Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Tabwa:

De Luba overheersten de Tabwa in de streek langs het Tanganyika-meer, tussen Zaïre en Zambia. "Tabwa" of "gebonden zijn" verwijst waarschijnlijk naar het systeem van slavernij dat in het verleden door islamitische handelaars werd toegepast. De Tabwa herwonnen later hun onafhankelijkheid dankzij de rijkdom die de ivoorhandel opleverde. Net zoals de invloed van de Luba merkbaar is in de Tabwa-samenlevingen en -rituelen, hebben ook de Tanzaniaanse stammen hun stempel gedrukt op het Tabwa-beeldhouwwerk in de vorm van geometrische decoratieve motieven.


Tabwa beeldje
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Tabwa standbeeld

Deze Afrikaanse stammenkunst figuur, een vrouwelijke voorouderfiguur, zit op een ronde stoel en draagt de gezichts- en lichaamsverfraaiing van de Batabwa clans.
Gouden satijn patina, kleine scheurtjes.
De Tabwa ("littekens maken" en "schrijven") zijn een etnische groep die voorkomt in het zuidoosten van de DRC, rond het Tanganyika-meer. Stammen in deze regio, zoals de Tumbwe , vereren de mipasi voorouders door middel van houtsnijwerk dat in het bezit is van stamhoofden of toverdokters. Een magische lading ( dawa ) werd vaak boven op de hoofden van de standbeelden aangebracht. Wichelroedelopers en genezers gebruikten dergelijke voorwerpen om tovenarij te onthullen en te beschermen tegen kwaadwillige geesten.
Eenvoudige boeren zonder centrale macht, de ...


Zie het blad

180,00

Het buffelmasker van Tabwa
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Tabwa masker

Ex-verzameling van Belgische Afrikaanse kunst.
Afrikaans Tabwa-masker dat macht symboliseert. Polychroom matte patina. De Tabwa ("scarificeren" en "schrijven") vormen een etnische groep die aanwezig is in het zuidoosten van de DRC, rond het Tanganyikameer. De stammen van deze regio, zoals de Tumbwe, wijden een cultus aan de voorouders mipasi dankzij beelden van opperhoofden of heksendokters. Een magische lading ( dawa ) werd geïntroduceerd aan de bovenkant van het hoofd van de beelden. Genezende wichelroedelopers gebruikten dit soort objecten om hekserij te onthullen en te beschermen tegen boosaardige geesten. Eenvoudige boeren zonder gecentraliseerde macht, de Tabwa verenigden zich rond stamhoofden na te zijn beïnvloed door de Luba wiens overtuigingen zij integreerden. ...


Zie het blad

Verkocht

Tabwa inductie figuur
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Tabwa standbeeld

Dit type object, menselijke figuren die op de schouders van hun medemensen zitten, is kenmerkend voor beeldhouwwerken die in verband worden gebracht met troningsrituelen. Bruin satijn patina. De Tabwa ("littekens maken" en "schrijven") zijn een etnische groep die voorkomt in het zuidoosten van de DRC, rond het Tanganyika-meer. Stammen in deze regio, zoals de Tumbwe , vereren voorouders mipasi door middel van houtsnijwerk dat in handen is van stamhoofden of tovenaars. Een magische lading ( dawa ) werd vaak boven op de hoofden van de standbeelden aangebracht. De wichelroedelopers-genezers gebruikten dergelijke voorwerpen om tovenarij te onthullen en te beschermen tegen kwaadwillige geesten.
Eenvoudige boeren zonder gecentraliseerde macht, de Tabwa verenigden zich rond ...


Zie het blad

Verkocht

Tabwa Mpundu fetisj pop
Afrikaanse kunst > Afrikaanse dolls > Tabwa pop

Afrikaanse stammenkunst van de Tabwa, voorwerpen van prestige.

Gebruikt door het vrouwelijke inwijdingsgenootschap, heeft deze mensfiguur zonder ledematen borsten en een vooruitstekende navel, littekens die vergelijkbaar zijn met de traditionele littekens van stamleden. Grijsbruine patina. De Tabwa ("littekens maken" en "schrijven") vormen een etnische groep die aanwezig is in het zuidoosten van de DRC. Eenvoudige boeren zonder gecentraliseerde macht, verenigden zij zich rond stamhoofden na te zijn beïnvloed door de Luba. Het is vooral in deze periode dat hun artistieke stroming tot uiting kwam in beelden maar ook in maskers. De Tabwa beoefenden voorouderverering en wijdden sommige van hun standbeelden aan hen met de naam mkisi . Animisten, hun geloof is verankerd ...


Zie het blad

240,00

Tabwa ceremoniële lepel
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Lepels, pollepels > Tabwa Lepel

Ex-Duitse Afrikaanse kunstcollectie.

De Tabwa ("scarifier" en "crire") zijn een etnische groep aanwezig in het zuidoosten van de DRC, rond het Tanganyikameer. De stammen van deze regio, zoals de Tumbwe, aanbidden de voorouders mipasi door middel van sculpturen in het bezit van leiders of tovenaars.
Simples boeren zonder gecentraliseerde macht, de Tabwa verenigd rond tribale leiders na te zijn beïnvloed door de Luba. Het was vooral in deze periode dat hun artistieke stroom vooral tot uiting kwam door beelden, maar ook door maskers. De Tabwa aanbad voorouders en wijdde een aantal van hun beelden aan hen. Animisten, hun overtuigingen zijn geworteld rond ngulu, geesten van de natuur aanwezig in planten en rotsen. Bron: "Sors of Africa" ed. Tervuren Museum.


Zie het blad

Verkocht

Tabwa Waterpijp
Afrikaanse kunst > Afrikaanse pijpen in hout, in brons > Pijp Tabwa

Antropomorfe waterpijp met een slanke vrouwenfiguur, waarvan de buste is geïnspireerd op de Mpundu poppenbeeldjes van vrouwelijke samenlevingen. De perosnage zit op de bolvormige pijpenkop gemaakt van een kalebas. Deze pijpen werden gebruikt om de ruwheid van verse tabak te verminderen. Zwart geolied patina. Uitdroging scheuren.
De Tabwa ("littekens maken" en "schrijven") vormen een etnische groep die aanwezig is in het zuidoosten van de DRC, rond het Tanganyika-meer. Stammen in deze regio, zoals de Tumbwe, vereren voorouders mipasi door middel van houtsnijwerk dat in handen is van stamhoofden of tovenaars.
Eenvoudige landbouwers zonder gecentraliseerde macht, verenigden de Tabwa zich rond stamhoofden nadat zij onder de invloed van de Luba waren gekomen. Het is vooral ...


Zie het blad

390,00

Tabwa Mpundu pop
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse dolls > Tabwa pop

Zwitserse collectie Afrikaanse kunst.

De poppen Mpundu zijn herkenbaar aan hun cilindrische lichaam overwonnen door een hoofd waarvan het gezicht is, volgens de voorbeelden, begiftigd met weinig of vele littekens. Deze poppen worden gebruikt door leden van vrouwen initiatie verenigingen. De Tabwa-aanbiddende tweeling genaamd bampundu die magische gaven moeten bezitten. Medium oranje bruine glanzende patina.
De Luba domineerde de Tabwa in de regio langs het Tanganyikameer, tussen Zaïre en Zambia. "Tabwa" of " Wordt attached" verwijst waarschijnlijk naar het systeem van slavernij dat ooit door islamitische kooplieden werd beoefend. Tabwa herwonnen toen hun onafhankelijkheid dankzij de rijkdom die door de ivoorhandel wordt verstrekt. Net zoals de invloed van de Luba merkbaar is ...


Zie het blad


Verkocht aan 120,00 Zoek een soortgelijk object

Tabwa fetisjpop
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse dolls > Tabwa pop

Ex-Duitse Afrikaanse kunstcollectie.
Gebruikt door de vrouwelijke initiatiemaatschappij, heeft deze buisvormige gebeeldhouwde figuur vrouwelijke attributen en een uitstekende navel, vertakkingen vergelijkbaar met die van de traditionele stamleden, en heeft een honingkleurige patina.
De Tabwa ("scarificeren" en "schrijven") zijn een etnische groep die in het zuidoosten van de DRC aanwezig is. Eenvoudige boeren zonder gecentraliseerde macht, ze verenigden zich rond stamhoofden na beïnvloed te zijn door de Luba. Het is vooral in deze periode dat hun artistieke stroming zich vooral uitte in beelden maar ook in maskers. De Tabwa beoefenden de voorouderverering en droegen enkele van hun beelden aan hen op, genaamd mkisi . Animist, hun geloof is verankerd rond de ngulu, geesten ...


Zie het blad

Verkocht

Tabwa inductiecijfer
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Standbeeld Tabwa

Ex-collectie Belgische Afrikaanse kunst.
Het beeldje dat op een krukje in het midden van de gebeeldhouwde compositie staat en een vrouwelijke figuur op haar schouders draagt, belichaamt een clanleider. Dit type object werd gebruikt tijdens de troonsbestijging. Warm bruin patina, poederachtig okerresidu. Droogleggingsscheuren. De Tabwa ("scarificeren" en "schrijven") vormen een etnische groep die aanwezig is in het zuidoosten van de DRC, rond het Tanganyikameer. De stammen van deze regio, zoals de Tumbwe , wijden een cultus aan de voorouders mipasi dankzij de beeldhouwwerken van opperhoofden of tovenaars. Een magische lading ( dawa ) werd vaak aan de bovenkant van het hoofd van de beelden geïntroduceerd. Genezende wichelroedelopers gebruikten dit soort objecten om hekserij te ...


Zie het blad


Verkocht aan 280,00 Zoek een soortgelijk object

Tabwa ceremoniële lepel
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Lepels, pollepels > Tabwa ceremoniële lepel

Ex-Belgische privé-verzameling van Afrikaanse kunst Jan Putteneers.
Antropomorfe lepels zijn terugkerend in de Afrikaanse kunst. Deze onderscheidt zich door de kwaliteit en de finesse van het beeldhouwwerk. Men vindt de typische hoofdtooi teruggetrokken en lang. Het hartvormige gezicht doet enigszins denken aan dat van sommige Fang.
De Tabwa zijn een etnische groep die in het zuidoosten van de DRC aanwezig is. Eenvoudige boeren zonder gecentraliseerde macht, ze verenigden zich rond stamhoofden na beïnvloed te zijn door de Luba. Het is in deze periode dat hun artistieke stroming zich vooral uitte in beelden maar ook in maskers.
De Tabwa beoefenden de voorouderverering en wijdden er enkele van hun beelden aan. Animist, hun geloof is verankerd rond ngulu, ...


Zie het blad

Verkocht

Wilt u de verkochte artikelen verbergen? Zo ja, Klik HIER
Musangwe Hem Masker - Tabwa - Congo DRC
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Musangwe Tabwa Masker

Voormalig privécollectie Afrikaanse kunst Jan Putteneers.

De Tabwa is een etnische groep aanwezig in het zuidoosten van de DRC. Eenvoudige boeren zonder gecentraliseerde macht, verenigden ze zich rond tribale leiders na te zijn beïnvloed door de Luba. Het was tijdens deze periode dat hun artistieke beweging vooral door standbeelden maar ook door maskers werd uitgedrukt.
De Tabwa aanbad voorouders en wijdde een aantal van hun standbeelden aan hen. Animisten, hun overtuigingen zijn verankerd rond ngulu, geesten van de natuur aanwezig in planten en rotsen.

Het helmmasker hier in een licht afgeplatte bolvormige vorm is uitgerust met geometrische littekens uit de hoek van de ogen en scheuren in de mond en die zich uitstrekken tot de oren. Scarifications en ...


Zie het blad

Doe een bod.

750,00

Klein Tabwa Buffalo Masker
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Tabwa-masker

Het masker van de doos dat in miniatuur het beroemde zoöorfe masker reproduceert dat macht symboliseert. Gouden beige patina ingelegd met resterende kaolien. Desication scheuren.
br-De Tabwa ("scarifier" en " write") zijn een etnische groep aanwezig in het zuidoosten van de DRC, rond het Tanganyikameer. De stammen van deze regio, zoals de Tumbwe , aanbidden de voorouders mipasi door middel van sculpturen in het bezit van leiders of tovenaars. Een magische lading (dawa) werd geïntroduceerd aan de bovenkant van het hoofd van de beelden. Waarzeggers gebruikten dergelijke voorwerpen om hekserij bloot te leggen en te beschermen tegen boze geesten. De Tabwa, een eenvoudige boeren zonder gecentraliseerde macht, verenigd rond tribale leiders na te zijn beïnvloed door de Luba. Het was ...


Zie het blad

180,00

Beeldje Tabwa Mipasi
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Beeldje Tabwa

Ex-Duitse Afrikaanse kunstcollectie. Afrikaans beeldje met lineaire inkervingen bestaande uit kleine dambordjes, en een hoofdtooi gebeiteld met ruitjes. De houding is frontaal, de benen half gebogen verankerd op een ronde basis, de handen rustend aan weerszijden van een prominente navel, waardoor de afstamming van de afgebeelde voorouder wordt versterkt. Semi-satijn oranje-bruin patina. Uitdroging scheuren.
De Tabwa ("littekens maken" en "schrijven") zijn een etnische groep die voorkomt in het zuidoosten van de DRC, rond het Tanganyika-meer. De stammen in deze regio, zoals de Tumbwe , vereren de mipasi voorouders door middel van beelden die in handen zijn van stamhoofden of toverdokters. Eenvoudige landbouwers zonder gecentraliseerde macht, verenigden de Tabwa zich rond ...


Zie het blad

280,00

Masque gezicht Tabwa
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Tabwa-masker

Volumineuze masker met een eivormig gezicht onder een zorgvuldig gebeeldhouwd kapsel. De close-up oogscheur strekt zich uit tot de oren van gecheckte keloïden, terwijl een soortgelijke lijn naar de lippen loopt. De neus vormt een duidelijke reliëf overwinnen van een brede mond waarin de tong verschijnt. Satijn donkerbruin patina.
De Tabwa ("scarifier" en " write") zijn een etnische groep aanwezig in het zuidoosten van de DRC, rond het Tanganyikameer. De stammen van deze regio, zoals de Tumbwe, aanbidden de voorouders mipasi door middel van sculpturen in het bezit van leiders of tovenaars. Een magische lading (dawa) werd geïntroduceerd aan de bovenkant van het hoofd van de beelden. Waarzeggers gebruikten dergelijke voorwerpen om hekserij bloot te leggen en te beschermen tegen boze ...


Zie het blad

Verkocht

Figuur Tabwa
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Standbeeld Tabwa

De Tabwa ("scarifier" en "crire") zijn een etnische groep aanwezig in het zuidoosten van de DRC, rond het Tanganyikameer. De stammen van deze regio, zoals de Tumbwe , aanbidden de voorouders mipasi door middel van sculpturen in het bezit van leiders of tovenaars. Een magische lading (dawa) werd geïntroduceerd aan de bovenkant van het hoofd van de beelden. Waarzeggers gebruikten dergelijke voorwerpen om hekserij bloot te leggen en te beschermen tegen boze geesten.
geraded gouden med.
Simples boeren zonder gecentraliseerde macht, de Tabwa verenigd rond tribale leiders na te zijn beïnvloed door de Luba. Het was vooral in deze periode dat hun artistieke stroom vooral tot uiting kwam door beelden, maar ook door maskers. De Tabwa aanbad voorouders en wijdde een aantal van hun ...


Zie het blad

Verkocht

Beeldje Mipasi Tabwa / Tumbwe
Afrikaanse kunst > De fetisj, dit emblematische voorwerp > Beeldje Tumbwe

De Tabwa ("scarifier" en "crire") zijn een etnische groep aanwezig in het zuidoosten van de DRC, rond lake Tanganyika. De stammen van deze regio, zoals de Tumbwe , aanbidden de voorouders mipasi door middel van sculpturen gehouden door leiders of tovenaars. Een magische lading (dawa) werd geïntroduceerd aan de bovenkant van het hoofd van de beelden. Onze vrouwelijke figuur, vertegenwoordigd hurken, heeft voor dit doel een dierlijke hoorn ingevoegd aan de bovenkant van het hoofd. Waarzeggers gebruikten dergelijke objecten om hekserij bloot te leggen en te beschermen tegen boze geesten. Donkere patina geschuurd.
Simples boeren zonder gecentraliseerde macht, de Tabwa verenigd rond tribale leiders na te zijn beïnvloed door de Luba. Het was vooral in deze periode dat hun artistieke ...


Zie het blad

350,00

Afrikaanse pop Mpundu-Tabwa
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse dolls > Standbeeld Tabwa

Ex-collectie Franse Afrikaanse kunst.
Mpundu poppen zijn herkenbaar door hun cilindrische lichaam gegarneerd met een kop wiens gezicht is, volgens de specimens, begiftigd, met weinig of veel scarificaties. Net als de Ibedji in de Yoruba zijn de Mpundu-poppen gekoppeld aan de tweeling cultus.
satijn-gebruik Skate


Zie het blad

Verkocht

Tabwa fetish beeldje
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Standbeeld Tabwa

Ex-verzameling Franse Afrikaanse kunst.
De Luba domineerde de Tabwa in het Tanganyikameer-gebied tussen Zaïre en Zambia. "Tabwa" of " als attached" verwijst vermoedelijk naar het systeem van slavernij dat in het verleden door islamitische handelaren werd beoefend.
de Tabwa herwonnen vervolgens hun onafhankelijkheid dankzij de rijkdom die de ivoorhandel verschaft. Net zoals de invloed van de Luba merkbaar is in de samenlevingen en riten van de Tabwa, hebben de Tanzaniaanse stammen ook de tabwa-beeldhouwwerken gemarkeerd met betrekking tot geometrische decoratieve motieven.
deze fetisj verstoken van scarificaties heeft een kuif voort te zetten in een lange vlecht zit tot de onderrug. Het personage staat, ondersteund door massieve voeten. De platte handen vestigen de ...


Zie het blad

180,00

Bewaker beeltenisTabwa
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Tabwa standbeeld

Ex-collectie Franse tribale kunst.
Standbeelden Tabwa, prestigieuze traditionele beeldhouwwerken in de Afrikaanse kunst.
De Luba overheersten de Tabwa in de streek langs het Tanganyika-meer, tussen Zaïre en Zambia. "Tabwa" of "vastgebonden zijn" verwijst waarschijnlijk naar het slavernijsysteem dat ooit door islamitische handelaren werd toegepast.b> De Tabwa herwonnen vervolgens hun onafhankelijkheid door de rijkdom die de ivoorhandel opleverde. Net zoals de invloed van de Luba duidelijk is in de samenlevingen en rituelen van de Tabwa, zo hebben ook de Tanzaniaanse stammen de beeldhouwkunst van de Tabwa beïnvloed wat betreft geometrische decoratieve motieven.

Lineaire schuine strepen lopen over het gezicht en de buste van deze leider die, volgens François Neyt, het ...


Zie het blad

440,00

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2021 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100