Profiteer van de gratis levering op dit moment. - lijst van landen
Afrikaanse tribale kunstwerken

Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Songye masker

Songye Kifwebe Masker (N° 21401)

Onder de iconische beelden van de Afrikaanse stammenkunst, belichaamt deze zeldzame versie van het Afrikaanse Songye masker, de kikashi, een positieve kracht.
De ogen, smal en dicht bij elkaar, strekken zich uit naar de slapen in witte, ruitvormige patronen. De afwezigheid van een neus-frontale kam zou erop wijzen dat dit een vrouwelijk masker is. De pastillage is ook ongewoon, evenals het litteken op het voorhoofd. Een geweven raffiabandje omzoomt de onderste contouren. Afgeschuurde matte patina.


Drie varianten van dit masker Kifwebe ( pl. Bifwebe) of "de dood achterna"(Roberts), van het gelijknamige genootschap, kunnen worden onderscheiden: de mannelijke (kilume) gewoonlijk met een hoge kuif, de vrouwelijke (kikashi) met een zeer lage of zelfs afwezige kuif, en tenslotte de grootste belichaming van macht (kia ndoshi). Dit type masker, dat vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt, schijnt afkomstig te zijn uit het gebied dat grenst aan de noordelijke Luba en de Songye van het zuidoosten. Ze worden gedragen door een Kifwebe-danser in een staat van "bwadi"-trance. Tijdens grote ceremonies wordt het masker versierd met een lang geweven kostuum en een lange versiering van natuurlijke vezels die aan de contouren van het masker wordt bevestigd. De Songye kwamen uit de Shaba regio van de DRC en vestigden zich langs de Lualaba rivier te midden van de savanne en de bossen. Ze worden bestuurd door de Yakitengé en door plaatselijke stamhoofden. Het geheime Bwami genootschap vormt echter een tegenwicht tegen hun macht. Hun mannelijke maskers, met occulte krachten, werden getoond tijdens straf- en tuchtexpedities.  

Bekijk de video

380,00 
Mogelijkheid tot paiement en 2x (2x 190,0 €)

Stukje met echtheidscertificaat

Geschatte verzendkosten ...

Bij aankoop van dit kunstwerk krijgt u 5% = (19,0 loyaliteitspunten = 19,0 euro's) die u kunt gebruiken voor uw volgende aankoop

HerkomstEx-collection belge
EtniciteitSongye
Landrdc ex zaire
Materialenwood
Hoogte45
Breedte22
Gewicht1,15 Kg
Socle inclusOptionele extra's

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze items
Masque ViliMasque LuluaMasque IdomaMasque MarkaMasque Dogon

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de volgende opties
   Laat het me weten als er een soortgelijk item aan de catalogus wordt toegevoegd.
   Laat me weten als de prijs van dit artikel daalt.
Mijn waarschuwingen beheren
2geïnteresseerde partijen

Vragen over dit item, neem contact met ons op

21402

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst - Songye Kifwebe Masker
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100