Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Tutsi:
Armband Tutsi Igitembe
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > ManchetteTutsi ManchetteTutsi

Deze functionele versiering voor boogschutters werd aan de linkerkant gedragen om de onderarm te beschermen tegen botsingen. In Rwanda, Tutsi gebruikt een gras bedekte pad, en houten bescherming genaamd igitembe waren daarom zeldzaam. Deze igitembe van een mooie heldere patina heeft een interne omtrek van 7,5 cm, en is ingesteld met drie koperen inleg aan elke kant.
De Tutsi werden vooral gedecimeerd door de islamitische slavenhandel en terugkerende gevechten. Bevolkingsgroepen genaamd "Bantous interlacustres", opgericht tussen lake Victoria en de Limpopo River, omvatten de Ganda, Nyoro, Nkole, Soga, Toro, Hima, en Tutsi van Rwanda en Burundi. Hun culturen hebben gelijkenissen, net als hun artistieke productie en hun alledaagse objecten. De Tutsi fokken vee. Ze blinken ook uit in de ...


Zie het blad

Verkocht

Tutsi Rwanda melkpot
Afrikaanse kunst > Jarres, amphores, pot, matakam > Pot Tutsi

De gebruikelijke Oost-Afrikaanse container, langwerpig van vorm, dunne muren en zonder deksel, ontworpen door een nomadisch volk. De laatste werd vooral gedecimeerd door de islamitische slavenhandel en door terugkerende gevechten. Bevolkingsgroepen genaamd "Bantous interlacustres", gelegen tussen lake Victoria en de Limpopo rivier, omvatten de Ganda, Nyoro, Nkole, Soga, Toro, Hima, en de Tutsi Rwanda en Burundi. Hun culturen hebben overeenkomsten, net als hun artistieke productie en hun alledaagse objecten. De Tutsi fokken vee. Ze blinken ook uit in de kunst van het weven en het maken van mand. Dit utilitaire object heeft gepolijste muren en een oppervlak met gebruikseffecten. Decoratieve restauraties met behulp van scherven van ingesneden metaal.
Medium bruin satijnpatina.


Zie het blad

280,00

Tutsi Rwanda melkpot
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Jarres, amphores, pot, matakam > Pot Tutsi

Deze oude container uit Oost-Afrika is versierd met messing lamellen en is ontworpen door een nomadische bevolking. Deze laatste werd met name ontcijferd door de islamitische slavenhandel en door recidiverende infighting. Bevolkingsgroepen genaamd "Bantous interlacustres", gelegen tussen het Victoria meer en de rivier de Limpopo, omvatten de Ganda, Nyoro, Nkole, Soga, Toro, Hima, en de Tutsi van Rwanda en Burundi. Hun culturen hebben gelijkenissen, net als hun artistieke productie en hun alledaagse voorwerpen. De Tutsi verhogen vee. Ze blinken ook uit in de kunst van weven en basket maken. Deze langwerpige pot heeft gepolijste en satijnen wanden en duidelijk zichtbare schaafwonden en effecten van gebruik. Medium bruin glanzend patina.


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2021 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100