Afrikaanse tribale kunstwerken

Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Ci wara masker

Ci Wara Bamana Crest Masker (N° 17936)

Deze variant van het Afrikaanse masker Ci Wara des Bambara, Bamana, is versierd met een uitgebroede decoratie met de vacht van de antilope, lederen franjes, en pompoms bevestigd aan de koperen latten gegraveerd met de afgeslagen. Vette matte patina. Desication scheuren.
Sculpated door de smid numu , ook het spelen van de rol van waarzegger en genezer, deze verticale kam, gestileerde, is hier vertegenwoordigd zonder de opeenvolgende bogen verschijnen de manen, maar met een kleine op de rug, omdat het een vrouwtje. Het zou een dier zijn - genie genaamd Ciwara die de Bambara zou hebben geleerd om het land te cultiveren. Deze laatste herinneren aan de mythe door de gestileerde representatie van een hippotrague antilope, wiens naam ci wara "meuve de la terre" betekent. Gedragen aan de bovenkant van de schedel en op zijn plaats gehouden door een mandvormige toque, deze cimiers begeleidde de dansers tijdens de rituelen van de tien, een vereniging gewijd aan landbouwwerk. De maskers bonden het veld terwijl ze sprongen om de kwaadaardige geuren van nyama te verdrijven, en om elk gevaar te detecteren, of om kwade genieën uit te spoelen die de zielen van gecultiveerde planten en de levenskracht van hun zaden konden verrukken.

In-Centraal en Zuid-Mali behoren de Bambara , " Bamana " of " ongelovigen ", zoals de moslims ze hebben genoemd, tot de grote groep Mande, samen met de Soninke en Malinke. Animisten, ze geloven in het bestaan van een creatieve god generiek genaamd Ngala, die heeft 266 heilige attributen. Een, elke dag van de 9 maanmaanden die de zwangerschap van een kind duurt. Ngala handhaaft de orde van het universum. Het bestaan ervan bestaat samen met een andere androgyne god genaamd Faro, die alle kwaliteiten heeft gegeven aan de mens en die de vruchten van de aarde kweekt.  

Bekijk de video

 


Stukje met echtheidscertificaat

Geschatte verzendkosten ...

HerkomstEx-collection française
EtniciteitBamana
Landmali
Materialenwood, cuir, metal coton
Hoogte cm102
Breedte24 cm
Gewicht1,20 Kg
Geschatte dateringmid-xx°

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze items
Masque BoboMasque BagaMasque EkoiMasque BoboMasque Bwa Nwantantay

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de volgende opties
   Laat het me weten als er een soortgelijk item aan de catalogus wordt toegevoegd.
   Laat me weten als de prijs van dit artikel daalt.
Mijn waarschuwingen beheren


Vragen over dit item, neem contact met ons op


Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal