Afrikaanse tribale kunstwerken

Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Luba masker

Luba/Songye bifwebe masker (N° 21983)

Dit Afrikaanse kifwebe-masker (pl.bifwebe), waarvan de strepen relatief breed en diep zijn, heeft een dierlijk karakter. De gereduceerde kam strekt zich uit van een korte neus, die de horizontale oogleden scheidt, uitgerekt naar hoekige slapen. Een grote ruimte scheidt de neus van een mond waarvan alleen de onderlip een spectaculaire donkere projectie vormt, die de kin lijkt aan te grijpen, en waarvan de tint in een brede band over de nek loopt.
Deze maskers werden geproduceerd tijdens verschillende tradities: inhuldigingen, begrafenissen en riten tegen hekserij in verschillende inwijdingsgenootschappen. In het oostelijke deel van de Luba-regio vinden belangrijke ceremonies plaats ter ere van de voorouders van de clan, overleden leiders en de nieuwe maan. Ze hadden inderdaad een aantal zoömorfische maskers geassocieerd met de kifwebe-dans. Ze vonden plaats tijdens de rituele ceremonies van de kazanzi samenleving, die verantwoordelijk is voor de bestrijding van hekserij. Offers worden dan verleend aan de geesten van de natuur, tussenpersonen tussen de groep en de voorouders.
Mat patina. Erosies.
De Zela, voorheen onderworpen aan de Luba en daarna aan de Lunda's, hebben een groot deel van hun gebruiken en tradities overgenomen. Gevestigd tussen de Luvua-rivier en het meer van Kisalé, zijn ze nu georganiseerd in vier chiefdoms onder toezicht van leiders van Luba-origine. Ze vereren een oerpaar dat vaak wordt vertegenwoordigd in beeldhouwwerken, mythische voorouders, en dragen offers op aan de geesten van de natuur. ref. : "Luba" 5 continenten. Robert; "Kifwebe" F. Neyt, uitg. 5Continenten.  

Bekijk de video

480.00 
Mogelijkheid tot paiement en 2x (2x 240,0 €)

Stukje met echtheidscertificaat

Geschatte verzendkosten ...

Bij aankoop van dit kunstwerk krijgt u 5% = (24,0 loyaliteitspunten = 24,0 euro's) die u kunt gebruiken voor uw volgende aankoop

HerkomstEx-collection belge
EtniciteitLuba
Landrdc ex zaire
Materialenwood
Hoogte cm35
Breedte18 cm
Gewicht0,70 Kg
Geschatte dateringmid-xx°
Socle inclusOptionele extra's

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze items
Masque SalampasuMasque WéMasque PunuMasque WarkaMasque Dan

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de volgende opties
   Laat het me weten als er een soortgelijk item aan de catalogus wordt toegevoegd.
   Laat me weten als de prijs van dit artikel daalt.
Mijn waarschuwingen beheren


Vragen over dit item, neem contact met ons op

21984

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal