Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Tabwa:

De Luba overheersten de Tabwa in de streek langs het Tanganyika-meer, tussen Zaïre en Zambia. "Tabwa" of "gebonden zijn" verwijst waarschijnlijk naar het systeem van slavernij dat in het verleden door islamitische handelaars werd toegepast. De Tabwa herwonnen later hun onafhankelijkheid dankzij de rijkdom die de ivoorhandel opleverde. Net zoals de invloed van de Luba merkbaar is in de Tabwa-samenlevingen en -rituelen, hebben ook de Tanzaniaanse stammen hun stempel gedrukt op het Tabwa-beeldhouwwerk in de vorm van geometrische decoratieve motieven.


Tabwa inductie figuur
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Tabwa standbeeld

Dit type symbolische sculptuur werd gebruikt tijdens inhuldigingsriten. Korrelig, fluweelachtig zwart patina. Uitdrogingsscheuren.
De Tabwa ("scarify" en "write") vormen een etnische groep die aanwezig is in het zuidoosten van de DRC, rond het Tanganyika-meer. De stammen van deze regio, zoals de Tumbwe, vereren de mipasi voorouders door middel van sculpturen die worden vastgehouden door stamhoofden of tovenaars. Een magische lading (dawa) werd vaak bovenop de hoofden van de beelden geplaatst. Waarzeggers-genezers gebruikten dit soort voorwerpen om hekserij te onthullen en te beschermen tegen kwaadaardige geesten. .
Eenvoudige boeren zonder gecentraliseerde macht, de Tabwa federatie rond stamhoofden nadat ze onder invloed van de Luba kwamen. Het was vooral in deze periode dat ...


Zie het blad

240,00

Tabwa Altaar Figuur
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Tabwa standbeeld

Deze voorouderfiguur, bedoeld om op een altaar te zitten, uit de Afrikaanse stammenkunst, draagt de littekens op gezicht en lichaam van de Batabwa-clans.
Donker glanzend patina, schaafwonden.
De Tabwa ("littekens maken" en "schrijven") zijn een etnische groep die voorkomt in het zuidoosten van de DRC, rond het Tanganyika-meer. Stammen in deze regio, zoals de Tumbwe , vereren de mipasi voorouders door middel van houtsnijwerk dat in het bezit is van stamhoofden of toverdokters. Een magische lading ( dawa ) werd vaak boven op de hoofden van de standbeelden aangebracht. Wichelroedelopers en genezers gebruikten dergelijke voorwerpen om tovenarij te onthullen en te beschermen tegen kwaadwillige geesten.
Eenvoudige boeren zonder gecentraliseerde macht, ...


Zie het blad

Verkocht

Tabwa inductie figuur
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Tabwa standbeeld

Dit type object, menselijke figuren die op de schouders van hun medemensen zitten, is kenmerkend voor beeldhouwwerken die in verband worden gebracht met troningsrituelen. Bruin satijn patina. De Tabwa ("littekens maken" en "schrijven") zijn een etnische groep die voorkomt in het zuidoosten van de DRC, rond het Tanganyika-meer. Stammen in deze regio, zoals de Tumbwe , vereren voorouders mipasi door middel van houtsnijwerk dat in handen is van stamhoofden of tovenaars. Een magische lading ( dawa ) werd vaak boven op de hoofden van de standbeelden aangebracht. De wichelroedelopers-genezers gebruikten dergelijke voorwerpen om tovenarij te onthullen en te beschermen tegen kwaadwillige geesten.
Eenvoudige boeren zonder gecentraliseerde macht, de Tabwa verenigden zich rond ...


Zie het blad

Verkocht

Tabwa Mpundu twee beeldjes
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse dolls > Tabwa beeldje

De Afrikaanse tribale kunst van de Tabwa, prestigieuze objecten.

Gebruikt door de vrouwelijke initiatiemaatschappij, vormen deze buisvormige vrouwelijke figuren zoals de poppen in de groep beschermende charmes.
Goudbruin patina.
De Tabwa ("scarify" en "write") vormen een etnische groep die aanwezig is in het zuidoosten van de DRC. Eenvoudige boeren zonder gecentraliseerde macht, verenigden zich rond stamhoofden nadat ze onder invloed van de Luba kwamen. Het was vooral in deze periode dat hun artistieke stroming voornamelijk tot uiting kwam in beelden maar ook in maskers. De Tabwa beoefenden voorouderverering en droegen enkele van hun standbeelden aan hen op met de naam mkisi. Animisten, hun overtuigingen zijn verankerd rond de ngulu, natuurgeesten die aanwezig ...


Zie het blad

Verkocht

Tabwa masker
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Tabwa masker

Masker van bescheiden proporties met een gezicht met fijne trekken, gedeeld met lineaire littekens over het voorhoofd, de slapen en de wangen. Ronde oorkleppen omlijsten het gezicht.
Honingbruin patina, schaaf- en uitdrogingsscheurtjes.
Hoogte op voet: 34 cm.

De Luba domineerden de Tabwa in de regio langs het Tanganyikameer, tussen Zaïre en Zambia. "Tabwa" of "vastgebonden worden" verwijst vermoedelijk naar het systeem van slavernij dat ooit door islamitische kooplieden werd toegepast.
De Tabwa herwonnen later hun onafhankelijkheid dankzij de rijkdommen die de ivoorhandel verschafte. Net zoals de invloed van de Luba voelbaar is in de samenlevingen en riten van de Tabwa, hebben de Tanzaniaanse stammen het Tabwa-beeldhouwwerk ook gemarkeerd met betrekking ...


Zie het blad

250,00

Voorspellend Orakel Katatora Tabwa
Afrikaanse kunst > Gebruikte voorwerpen, katrollen, dozen, weefgetouw > Tabwa Orakel

Onder de waarzeggerij-instrumenten die door de nganga werden gebruikt, werd dit beeld gegrepen door het centrale frame om heen en weer te schuiven als antwoord op vragen aan de voorouders. De impuls van de beweging, die aan de geesten werd toegeschreven, moest de adviseur de oorzaak van zijn problemen laten ontdekken om een ​​oplossing te vinden. De Luba, verwant aan de Songye via gemeenschappelijke voorouders, gebruikten dit type object ook als onderdeel van hun waarzeggerij ceremonies.
Mooie genuanceerde lichtbruine patina. Kleine erosies.
De Tabwa ("verticuteren" en "schrijven") vormen een etnische groep die aanwezig is in het zuidoosten van de DRC, rond het Tanganyikameer. De stammen van deze regio, zoals de Tumbwe, aanbidden de voorouders van Mipasi door middel van ...


Zie het blad

180,00

Tabwa voorouder figuur
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Tabwa beeldje

Dit gebeeldhouwde personage toont lineaire scarificaties in damborden en heeft ook een hoofdtooi in kleine diamanten. Zijn houding blijft klassiek, handen symbolisch op de buik geplaatst, wat het belang van afstamming, overdracht en zetel van kennis oproept. Gladde okerbruine patina.
De Luba domineerden de Tabwa in de regio langs het Tanganyikameer, tussen Zaïre en Zambia. "Tabwa" of "vastgebonden worden" verwijst vermoedelijk naar het systeem van slavernij dat ooit door islamitische kooplieden werd toegepast. De Tabwa herwonnen vervolgens hun onafhankelijkheid dankzij de rijkdom die de ivoorhandel leverde. Net zoals de invloed van de Luba voelbaar is in de samenlevingen en riten van de Tabwa, hebben de Tanzaniaanse stammen het Tabwa-beeldhouwwerk ook gemarkeerd met betrekking ...


Zie het blad

190,00

Figuratieve Tabwa kam
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Gebruikte voorwerpen, katrollen, dozen, weefgetouw > Tabwa kam

De Afrikaanse tribale kunst van de Tabwa, prestigieuze objecten.

Prestige kam met antropomorf motief, gegraveerd met driehoekige scarificaties balamwezi of verschijning van de volle maan » symbool geassocieerd met mythen, gesneden op alledaagse voorwerpen en versierd op lichamen.
Hoogte op voet: 35 cm.
De Tabwa ("scarify" en "write") vormen een etnische groep die aanwezig is in het zuidoosten van de DRC. De Tabwa beoefenden voorouderverering en droegen enkele van hun standbeelden aan hen op met de naam mkisi. Animisten, hun overtuigingen zijn verankerd rond de ngulu, natuurgeesten die aanwezig zijn in planten en rotsen. De Luba domineerde de Tabwa in de regio langs het Tanganyikameer, tussen Zaïre en Zambia. "Tabwa" of "vastgebonden worden" verwijst vermoedelijk ...


Zie het blad

Verkocht

Tabwa neksteun en pijp
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Hoofdsteun > Tabwa pijp

Deze figuratieve hoofdsteun, een fascinerend object met een dubbele functie, wordt ondersteund door karyatide-elementen die op ingenieuze wijze dienst doen als buis. De hoorn die in het diermotief is gestoken vormt het mondstuk van de pijp, waarbij de rook door het gat in de kop van de gesneden figuur moet ontsnappen. Patina van gebruik, kleine ongelukjes. De Tabwa ("littekens maken" en "schrijven") vormen een etnische groep die aanwezig is in het zuidoosten van de DRC, rond het Tanganyika-meer. De stammen in deze streek, zoals de Tumbwe, vereren de Mipasi-voorouders door middel van beelden die in handen zijn van stamhoofden of tovenaars. Een magische lading (dawa) werd vaak boven op het hoofd van de beelden geplaatst. Helende wichelaars gebruikten dergelijke voorwerpen om tovenarij ...


Zie het blad

Verkocht

Tumbwe / Tabwa Pop
Afrikaanse kunst > Afrikaanse dolls > Tumbwe Pop

Afrikaanse tribale kunst van de Tabwa, prestigieuze objecten.

Deze gestileerde figuur zonder ledematen is begiftigd met vrouwelijke attributen en een vooruitstekende navel, en draagt ​​de traditionele littekens. Bruin satijn patina.
De Tabwa ("scarify" en "write") vormen een etnische groep die aanwezig is in het zuidoosten van de DRC. Eenvoudige boeren zonder gecentraliseerde macht, federaties rond stamhoofden nadat ze onder invloed van de Luba kwamen. De stammen van deze regio, zoals de Tumbwe, vereren de voorouders van de mipasi door middel van sculpturen die worden vastgehouden door stamhoofden of tovenaars. De Tabwa beoefenden voorouderverering en droegen enkele van hun standbeelden aan hen op met de naam mkisi. Animisten, hun overtuigingen zijn verankerd rond de ...


Zie het blad

240,00

Tabwa figuratieve hoofdsteun
Afrikaanse kunst > Hoofdsteun > Tabwa hoofdsteun

Figuratieve neksteun waarvan de motieven twee hoofden zijn die oprijzen uit een gemeenschappelijke basis, verbonden door hun kapsel. De gezichten dragen de traditionele lineaire scarificaties van de groep. Dit type object kan soms ook als krukje worden gebruikt.
Zwarte patina, kleine chips en schaafwonden.
De Tabwa ("verticuteren" en "schrijven") vormen een etnische groep die aanwezig is in het zuidoosten van de DRC, rond het Tanganyikameer. De stammen van deze regio, zoals de Tumbwe, aanbidden de voorouders van Mipasi door middel van sculpturen die worden vastgehouden door stamhoofden of tovenaars. Een magische lading (dawa) werd vaak geïntroduceerd aan de bovenkant van de kop van de beelden. Waarzeggers-genezers gebruikten dit soort voorwerpen om hekserij te ...


Zie het blad

280,00

Tabwa ceremoniële lepel
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Lepels, pollepels > Tabwa ceremoniële lepel

Ex-Belgische privé-verzameling van Afrikaanse kunst Jan Putteneers.
Antropomorfe lepels zijn terugkerend in de Afrikaanse kunst. Deze onderscheidt zich door de kwaliteit en de finesse van het beeldhouwwerk. Men vindt de typische hoofdtooi teruggetrokken en lang. Het hartvormige gezicht doet enigszins denken aan dat van sommige Fang.
De Tabwa zijn een etnische groep die in het zuidoosten van de DRC aanwezig is. Eenvoudige boeren zonder gecentraliseerde macht, ze verenigden zich rond stamhoofden na beïnvloed te zijn door de Luba. Het is in deze periode dat hun artistieke stroming zich vooral uitte in beelden maar ook in maskers.
De Tabwa beoefenden de voorouderverering en wijdden er enkele van hun beelden aan. Animist, hun geloof is verankerd rond ngulu, ...


Zie het blad


Verkocht aan 150.00 Zoek een soortgelijk object

Tabwa ceremoniële bijl
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Gebruikte voorwerpen, katrollen, dozen, weefgetouw > Tabwa bijl

Dit wapen, een prestigieus voorwerp dat tijdens ceremonies en rituele dansen wordt getoond, heeft een antropomorf handvat waarop een voorouder is afgebeeld met vlechten die naar de nek zijn getrokken. Net als bij de Luba, waarvan de beeltenis littekens op de buik vertoont, beelden de Tabwa en de hen omringende bevolkingsgroepen over het algemeen het lichaam in zijn geheel af. Gladde mahonie rode patina. De Tabwa zijn een etnische groep die in het zuidoosten van de DRC leeft. Het waren eenvoudige boeren zonder gecentraliseerde macht, maar na te zijn beïnvloed door de Luba, verenigden zij zich rond stamhoofden. Het was vooral in deze periode dat hun artistieke beweging tot uiting kwam in beelden en maskers. De Tabwa beoefenden voorouderverering en wijdden hieraan enkele ...


Zie het blad

Verkocht

Klein Tabwa Buffalo Masker
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Tabwa-masker

Het masker van de doos dat in miniatuur het beroemde zoöorfe masker reproduceert dat macht symboliseert. Gouden beige patina ingelegd met resterende kaolien. Desication scheuren.
br-De Tabwa ("scarifier" en " write") zijn een etnische groep aanwezig in het zuidoosten van de DRC, rond het Tanganyikameer. De stammen van deze regio, zoals de Tumbwe , aanbidden de voorouders mipasi door middel van sculpturen in het bezit van leiders of tovenaars. Een magische lading (dawa) werd geïntroduceerd aan de bovenkant van het hoofd van de beelden. Waarzeggers gebruikten dergelijke voorwerpen om hekserij bloot te leggen en te beschermen tegen boze geesten. De Tabwa, een eenvoudige boeren zonder gecentraliseerde macht, verenigd rond tribale leiders na te zijn beïnvloed door de Luba. Het was ...


Zie het blad

380,00

Het buffelmasker van Tabwa
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Tabwa masker

Ex-verzameling van Belgische Afrikaanse kunst.
Afrikaans Tabwa-masker dat macht symboliseert. Polychroom matte patina. De Tabwa ("scarificeren" en "schrijven") vormen een etnische groep die aanwezig is in het zuidoosten van de DRC, rond het Tanganyikameer. De stammen van deze regio, zoals de Tumbwe, wijden een cultus aan de voorouders mipasi dankzij beelden van opperhoofden of heksendokters. Een magische lading ( dawa ) werd geïntroduceerd aan de bovenkant van het hoofd van de beelden. Genezende wichelroedelopers gebruikten dit soort objecten om hekserij te onthullen en te beschermen tegen boosaardige geesten. Eenvoudige boeren zonder gecentraliseerde macht, de Tabwa verenigden zich rond stamhoofden na te zijn beïnvloed door de Luba wiens overtuigingen zij integreerden. ...


Zie het blad


Verkocht aan 380.00 Zoek een soortgelijk object

Vrouwelijke figuur Tabwa Mipasi
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Tabwa beeldje

Deze vrouwelijke Afrikaanse stammenkunst figuur, een voorouderfiguur, staat op een ronde basis en draagt de gezichts- en lichaamsverfraaiing van de Batabwa clans.
Goudgeel satijn patina, scheurtjes en schaafplekjes.
De Tabwa ("littekens maken" en "schrijven") zijn een etnische groep die voorkomt in het zuidoosten van de DRC, rond het Tanganyika-meer. Stammen in deze regio, zoals de Tumbwe , vereren de mipasi voorouders door middel van houtsnijwerk dat in het bezit is van stamhoofden of toverdokters. Een magische lading ( dawa ) werd vaak boven op de hoofden van de standbeelden aangebracht. Wichelroedelopers en genezers gebruikten dergelijke voorwerpen om tovenarij te onthullen en te beschermen tegen kwaadwillige geesten.
Eenvoudige boeren zonder ...


Zie het blad

220,00

Tabwa ceremoniële lepel
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Lepels, pollepels > Tabwa Lepel

Ex-Duitse Afrikaanse kunstcollectie.

De Tabwa ("scarifier" en "crire") zijn een etnische groep aanwezig in het zuidoosten van de DRC, rond het Tanganyikameer. De stammen van deze regio, zoals de Tumbwe, aanbidden de voorouders mipasi door middel van sculpturen in het bezit van leiders of tovenaars.
Simples boeren zonder gecentraliseerde macht, de Tabwa verenigd rond tribale leiders na te zijn beïnvloed door de Luba. Het was vooral in deze periode dat hun artistieke stroom vooral tot uiting kwam door beelden, maar ook door maskers. De Tabwa aanbad voorouders en wijdde een aantal van hun beelden aan hen. Animisten, hun overtuigingen zijn geworteld rond ngulu, geesten van de natuur aanwezig in planten en rotsen. Bron: "Sors of Africa" ed. Tervuren Museum.


Zie het blad


Verkocht aan 150.00 Zoek een soortgelijk object

Tabwa beeldje
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Tabwa standbeeld

De Tabwa ("littekens maken" en "schrijven") zijn een etnische groep die voorkomt in het zuidoosten van de DRC, rond het Tanganyika-meer. Stammen in deze regio, zoals de Tumbwe , vereren de mipasi voorouders door middel van beelden die in handen zijn van stamhoofden of toverdokters. Eenvoudige landbouwers zonder gecentraliseerde macht, verenigden de Tabwa zich rond stamhoofden nadat zij onder de invloed van de Luba waren gekomen. Het was vooral in deze periode dat hun artistieke stroming zich vooral uitte in beelden maar ook ...


Zie het blad

280,00

Beeldje Tabwa Mipasi
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Beeldje Tabwa

Ex-Duitse Afrikaanse kunstcollectie. Afrikaans beeldje met lineaire inkervingen bestaande uit kleine dambordjes, en een hoofdtooi gebeiteld met ruitjes. De houding is frontaal, de benen half gebogen verankerd op een ronde basis, de handen rustend aan weerszijden van een prominente navel, waardoor de afstamming van de afgebeelde voorouder wordt versterkt. Semi-satijn oranje-bruin patina. Uitdroging scheuren.
De Tabwa ("littekens maken" en "schrijven") zijn een etnische groep die voorkomt in het zuidoosten van de DRC, rond het Tanganyika-meer. De stammen in deze regio, zoals de Tumbwe , vereren de mipasi voorouders door middel van beelden die in handen zijn van stamhoofden of toverdokters. Eenvoudige landbouwers zonder gecentraliseerde macht, verenigden de Tabwa zich rond ...


Zie het blad

180,00

Tabwa Mpundu fetisj pop
Afrikaanse kunst > Afrikaanse dolls > Tabwa pop

Ex Belgische Afrikaanse kunst collectie.
De Afrikaanse stammenkunst van de Tabwa, prestigeobjecten.

Gebruikt door het vrouwelijke inwijdingsgenootschap, heeft deze mensfiguur zonder ledematen vrouwelijke attributen en een vooruitstekende navel, littekens die vergelijkbaar zijn met de traditionele littekens van stamleden. Goudbruin patina. De Tabwa ("littekens maken" en "schrijven") vormen een etnische groep die aanwezig is in het zuidoosten van de DRC. Eenvoudige boeren zonder gecentraliseerde macht, verenigden zij zich rond stamhoofden na te zijn beïnvloed door de Luba. Het was vooral in deze periode dat hun artistieke beweging tot uiting kwam door middel van standbeelden, maar ook door maskers. De Tabwa aanbaden voorouders en droegen sommige van hun beelden, ...


Zie het blad

240,00

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal