Afrikaanse tribale kunstwerken

Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Luluwa masker

Klein masker Lulua, Luluwa (N° 21759)

Dit Afrikaanse masker waarvan de uitpuilende ogen omgeven zijn door grote kassen, biedt een driehoekige structuur en een spitse kin. Er zijn overeenkomsten met die van het naburige Mbagani. Hij verscheen tijdens besnijdenisrituelen en bij begrafenissen van notabelen. Satijn zwarte patina, minimale slijtage.
De scarificaties waren tekenen van schoonheid met symbolische waarde, die een uitzonderlijke fysieke en morele kwaliteit aan het licht brachten. "De concentrische cirkels suggereren niet alleen de grote sterren, maar ook hoop."
Lulua is een overkoepelende term, die verwijst naar een groot aantal heterogene volkeren die het gebied nabij de Lulua-rivier bewonen, tussen de Kasai- en Sankuru-rivieren. Het Lulua-volk migreerde in de 18e eeuw vanuit West-Afrika en vestigde zich in het zuidelijke deel van de Democratische Republiek Congo (voorheen Zaïre). Ze zijn met 300.000 en leven in kleine regionale chiefdoms en in tijden van crisis kiezen ze een gemeenschappelijke leider. De rol van het dorpshoofd is het zorgen voor politieke, juridische en sociale cohesie. Tijdens de late 19e eeuw onderging de Lulua-cultuur radicale veranderingen. In 1875 introduceerde koning Lulua, Kalambam, nieuwe sociale en religieuze regels, die een einde maakten aan de traditionele consumptie van palmwijn en het verbod op het roken van hennep. Ze produceerden weinig maskers, maar meestal beelden van voorouders die de ideale krijger vertegenwoordigen, mulalenga wa nkashaama , evenals de leider van de Leopard-gemeenschap en beeldjes mbulenga gerelateerd aan de geesten van de natuur.
ref. "Ingewijden, Congobekken". Ed. Dapper Museum; Afrikaanse kunst ", Kerchache" 100 Zaïrese mensen en hun beeld "M.L. Félix."  

Bekijk de video

 


Stukje met echtheidscertificaat

Geschatte verzendkosten ...

HerkomstEx-collection belge
EtniciteitLulua
Landrdc ex zaire
Materialenwood
Hoogte cm26
Breedte13 cm
Gewicht0,39 Kg
Socle inclusOptionele extra's

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze items
Masque Wé WobéMasque SalampasuMasque GouroMaque PendeMasque Guéré

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de volgende opties
   Laat het me weten als er een soortgelijk item aan de catalogus wordt toegevoegd.
   Laat me weten als de prijs van dit artikel daalt.
Mijn waarschuwingen beheren


Vragen over dit item, neem contact met ons op

21760

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal