Afrikaanse tribale kunstwerken

Afrikaanse kunst > De fetisj, dit emblematische voorwerp > Ooi Fetisj

Ooifetisjbeeldje (N° 16531)

Afrikaanse kunst en tribale cultus vodun van de ooi en fon
Affubé populaties van verschillende amuletten in de vorm van sieraden, hoorns gevuld met stoffen vermengd met rode klei, metalen accessoires, gedroogde zaden, en reptielen huidriem, dit realistische beeldje was ritueel coating met een dikke poeder coating peeling lokaal. De pupillen bestaan uit rode kralen en een van de voeten wordt veranderd. Desication scheuren, groeven.
In Togo maken Afrikaanse fetisjen deel uit van heilzame of kwaadaardige rituelen volgens de bedoelingen van hun eigenaar. De fetisjisten, na het waarzeggerijritueel van de fa met behulp van palmnoten, maken ze op bestelling om beschermende en medicinale deugden aan te bieden, maar bieden ook meer conventionele kant-en-klare versies.
Deze praktijken zijn nog steeds in gebruik vandaag worden soms afgekeurd en beschouwd als animistisch en overgone in het tijdperk van de kerstening en islamisering. Niettemin hebben mensen de neiging om animistische praktijken te handhaven, ondanks hun bekering tot de grote monotheïstische religies, beide overtuigingen beïnvloeden elkaar.

De Ooi, vaak verward met de Minas, zijn de belangrijkste etnische groep in Togo. Ze zijn ook te vinden als minderheden in Ghana, Benin, Ivoorkust en Nigeria. Volgens Hélène Joubert zouden de sekten die aan de Yoruba-goden, de orisha en die van de goden vodou , vodun, evenals hun religieuze structuur, in veel opzichten vergelijkbaar zijn. Slaven uit verschillende culturen hebben ook geëxporteerd hun praktijken naar Cuba en Brazilië.Hoewel er weinig historische informatie beschikbaar is over de Ooi, lijkt het erop dat hun locatie in hun huidige locatie is het resultaat van invasies en conflicten die uitbrak tijdens de 17e eeuw.  

Bekijk de video


Verkocht aan 75.00
 


Stukje met echtheidscertificaat

Geschatte verzendkosten ...

Herkomstex-collection anglaise
EtniciteitFon
LandTogo
Materialenwood, metal, perles, plant fibre
Hoogte cm27
Breedte7 cm
Gewicht0,30 Kg
Geschatte dateringmid-xx°

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze items
Fétiche Songye Fétiche SongyeFétiche KasongoFétiche HembaAutel Dogon

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de volgende opties
   Laat het me weten als er een soortgelijk item aan de catalogus wordt toegevoegd.
   Laat me weten als de prijs van dit artikel daalt.
Mijn waarschuwingen beheren


Vragen over dit item, neem contact met ons op


Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal