Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Turkana:
Toposa handvat hoofdsteun
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Hoofdsteun > Toposa neksteun

Afrikaanse kunst bij het Turkanavolk
Dit is een Oost-Afrikaanse bevolkingsgroep die voornamelijk leeft in het noordwesten van Kenia in een heet en droog gebied ten westen van het Turkanameer, maar ook in Ethiopië en in mindere mate in Zuid-Soedan.

Dit prestigieuze voorwerp was bedoeld om de complexe hoofdtooi van de eigenaar te bewaren, die tevens zijn sociale status aangaf, maar het werd ook als krukje gebruikt. Sommige van hen, uitgerust met handgrepen, vergezelden individuen tijdens hun reizen, zoals bij de jacht of de bewaking van vee. Bij de Mandari in Zuid-Soedan doen de mannen hun neksteunen af als ze ouder worden en geven ze die aan jongere mensen om het hen comfortabeler te maken. Deze heeft een gedraaid metalen handvat. < Deze heeft een gedraaid metalen handvat. ...


Zie het blad

Verkocht

Turkana Kenia nek steun
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Hoofdsteun > Kenia nek steun

Afrikaanse kunst bij de Turkana
De Turkana zijn een Oost-Afrikaanse bevolkingsgroep die voornamelijk in het noordwesten van Kenia leeft in een hete, dorre streek ten westen van het Turkanameer, maar ook in Ethiopië en in mindere mate in Zuid-Soedan.

Oost-Afrikaanse neksteunen zijn beroemd en gewaardeerd om hun strakke, minimalistische esthetiek. De strakke lijnen maken het mogelijk zowel de algemene vorm als de eenvoudige maar opmerkelijke details te waarderen.
Het stuk bestaat uit drie poten waarop een licht gebogen bovenblad rust dat in het midden versmald is. Metalen inlegwerk vormt decoratieve patronen die de ronding benadrukken.
De patina is een gladde gouden mahonie kleur.


Zie het blad

Verkocht

Turkana nek ondersteuning
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Hoofdsteun > Turkana nek ondersteuning

Afrikaanse kunst onder Turkana
Dit is een Oost-Afrikaanse bevolking die voornamelijk in het noordwesten van Kenia in een hete en dorre regio ten westen van het Turkanameer, maar ook in Ethiopië en in mindere mate in Zuid-Soedan.

De Oost-Afrikaanse koplampen zijn beroemd en gewaardeerd om hun uitgeklede en minimalistische esthetiek. De strakke lijnen stellen u in staat om de algehele vorm te waarderen, evenals de eenvoudige maar opmerkelijke details.
Het stuk bestaat uit drie delen: aan de ene kant is een halve bol die de basis vormt uitgerust met spijkers om stabiliteit te garanderen. Een eenvoudige verticale hoeveelheid ondersteunt de ronde zitting. De laatste is gegraven met twee concavities op het overzicht.
Het patina is roodachtig.

Tha Emile's ...


Zie het blad


Verkocht aan 120,00 Zoek een soortgelijk object

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2021 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100