Profiteer van de gratis levering op dit moment. - lijst van landen
Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Zombo:
Beeld Yaka / Zombo
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Beeld Zombo

Ex-Duitse Afrikaanse kunstcollectie.

Mannelijke figuur die stevig op grote gedigitaliseerde voeten staat, en waarvan de handen met samengevoegde palmen zich in een waaier over de buste uitspreiden. Het lachende gezicht heeft immense witte oogkassen in het midden waarvan de oogleden gesloten lijken, en een neus die gereduceerd is tot een haakvormige punt. Fluweelachtige matte patina. Geschraapt kaolienresidu. Uitdroging scheuren, erosies. Buren van de Yaka en de Kongo in het westen van ex-Zaïre, vrezen de Zombo, net als de kongo clans, de god genaamd Nzambi. Hun waarzeggers gebruiken fetisjen die vergelijkbaar zijn met die van de Kongo; de ceremonies in verband met de inwijdingsriten stammen echter af van de Yaka-tradities. Fetisj-beeldhouwwerk wordt door de ngangas gebruikt ...


Zie het blad

Verkocht

Scepter Zombo/ Nkanu
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Scepter Nkanu

Onder de Yaka, Oost-Kongo, Nkanu en Zombo bedekte het geluid van de trommel het gekreun van besnijdenis, verdreef kwaadwillige geesten en moedigde toekomstige ingewijden aan. Deze scepter is gebeeldhouwd uit een tamboerijn figuur, de ogen zijn omgeven door diepe banen en de neus iets omgeslagen. Breuk is niet te zien op één been. Glanzende patina, rode okerresten.
Hoog op een basis: 35 cm.
Voisins van de Yaka en Kongo in het westen van het voormalige Zaïre, de Zombo angst, net als de Kongo clans, de god genaamd Nzambi. Hun waarzeggers gebruiken fetisjen vergelijkbaar met die van de Kongo, maar de ceremonies in verband met de inwijdingsriten komen voort uit Yaka tradities. Fetish sculpturen worden gebruikt door ngangas om te beschermen tegen het kwaad, genezen of geluk ...


Zie het blad

Verkocht

Zombo fetish beeldje
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Beeldje Zombo

Naast de Yaka en Kongo in het westen van het voormalige Zaïre, de Zombo angst, net als de Kongo clans, de god genaamd Nzambi. Hun waarzeggers gebruiken fetisjen vergelijkbaar met die van de Kongo, maar de ceremonies in verband met initatiatische riten komen voort uit yaka tradities. Fetish sculpturen worden gebruikt door de ngangas om te beschermen tegen het kwaad lot, genezen of provoceren geluk, rijkdom en vruchtbaarheid.
Kleine antropomorfe figuur afgebeeld met een Hoed in Europese stijl, ze lijkt te dragen een vest waarop haar handen rusten. De brede banen herinneren aan de yaka statuary, maar ook chokwe, de laatste leven verder naar het zuiden.
Bruine patina, schijnbare ader, sporen van indigo rituele zalvingen.


Zie het blad

240,00

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100