Afrikaanse tribale kunstwerken

Afrikaanse kunst > De fetisj, dit emblematische voorwerp > Beeldje Pfemba

Beeldje Pfemba Congo Yombe (N° 17761)

Een gebeeldhouwde miniatuur van de Kongo , deze vrouwelijke beeltenis belichaamt de voorouder van de clan, een bemiddelende figuur, blijkt uit de littekens van de buste. Het kind binnen belichaamt de matrilineal transmissie van macht. De Yombe sierden hun textiel, matten en lendendoekjes, met diamanten in relatie tot spreekwoorden die werk en sociale eenheid verheerlijken. De mond onthult traditioneel gevoerde tanden, de ogen lijken exorbitant, onderstrepen het vermogen van de voorouder om occulte dingen te onderscheiden. Het gebruik van dit type sculptuur blijft onbekend. Ze waren echter een frequente vorm van het patroon gesneden aan de bovenkant van de stokken van de hoofden. Donkerbruin patina, okerresten. Fissures.br /Clan van de Kongo groep, de Yombe gevestigd aan de westkust van Afrika, in het zuidwesten van de Republiek Congo en in Angola. Hun beeldhouwschap omvat opmerkelijke moederschap. Het gebruik van dit type sculptuur blijft onbekend.
Shach de Kongo, nganga was verantwoordelijk voor de rituelen door het activeren van een spirituele kracht met een nkondi (pl. nkissi). De term nkisi werd vervolgens gebruikt om te verwijzen naar de termen "sacréu-0022 of "divin". De meest invloedrijke categorie van de "minkisi kongo" bestond uit instrumenten om regionale leiders te helpen de wet te handhaven. Een metalen voorwerp werd genageld aan een houten figuur zodra een beslissing werd genomen, elke nagel doet denken aan een bepaald geval: procespartijen, echtscheiding, conflicten tussen gemeenschappen ... De nkondi wilde ervoor zorgen dat de overeenkomst om het conflict op te lossen goed werd uitgevoerd, en dat individuen vreesden voor de gevolgen van hun gedrag. Zijn verschijning verpersoonlijkte zo de kracht die daar verblijft. Vanaf de tweede helft van de 20e eeuw, minkondi minkisi werden strategisch geplaatst langs de kusten van de Loango koninkrijk te beschermen tegen Europese invallen. Als een van de machtigste, de Mangaaka werd beschouwd als de "roi" en "maître", opperste arbiter van conflicten en beschermer van gemeenschappen, en die werd de meest ambitieuze en monumentale sculpturale genre.
Bron: ", het Kongo" Ed gebaar. Dapper Museum en "Sors of Africa, 0022 Tervuren Museum; "The Soul of Africa, " s.Diakonoff.
 

Bekijk de video

180.00 
Mogelijkheid tot paiement en 2x (2x 90,0 €)

Stukje met echtheidscertificaat

Geschatte verzendkosten ...

Bij aankoop van dit kunstwerk krijgt u 5% = (9,0 loyaliteitspunten = 9,0 euro's) die u kunt gebruiken voor uw volgende aankoop

Herkomstex-collection suisse
EtniciteitKongo
Landrdc ex zaire
Materialenwood
Hoogte cm12
Breedte4 cm
Gewicht0,10 Kg

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze items
Fétiche OviMbunduFétiche BwendeStatuette PfembaFétiche TekeStatuette Kongo

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de volgende opties
   Laat het me weten als er een soortgelijk item aan de catalogus wordt toegevoegd.
   Laat me weten als de prijs van dit artikel daalt.
Mijn waarschuwingen beheren
3geïnteresseerde partijen

Vragen over dit item, neem contact met ons op


Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal