Afrikaanse tribale kunstwerken

Afrikaanse kunst > Moederschap, standbeelden, brons, hout > Standbeeld Phemba

Moederschap Kongo Yombe Pfemba (N° 18630)

Sculptuur Kongo realistisch type, genaamd Phemba of Pfemba, belichaamt ze de voorouder van de clan, vrouwelijke figuur bemiddelaar. Kinderen zouden belichamen de matrilineal overdracht van macht. Scarifications dot zijn buste. De Yombe sierden hun textiel, matten en lendendoekjes, met diamanten in relatie tot spreekwoorden die werk en sociale eenheid verheerlijken. De mond onthult traditioneel gevoerde tanden, de blik roept het vermogen van de voorouder op om occulte dingen te onderscheiden. Gladde zwarte skate met grenats.br/>Clan reflecties van de Kongo groep, de Yombe opengenomen aan de westkust van Afrika, in het zuidwesten van de Republiek Congo en in Angola. Hun beeldhouwschap omvat opmerkelijke moederschap. Het gebruik van dit type sculptuur blijft onbekend.
Shach de Kongo, nganga was verantwoordelijk voor de rituelen door het activeren van een spirituele kracht met een nkondi (pl. nkissi). De term nkisi werd vervolgens gebruikt om te verwijzen naar de termen "sacréu-0022 of "divin". De meest invloedrijke categorie van de "minkisi kongo" bestond uit instrumenten om regionale leiders te helpen de wet te handhaven. Zijn verschijning verpersoonlijkte zo de kracht die daar verblijft. Vanaf de tweede helft van de 20e eeuw, minkondi minkisi werden strategisch geplaatst langs de kusten van de Loango koninkrijk te beschermen tegen Europese invallen. Als een van de machtigste, de Mangaaka werd beschouwd als de "roi" en "maître", opperste arbiter van conflicten en beschermer van gemeenschappen, en die werd de meest ambitieuze en monumentale sculpturale genre.
Bron: ", het Kongo" Ed gebaar. Dapper Museum en "Sors of Africa, 0022 Tervuren Museum; "The Soul of Africa, " s.Diakonoff.
 

Bekijk de video

 


Stukje met echtheidscertificaat

Geschatte verzendkosten ...

HerkomstEx-collection italienne
EtniciteitKongo
Landrdc ex zaire
Materialenwood
Hoogte74
Breedte23
Gewicht7,20 Kg
Geschatte dateringmid-xx°

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze items
Statue IdomaStatuette Nsundi KongoStatue KulangoFétiche NkondiPeigne Kongo

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de volgende opties
   Laat het me weten als er een soortgelijk item aan de catalogus wordt toegevoegd.
   Laat me weten als de prijs van dit artikel daalt.
Mijn waarschuwingen beheren


Vragen over dit item, neem contact met ons op


Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst - Moederschap Kongo Yombe Pfemba
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2021 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100