Afrikaanse tribale kunstwerken

Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > lega masker

Masque Lega Lukwakongo (N° 14158)

Lega minimalisme in Afrikaanse kunst
genoemd Lukwagengo , deze Afrikaanse maskers worden gedragen op het gezicht, maar op de achterkant van het hoofd, hing op de schouders, vast op een bamboe stand of met de hand gedragen tijdens dansen
Dit zijn de badges van de voorlaatste rang van daarbinnen initieert die omringen een moeder masker genaamd idumu .
de houten uitvoeringen meten ongeveer 20 cm, terwijl de botten of zelfs ivoren versies nog kleiner zijn. Binnen de Lega, de vereniging van Bwami open voor mannen en vrouwen, georganiseerd sociaal en politiek leven. Er waren tot zeven niveaus van inleiding, elk geassocieerd met emblemen. Na hun exodus uit Oeganda in de 17e eeuw, vestigde de Lega zich op de westelijke oever van de Lualaba rivier in de DRC. Ook wel Warega genoemd, wonen deze individuen in zelfstandige dorpjes omringd door Palisades, meestal bovenop heuvels. De rol van de Chief, Kindi, wordt gehouden door de oudste man in de clan, die de hoogste ranking moet zijn. Net als in andere forest-stammen jagen mannen en vrouwen op de maniok. Ook de sociale erkenning en het gezag moesten individueel gewonnen worden: de Chief had zijn selectie aan zijn hart (mutima), goed karakter, intelligentie en onberispelijk gedrag. Tijdens rituele ceremonies, Idumu maskers werden gepresenteerd aan ingewijden geplaatst op een hek en omgeven door kleinere maskers. De passage van een rang gaf de verwerving van een bepaalde individuele wijsheid en moraal aan.
BR-
binnen de Lega, de Bwami Society open voor mannen en vrouwen, georganiseerd sociaal en politiek leven. Er waren tot zeven niveaus van inleiding, elk geassocieerd met emblemen. Na hun exodus uit Oeganda in de 17e eeuw, vestigde de Lega zich op de westelijke oever van de Lualaba rivier in de DRC. Ook wel Warega genoemd, wonen deze individuen in zelfstandige dorpjes omringd door Palisades, meestal bovenop heuvels. De rol van de Chief, Kindi, wordt gehouden door de oudste man in de clan, die de hoogste ranking moet zijn. Net als in andere forest-stammen jagen mannen en vrouwen op de maniok.

Bron: "De tribale kunst van zwart Afrika "
J.B. Bacquart  

Bekijk de video


Verkocht aan 75,00
 


Stukje met echtheidscertificaat

Geschatte verzendkosten ...

HerkomstEx-collection Calbanen
EtniciteitLega
LandRDC
Materialenwood
Hoogte15
Breedte9
Gewicht0,20 Kg
Geschatte dateringmid-xx°
Socle inclusieveJa

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze items
Masque KongoMasque africainMasque TschokweStatuette LegaMasque Wobé

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de volgende opties
   Laat het me weten als er een soortgelijk item aan de catalogus wordt toegevoegd.
   Laat me weten als de prijs van dit artikel daalt.
Mijn waarschuwingen beheren


Vragen over dit item, neem contact met ons op


Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst - Masque Lega Lukwakongo
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2021 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73 Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100