ze worden bewaard in een heilige ruimte, sezang genaamd, om ze aan de blikken van niet-ingewijden te onttrekken, en hebben als functie de ouderen te eren of zelfs bij begrafenissen te verschijnen. De antropomorfe maskers ...


Zie het blad

Verkocht

Senoufo kuif masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Senoufo masker

Masker van de Senoufos van Ivoorkust, bolvormig, waarvan het gezicht doorboord is met cirkelvormige gaten die geaccentueerd zijn met kaolien. Op de top is een gebeeldhouwde figuur aangebracht die een neushoornvogel symboliseert of setyen, een emblematisch dier van de Senoufos, die zijn vleugels wijd uitspreidt. Het zwart-bruine patina is versierd met rode okerdetails en een witte pastillage. Glad, satijnachtig oppervlak. De Senoufo, de naam die de Franse kolonisten aan hen gaven, zijn voornamelijk boeren die verspreid zijn over Mali, Ivoorkust en Burkina Faso. Raden van ouderen, geleid door een gekozen opperhoofd, besturen de Senoufo-dorpen. De zoömorfe Afrikaanse maskers van de Senufo, die hybride wezens voorstellen, worden gedragen door leden van de Poro-gemeenschap, de ...


Zie het blad

Verkocht

Senoufo kruk
Afrikaanse kunst > Stoel, palaverstoel, troon, kruk > Senoufo kruk

Tot de Afrikaanse meubelstukken voor dagelijks gebruik behoort een antieke senoufo stoel uit Ivoorkust, met een zeer lage, rechthoekige zitting die steunt op vier massieve poten. Dit soort krukjes voor individueel gebruik, vaak gesneden uit karitéhout, gaf de sociale rang van de eigenaar aan en werd onder geen beding uitgeleend.
De Senoufo, hoofdzakelijk landbouwers, leven in een savannegebied dat het zuiden van Mali en Burkina Faso, en het noorden van Ivoorkust beslaat. Het omvat ongeveer vijftig sub-etnische groepen. De Senufo spreken een Voltaïsche taal, Gur, net als de Lobi en Koulango. De Senufo-dorpen worden bestuurd door raden van ouderen, onder leiding van een gekozen opperhoofd. Ze worden geregeerd door matrilineaire tradities en bestaan uit clusters van woningen die ...


Zie het blad

180,00

Senoufo Kpeliye klein masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Senoufo masker

De Afrikaanse maskers van de Senufo worden gedragen door de mannelijke leden van de Poro-maatschappij, een instelling die het politieke en economische leven beheerst.
Variabel gevormde vleugels wisselen elkaar af op de contouren van dit smalle masker met daarop de snavel van een neushoornvogel. "Kpélié" betekent "masker dat springt", en wordt ook gedragen tijdens inwijdingen die symbolisch een dood gevolgd door een wedergeboorte markeren.
Donkere patina, met overgebleven okerkorsten. Zij worden bewaard in een heilige ruimte, genaamd sezang , om ze aan de blikken van niet-ingewijden te onttrekken, en hebben tot taak de oudsten te eren of zelfs op begrafenissen te verschijnen. Antropomorfe maskers zouden vooral de geest van de overledene verjagen van zijn ...


Zie het blad

Verkocht

Senufo katapult
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Gebruikte voorwerpen, katrollen, dozen, weefgetouw > Senufo katapult

Ex-Belgische Afrikaanse kunst collectie.
Afrikaanse katapult met senoufo mask patroon. Zeer mooie honing patina. Uitdroging crack.br> Voorstellingen van hybride wezens, de zoömorfische Afrikaanse maskers van de Sénufo worden gedragen door leden van de Poro-samenleving, een instelling die het politieke en economische leven controleert. Hun functie is om de oudsten te eren of zelfs op begrafenissen te verschijnen, vandaar hun naam, poniugo , "begrafenishoofd". De beeldhouwer Sénufo , die in een afgelegen buurt woonde, wiens opleiding zeven jaar duurde, begon met het maken van alledaagse voorwerpen en nam toen, beetje bij beetje, grotere sculpturen aan. Inwijdingsrituelen maakten zijn opleiding compleet. Het stuk heeft decoratieve patronen in rode en witte pastilles.


Zie het blad

Verkocht

Senoufo slingshot
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Gebruikte voorwerpen, katrollen, dozen, weefgetouw > Senoufo slingshot

Afrikaanse katapult met een Senufo masker motief. Zeer mooie patina van gebruik goudbruin.
br>De zoömorfe Afrikaanse maskers van de Senufo, die hybride wezens voorstellen, worden gedragen door leden van de Poro-maatschappij, een instelling die het politieke en economische leven beheerst. Hun functie is de oudsten te eren of zelfs te verschijnen bij begrafenissen, vandaar hun naam, poniugo, "begrafenishoofd". De Senufo-beeldhouwer, die in een gereserveerde buurt woont en een opleiding van zeven jaar heeft genoten, begon met het maken van alledaagse voorwerpen en maakte daarna beetje bij beetje sculpturen van steeds grotere afmetingen. Inwijdingsrituelen voltooiden zijn training. Het stuk is voorzien van decoratieve motieven in rode en witte stippen.


Zie het blad

Verkocht

Wilt u de verkochte artikelen verbergen? Zo ja, Klik HIER
Masker Senoufo Kpeliye
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Het Masker van Senoufo

Dit Afrikaanse masker Senoufo, waarvan de oorspronkelijke naam Kpeliye is, wat "masque betekent dat springt", is niemand minder dan de vertegenwoordiging van een voorouder van het geheime genootschap van de Poro. De functie is om ouderen te eren of op begrafenissen te verschijnen. Antropomorfe maskers zouden vooral de geest van de overledene uit zijn woonplaats drijven. Zoomorfe elementen en menselijke figuren combineren hier in een werk van zeer fijn vakmanschap. Hij komt uit de korhogo-regio Ivoorkust en vertegenwoordigt ook twee gezichten.


Zie het blad


Verkocht aan 150,00 Zoek een soortgelijk object

Senoufo Kpeliye masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Senoufo masker

De Afrikaanse maskers van de Senufo worden gedragen door mannelijke leden van de Poro-maatschappij, een instelling die het politieke en economische leven beheerst.
Variabel gevormde vleugels wisselen elkaar af op de contouren van dit smalle gezicht bekroond met aangroeisels. "Kpélié" betekent "masker dat springt", en wordt ook gedragen tijdens inwijdingen die symbolisch een dood gevolgd door een wedergeboorte markeren.
Donkere patina, met overgebleven oker inlegwerk. Ze worden bewaard in een heilige ruimte, sezang genaamd, om ze aan de blikken van niet-ingewijden te onttrekken, en hebben als functie de oudsten te eren of zelfs bij begrafenissen te verschijnen. Van antropomorfe maskers wordt gezegd dat ze vooral de geest van de overledene wegjagen van zijn ...


Zie het blad

Verkocht

Standbeeld Senoufo
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Standbeeld Senoufo

Deze mannelijke figuur van Afrikaanse kunst Senoufo belichaamt de drie gradaties van de cyclus pondo ( poro en fodonon). Het werd gedragen door een gemaskerde man op de begrafenis van een poro-chef, en ging vaak in paren. Het personage is gekleed in een zoomorfe kam in de vorm van een vogel. Deze Afrikaanse stammenfiguur afgebeeld zittend draagt een machete. Satijn gouden patina. Geërodeerde basis. De Senoufo, de naam die hun door Franse kolonisten wordt gegeven, bestaat meestal uit boeren die zich hebben verspreid tussen Mali, Ivoorkust en Burkina Faso. De ouderlingenraden, geleid door een gekozen leider, beheren de senoufodorpen. Ze worden geregeerd door matrilineale tradities en bestaan uit clusters van woningen met de naam katiolo . Elk van hen heeft zijn eigen vereniging Poro die ...


Zie het blad


Verkocht aan 160,00 Zoek een soortgelijk object

Masker Senoufo Kpéllié, Kpeliye e
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Senoufo Masker

De Afrikaanse maskers van de Sénufo worden gedragen door mannelijke leden van de Poro-samenleving, een instelling die het politieke en economische leven beheerst. Bewaard in de heilige behuizing genaamd sezang fijn om ze te verwijderen uit de ogen van de niet-ingewijden, hun functie is om de oudsten te eren of verschijnen op begrafenissen. Antropomorfe maskers zou vooral rijden de geest van de overledene uit zijn woonplaats. Zoömorfe elementen en menselijke figuren combineren hier in een smal masker waarvan de contouren zijn bekleed met rijen parels en bekleed met een textielkap. "Kpélié" Sgnifying "masque dat springt", het wordt ook gedragen tijdens initiaties symbolisch markeren van een dood, gevolgd door een wedergeboorte. Het masker is gesneden in dicht hout, een van de lagere vinnen ...

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2021 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100