Afrikaanse tribale kunstwerken

Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Bamoun Masker

Kralenmasker van Bamoun (N° 18010)

Afrikaanse kunstproducties onder de Chiefdoms of Grassland
Dit Afrikaanse tribale masker, gesneden in dicht hout, toont functies gemarkeerd met polychrome glazen kralen. Dit soort maskers Bamoun wordt gedragen op de bovenkant van het hoofd, in tegenstelling tot de meeste Bamileke gezichtsmaskers. De kenmerken worden over het algemeen benadrukt van "Pe" , een mengsel van palmolie en padoukhout, bloedrood hout, waarvan sommige zijn gecoat tijdens vreugde ceremonies, en die, na geraspte, wordt bewaard in houten gesneden containers. Op dit exemplaar, echter, de korrelige patina neemt een donkere tint.
Asland genaamd Grasslands leven de Tikar, Anyang, Widekum, Chamba, Bamoun en Bamileke etnische groepen. De invloed van deze interetnische nabijheid wordt gevoeld door gemeenschappelijke eigenschappen op kunstwerken, zoals de neiging om mollige karakters met bolvormige ogen in de Tikar te vertegenwoordigen, of het gebruik van parels die door de Bamiléké worden gebruikt.De Bamiléké , van Soedan-Bantoe oorsprong, staan bekend om de artistieke kwaliteiten van hun kralenobjecten, tekenen van welvaart en rijkdom, waardoor het koninklijke object de schittering krijgt die het onderscheidt van gemeenschappelijke objecten. Parels, geïmporteerd uit Europa, en de cauris van de Indische Oceaan, geïntroduceerd door de Hausa handelaren, waren een ruilmiddel in de 19e eeuw binnen de Bamoun koninkrijk.
De Bamoun boeren maken optimaal gebruik van de raffia palmen van hun regio, de graslanden in het zuidwesten van Kameroen, om wijn, bouwmaterialen en meubels te produceren. De maskers, de kralenobjecten, de tekeningen van Njoya, de architectuur van de paleizen, weerspiegelen de kwaliteit en diversiteit van hun kunst.

 

Bekijk de video

 


Stukje met echtheidscertificaat

Geschatte verzendkosten ...

Herkomstrécolté in-situ
EtniciteitBamun
Landcameroun
Materialenwood, perles
Hoogte cm36
Breedte29 cm
Gewicht1,84 Kg
Geschatte datering2ème halfxx°
Socle inclusOptionele extra's

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze items
Masque NgbakaMasque BassaMasque BembeMasque GalwaMasque Yaoure

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de volgende opties
   Laat het me weten als er een soortgelijk item aan de catalogus wordt toegevoegd.
   Laat me weten als de prijs van dit artikel daalt.
Mijn waarschuwingen beheren


Vragen over dit item, neem contact met ons op

18012

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal