Afrikaanse tribale kunstwerken

Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Kuba masker

Ngeende Isheen Imalu Kuba Masker (N° 20728)

Dit Kuba masker van een krijger, niet behorend tot de koninklijke maskers, genaamd Ishyeen imaalu en ook Pwoom itok , behoorde tot het babende genootschap.
. Hij heeft exorbitante kegelvormige pupillen, afgezet met hoorns die verwijzen naar de hoofdtooien van krijgers. Polychrome patronen wisselen elkaar af op het satijnen oppervlak.
Lichte spaanders in het patina.
Men geloofde dat de natuurgeesten, de ngesh , tijdens de dansen werden belichaamd in Kuba-maskers. De voetafdrukken van de dansers werden vervolgens uitgewist om de vrouwen die zich in de danszone waagden niet te "kwetsen". Het masker verscheen aan de overzijde tijdens inwijdingsceremonies, soms bij de begrafenissen van notabelen. Het Kuba-koninkrijk werd in de 16e eeuw gesticht door de belangrijkste Bushoong-stam, die nu nog steeds door een koning wordt geregeerd, en waarvan de hoofdstad Nshyeeng of Mushenge was. Bij de Kuba of "mensen van de bliksem" worden meer dan twintig soorten stammaskers gebruikt, met betekenissen en functies die van groep tot groep verschillen. Rituele ceremonies waren een gelegenheid om decoratieve kunsten en maskers te vertonen om de geest van de overledene te eren of om de koning te eren. Drie soorten Kuba-maskers zijn in verband gebracht met dansen die in de koninklijke vertrekken werden gehouden: de eerste, bekend als Moshambwooy , stelt Woot voor, de stichter van de Bushoong-substam, de held van de cultuur. De tweede, bekend als Nady Amwaash (Ngaady Un Mwash), portretteert de vrouw/zus van Woot, een personage dat zou zijn geïntroduceerd om meer belang te hechten aan de rol van de vrouw. Het derde masker heet Bwoom . Bron : "Kuba" 5Continenten.  

Bekijk de video

380.00 
Mogelijkheid tot paiement en 2x (2x 190,0 €)

Stukje met echtheidscertificaat

Geschatte verzendkosten ...

Bij aankoop van dit kunstwerk krijgt u 5% = (19,0 loyaliteitspunten = 19,0 euro's) die u kunt gebruiken voor uw volgende aankoop

HerkomstEx-collection belge
EtniciteitKuba
Landrdc ex zaire
Materialenwood
Hoogte cm45
Breedte25 cm
Gewicht0,80 Kg
Socle inclusOptionele extra's

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze items
Masque LegaMasque LubaMasque VuviMasque BamilekeMasque Pende

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de volgende opties
   Laat het me weten als er een soortgelijk item aan de catalogus wordt toegevoegd.
   Laat me weten als de prijs van dit artikel daalt.
Mijn waarschuwingen beheren


Vragen over dit item, neem contact met ons op

20729

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal