Afrikaanse tribale kunstwerken

Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Tschokwe masker

Masque Chokwe PWO (N° 14228)

De Afrikaanse Chokwe PWO maskers, onder de vele maskers akishi (Sing: mukishi , met vermelding van de macht) van Afrikaanse tribale kunst Chokwe, zijn uitsluitend vrouwelijke representaties die werden begeleid door accessoires, een kostuum ( en versieringen, maar nog steeds gedragen door mannen. Verbonden met hun mannelijke tegenhangers, Cihongo herkenbaar aan hun grote plateau vormige hoofdtooi, moet PWO vruchtbaarheid en welvaart brengen in de Gemeenschap. De culturele logica van deze twee iconen ontwikkeld tijdens de pre-koloniale periode blijft inspireren Kunsten in Noordoost-Angola. De karakteristieke patronen op het voorhoofd, en soms op de jukbeenderen, zijn een onderdeel van de cholons esthetische Canons, maar dienden ook als publieke markers voor etnische identiteit. Dit terugkerende kruisvormig frontale patroon zou ook een cosmogonische betekenis hebben.
altijd gedragen door hoger geplaatste insiders, werden deze vrouwelijke maskers vaak versierd met knoppen en accessoires van Europese oorsprong. Het snijden van tanden was vroeger een Beauty criterium.
de Tschokwe werden gevestigd in Oost-Angola, Zuid-Zaïre en het noordwesten van Zambia. Deze maskers werden voornamelijk gedragen tijdens de initiatie ceremonies van doorgang naar volwassenheid, onder andere het einde van de bevoorrechte band tussen een zoon en Zijn moeder. De geblokte scarificaties op de wangen verwijzen naar het verdriet van de moeder. Ons masker is Accessorized met Parelmoer knopen, katoen gaas, koperen gespen, parels en Britse centen gebruikt in West-Afrika rond de jaren veertig. (Bron: Chokwe, B. Wastiau)  

Bekijk de video

 


Stukje met echtheidscertificaat

Geschatte verzendkosten ...

Herkomstex-collection Lagarde
EtniciteitChokwe
Landangola
Materialenwood, metal, coton
Hoogte cm25
Breedte17 cm
Gewicht0,33 Kg
Geschatte datering2ème halfxx°
Socle inclusOptionele extra's

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze items
Masque KumuMasque LegaMasque PendeMasque Gouro ZaouliMasque Boki

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de volgende opties
   Laat het me weten als er een soortgelijk item aan de catalogus wordt toegevoegd.
   Laat me weten als de prijs van dit artikel daalt.
Mijn waarschuwingen beheren


Vragen over dit item, neem contact met ons op


Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal