Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Relikwieën, standbeelden:

In Afrika zijn relikwieën de bewaarders van begraven voorouders. Zij kunnen botten bewaren, of de schedels van hoogwaardigheidsbekleders, opperhoofden, krijgers, overleden en bewaard in heilige concessies. Relikwieën zijn ook recipiënten, vaak cilindervormige rieten manden, bestemd voor de bewaring van relikwieën, hetgeen een wijdverbreid gebruik is in Centraal-Afrika bij de Kota, de Fang en de Tsogho. Sommige reliekschrijnen, zoals de Ambete, zijn standbeelden met een bakje in de rug.


Kota Mbulu ngulu Reliekschrijn
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Kota Reliekschrijn

Beeltenis van een Kota-voorouder bekend als mbulu-ngulu, met een ovaal gezicht met halo's door een platte hoofdtooi en verlengd met hangers. Het geheel is verguld met metalen platen gegraveerd in repoussé. De basis die de armen zou voorstellen, is slechts gedeeltelijk bedekt met metaal.
Dit type figuur stond boven de manden waarin de relikwieën van het mortuarium van vooraanstaande voorouders werden bewaard, en speelde de rol van bewakers genaamd ngulu.
Voeterosie.
In de exclusieve aanwezigheid van ingewijden werden de belangrijkste beslissingen van de clan genomen tijdens ceremonies waarbij de reliekhouders werden verwijderd en gebruikt door de banganga. Om de magische lading te reactiveren, wreven de ingewijden het relikwie in met zand. Bij de Kota hebben deze figuren ...

Figuur van reliekhouder Kota Mahongwe
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Kota Relieksch jaar

De kernkop hoofd geflankeerd door een korte top groei draagt cabochons doorboord door een leerling aan weerszijden van een nok met de neus. Dunne stroken koper en messing wisselen elkaar af op het oppervlak dat wordt gedekt door het zand dat de magische kracht van de reliekhouder moet reactiveren. Voet uitgehold.
De cultus van voorouders, de bwete (Noord-Kota) was in het hart van het sociale en religieuze leven van de Kota en heeft vele analogieën met die van Fang . In de exclusieve aanwezigheid van insiders, werden de belangrijkste beslissingen van de clan genomen tijdens ceremonies waarin de reliekhouders werden genomen en gebruikt. Om de magische lading te reactiveren, wreef de ingewijden het relikwie met zand. In de Kota , hebben deze cijfers een zekere mate van stilering en ...

Fang sierkist
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Gebruikte voorwerpen, katrollen, dozen, weefgetouw > Fang boxdeze container heeft een deksel bedekt met drie gestileerde gezichten die doet denken aan de hoofden van de Guardian van de byeri reliquary. Drie Fang figuren met beschermende deugden, armen gebogen, handen gegrepen, sieren de muren van de doos. Omdat de reliek kisten bevatten de botten van de voor ouders zijn meestal opgebouwd uit schors, deze houten sculptuur kon ook worden gebruikt als een medicijn container of een doos gewijd aan divination. De binnenwanden zijn bekleed met resten van Gele oker plantaardige olie.
geometrische patronen en parallelle lijnen worden op het matte oppervlak gegraveerd. Verlange scheuren. Inheemse restauraties met metalen nieten.
de volkeren bekend als Fang, of "Pahouins", beschreven als veroverde krijgers, vielen in opeenvolgende ...


Zie het blad

Verkocht

Kota Obamba relikwie figuur
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Kota relikwie

Obamba sculpturale expressie in Afrikaanse kunst

Voorouderbeeltenis van het type Kota Obamba bekend als mbulu-ngulu. Onder een prominent voorhoofd biedt het gezicht twee oog-cabochons doorboord met spijkers die de pupillen vormen. Platen van metaal, waarvan de gehamerde patronen de contouren benadrukken, bedekken het beeld.
De Mahongwe, Obamba, Shamayé en Sango vormen met de Kota een groep met vergelijkbare riten en samenleving. Het is in het oostelijke deel van Gabon dat ze tussen de bossen leven. Sommigen staken de grens met Congo over nadat ze de bronnen van de Ogooué waren opgegaan. Dit type figuur stond bovenaan de manden waarin de relikwieën van het mortuarium van hooggeplaatste voorouders werden bewaard, en speelde de rol van bewakers genaamd ngulu. In de exclusieve ...


Zie het blad

290,00

Kota Mbulu Ngulu relikwie figuur
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Kota relikwie

Afrikaans beeldhouwwerk ritueel, bekleed met koperen platen volgens de kota-traditie, vormt een gestileerd beeld van de voorouder, een wapenschild ook voor de clan, en dat zich over het algemeen onderscheidt door de vorm van de hoofdtooi, variabel afhankelijk van de regio's. Deze versie onderscheidt zich door zijn geometrische plattegronden en volumes.
De Kota bewonen het oostelijke deel van Gabon, dat rijk is aan ijzererts, en sommige in de Republiek Congo. De smid maakte naast houtsnijwerk ook gereedschappen voor landbouwwerkzaamheden en rituele wapens. De sculpturen die de rol speelden van "medium" tussen de levenden en de doden die waakten over de nakomelingen, werden geassocieerd met de riten op bwete , vergelijkbaar met die van de Fang . Ze zijn soms tweezijdig, de ...


Zie het blad

380,00

Relikwie standbeeld Mbete, Ambete
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Standbeeld Ambete

Standbeelden van voor ouders in de Afrikaanse kunst van Mbede, Mbete, of Ambetede cultus van voor ouders, onder de Mbete, gaat gepaard met gebeeldhouwde figuren die vaak de rol van reliekschrijn spelen. Dit standbeeld heeft een dorsale holte geblokkeerd door een sluiter. Een hars blijft in de kofferbak. De platte kant biedt de karakteristieke Details: smalle, halfgesloten oogleden afgebeeld door cauris, beschut onder schuine wenkbrauwen, een driehoekige neus die zich uitstrekt van het voorhoofd, een smalle uitgeholde mond. Het kapsel is gerangschikt in vlechten verzameld in schelpen. De armen op de borst worden in een rechte hoek gevouwen. Semi-flexed gespierde benen, gedragen door grote voeten, roepen een rituele dans. Korrelige kaolien patina, afgebroken, en het gebruik van Bourgondië ...

Kota Obamba Mbulu-ngulu relikwie figuur
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Obamba relikwie

Deze gestileerde voorouderfiguur is van het type Obamba uit Haut-Ogooué. Metalen platen sieren de houten structuur. De koepelvormige ogen, binnen een concaaf gezicht dat een schedel oproept, worden geanimeerd door leerlingen.
Dit type beeltenis, onder de Kota, had de functie om de overblijfselen van het mortuarium van voorouders van hoge afkomst te bewaren, fragmenten van botten die voor dit doel werden geplaatst in manden gemaakt van vlechtwerk of schors.
In de exclusieve aanwezigheid van ingewijden van de bwete-cultus, werden de belangrijkste beslissingen van de clan genomen tijdens ceremonies waarbij de reliekhouders werden verwijderd en gebruikt.
Om de magische lading te reactiveren, wreven de ingewijden het relikwie in met zand. Vervolgens werden er offers ...

Relikwie beeldhouwwerk Kota Obamba
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Obamba standbeeld

Obamba sculpturale expressie in Afrikaanse kunst.

Kota-type voorouderbeeld genaamd mbulu-ngulu, vergelijkbaar met het Obamba-type. Het concave gezicht, waaruit de cabochon-ogen steken, wordt gehuld in een hoofdtooi met zijvleugels. Het geheel is verguld met metalen platen gegraveerd in repoussé. De geërodeerde basis die de armen zou voorstellen, is slechts gedeeltelijk bedekt met metaal.

Dit type figuur stond boven de manden waarin de mortuariumrelikwieën van hooggeplaatste voorouders waren opgeslagen, en speelde de rol van bewakers die ngulu worden genoemd. In de exclusieve aanwezigheid van ingewijden werden de belangrijkste beslissingen van de clan genomen tijdens ceremonies waarbij de reliekhouders werden verwijderd en gebruikt door de banganga. Om de ...

Ambete reliekschrijn beeldje
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Ambete reliekschrijn

Beelden van voorouders in de Afrikaanse kunst van Mbede, Mbete of Ambete.
Voorouderverering bij de Mbete gaat gepaard met gebeeldhouwde figuren die vaak de rol van reliekschrijn spelen. Dit beeldje biedt voor dit doel een dorsale holte ingelegd met resterende roze okerpigmenten. De tonvormige morfologie en het platte, gestileerde gezicht, bekroond met een kuif, zijn specifieke kenmerken van de ambete-sculptuur. Dit exemplaar draagt ​​ook gevlochten raffia accessoires, matten, choker en kleine lendendoek.

Korrelige patina, uitdrogingsscheurtjes.
De Mbete vormen een stam van Gabon, op de grens van Midden-Congo, dicht bij de Obamba en de Pounou, wiens geschiedenis wordt gekenmerkt door een langdurig conflict tegen de Teke. Ze hebben geen gecentraliseerde politieke ...


Zie het blad

240,00

Kota Mbulu ngulu relikwie figuur
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Kota relikwie

Elegante variant van Mbulu ngulu, bekleed met koperen platen volgens de kota-traditie, gestileerde afbeelding van de voorouder, wapenschild ook voor de clan, en die zich over het algemeen onderscheidt door de vorm van de hoofdtooi, die verschilt per regio.
De Kota bewonen het oostelijke deel van Gabon, dat rijk is aan ijzererts, en sommige in de Republiek Congo. De smid maakte naast houtsnijwerk ook gereedschappen voor landbouwwerkzaamheden en rituele wapens.
De sculpturen die de rol speelden van "medium" tussen de levenden en de doden die waakten over de nakomelingen, werden geassocieerd met de riten op bwete , vergelijkbaar met die van de Fang . Het zijn soms vuistbijlen, de mbulu-viti, die tegelijkertijd het mannelijke en het vrouwelijke aspect symboliseren.

Hoofd van reliekhouder Betsi Nlo Angokh
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Hoofd Fang

Afrikaanse kunst en begrafenis riten
Een groot hoofd met de holle gezicht kenmerk van de Betsi stijl, met cabochon leerlingen, is bedekt met vlechten accessorized met metalen klokken. Restauraties werden uitgevoerd met behulp van hars en metalen nietjes. Mate knapperige patina.
Shest de Fangs van Kameroen en Gabon, elke familie heeft een "Byeri", of reliekschil doos, waarin de botten van voorouders worden bewaard. Deze dozen werden bewaakt door de oudste man in het dorp, de "esa". De relieksch jaren werden bekroond door een standbeeld of een hoofd dat fungeerde als de bewaker van de dozen "byeri". Deze werden bewaard in een donkere hoek van de doos, en waren bedoeld om kwade invloeden af te leiden naar iemand anders. Ze werden ook gebruikt tijdens de initiatieceremonies van ...

Kota Mbulu ngulu relikwie figuur
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Kota relikwie

Rituele sculptuur, bekleed met koperen platen volgens de kota-traditie, die een gestileerde afbeelding van de voorouder vormt, een wapen ook voor de clan, en die zich over het algemeen onderscheidt door de vorm van de hoofdtooi, die varieert naargelang de regio. Deze versie onderscheidt zich door zijn meer realistische gezicht dan normaal.
De Kota bewonen het oostelijke deel van Gabon, dat rijk is aan ijzererts, en sommige in de Republiek Congo. De smid maakte naast houtsnijwerk ook gereedschappen voor landbouwwerkzaamheden en rituele wapens. De sculpturen die de rol speelden van "medium" tussen de levenden en de doden die waakten over de nakomelingen, werden geassocieerd met de riten op bwete , vergelijkbaar met die van de Fang . Het zijn soms vuistbijlen, de mbulu-viti, die ...


Zie het blad

Verkocht

Wilt u de verkochte artikelen verbergen? Zo ja, Klik HIER
Kota Mbulu ngulu relikwie figuur
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Kota relikwie

De manden met de relikwieën van illustere voorouders, meestal bekroond door twee reliekhouders, werden bewaard in de tempels van het dorp. Een van hen belichaamde de grondlegger van het geslacht, en de tweede zijn nakomelingen. Voorouderverering, de bwete (Noord-Kota) vormde het hart van het sociale en religieuze leven van de Kota en heeft veel analogieën met die van de Fang. In de exclusieve aanwezigheid van ingewijden werden de belangrijkste beslissingen van de clan genomen tijdens ceremonies waarbij de reliekhouders werden uitgenomen en gebruikt. Om de magische lading te reactiveren, wreven de ingewijden het relikwie in met zand. Onder de Kota hebben deze figuren een verbazingwekkende mate van stilering en abstractie bereikt: het bolvormige voorhoofd, verlengd door een geometrische ...

Kota Obamba relikwie figuur
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Obamba relikwie

Sculpturale expressie Obamba in Afrikaanse kunst

Kota voorouderbeeld bekend als mbulu-ngulu, de morfologie is vergelijkbaar met het Obamba-type. Een concaaf gezicht met een prominent voorhoofd is omgeven door een halvemaanvormige dop. Het geheel is verguld met metalen platen gegraveerd met repoussé. De basis die de armen zou voorstellen, is slechts gedeeltelijk bedekt met metaal.
Dit type figuur stond boven de manden waarin de relikwieën van het mortuarium van voorouders van hoge afkomst waren opgeslagen, en speelde op een bepaalde manier de rol van bewakers genaamd ngulu .
Erosies en scheuren van de voet.
In de exclusieve aanwezigheid van ingewijden werden de belangrijkste beslissingen van de clan genomen tijdens ceremonies waarbij de reliekhouders ...


Zie het blad


Verkocht aan 140.00 Zoek een soortgelijk object

Kota relikwie figuur
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Kota relikwie

Sculpturale expressie Obamba in Afrikaanse kunst

Obamba-type Kota-voorouderbeeld, bekend als mbulu-ngulu , waarvan de bijzonderheid ligt in de uitgroeisels in pastilles die het gezicht stralen. Het beeld is verguld met metalen platen gegraveerd met repoussé. De basis die de armen zou voorstellen, is slechts gedeeltelijk bedekt met metaal.
Dit type figuur stond boven de manden waarin de relikwieën van het mortuarium van voorouders van hoge afkomst waren opgeslagen, en speelde op een bepaalde manier de rol van bewakers genaamd ngulu .
Uitdrogingsscheuren.
In de exclusieve aanwezigheid van ingewijden werden de belangrijkste beslissingen van de clan genomen tijdens ceremonies waarbij de reliekhouders werden verwijderd en gebruikt door de banganga . Om ...


Zie het blad


Verkocht aan 140.00 Zoek een soortgelijk object

Fang Ntumu s voorouderfiguur van de Byeri
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Standbeeld Fang

Deze reliekschrijn is bedekt met vlechten die samengevoegd zijn in drie topschelpen, waarbij de horizontale lippen een brede pruillip vormen, en vertoont de kenmerken van de Ntumu-stijl uit de regio's tussen Gabon, Kameroen en Equatoriaal-Guinea. Matte vette patina, geërodeerde gebieden. Ontbreekt in de voeten.
Onder de Fang van Kameroen en Gabon heeft elke familie een "Byeri", oftewel reliekschrijnkist, waarin de beenderen van de voorouders worden bewaard. Deze dozen werden bewaard door de oudste man van het dorp, de "esa". De reliekschrijnkisten werden bekroond door een standbeeld of een hoofd dat fungeerde als bewaker van de "byeri"-kisten. Deze werden in een donkere hoek van de doos bewaard, en waren bedoeld om kwade invloeden af te leiden naar iemand anders. Ze werden ook ...

Fang Ntumu voorouderfiguur van de Byeri
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Fang standbeeld

Een prognathische kaak met een grote pruillip, gedrongen en afgeronde ledematen die doen denken aan de morfologie van de pasgeborene, dit Afrikaanse beeld illustreert de Ntumu-stijl beeldhouwkunst van de regio's tussen Gabon, Kameroen en Equatoriaal-Guinea. Glanzend zwart patina, geërodeerde gebieden.
Bij de Fang van Kameroen en Gabon heeft elke familie een "Byeri", of reliekdoos, waarin de beenderen van de voorouders worden bewaard. Deze dozen werden bewaard door de oudste man van het dorp, de "esa". Bovenop de reliekhouders stond een standbeeld of een hoofd dat als bewaker van de "byeri" diende. Deze werden bewaard in een donkere hoek van de hut, en waren bedoeld om kwade invloeden af te leiden naar iemand anders. Zij werden ook gebruikt tijdens de inwijdingsceremonies van ...

Bakota Reliekhouder
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Kota Reliekschrijn

Ex-collectie Franse Afrikaanse kunst.
De Kota van de Sebe-vallei, gelegen in Gabon maar ook in Congo, produceerde dit soort beeldhouwkunst dat de rol van "medium" tussen de levenden en de doden speelde en bleef waken over hun nakomelingen. Ze zijn soms bifaces, mbulu-viti , symboliseert het mannelijke en vrouwelijke aspect.
Dit type munt werd gebruikt bij het behoud van mortuariumresten van hooglijnvoorouders in manden gegarneerd met zeer specifieke sculpturen, die de rol van hoeders van de relikwieën genaamd ngulu speelden. In de exclusieve aanwezigheid van insiders, werden de belangrijkste besluiten van de clan genomen tijdens ceremonies waarin de reliekschrijnen werden genomen en werden gebruikt. Om de magische lading te reactiveren, wreef de ingewijden het relikwie met ...


Zie het blad

Verkocht

Kota Sangu relikwie figuur
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Kota reliekschrijn

Dit rituele beeldhouwwerk, dat volgens de Kota-traditie met metalen platen is bekleed, vormt een gestileerde afbeelding van de voorouder, een wapenschild ook voor de clan, en onderscheidt zich over het algemeen door de vorm van de hoofdtooi, die varieert naar gelang van de streek. De Kota bevolken het oostelijk deel van Gabon, dat rijk is aan ijzererts, en sommige in de Republiek Congo. De smid maakte, naast houtsnijwerk, werktuigen voor landbouwwerkzaamheden en ook rituele wapens. De beelden, die de rol speelden van "medium" tussen de levenden en de doden die waakten over de nakomelingen, werden geassocieerd met riten bij de bwete , vergelijkbaar met die van de Fang . Soms zijn ze tweekleurig, de mbulu-viti, die zowel het mannelijke als het vrouwelijke aspect symboliseren. Dit type ...


Zie het blad

Verkocht

Kota Ndasa relikwie figuur
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Kota relikwie

Manden met relikwieën van illustere voorouders, gewoonlijk bekroond door twee reliekbeelden, werden bewaard in dorpstempels. De ene belichaamde de stichter van de stamboom, en de tweede zijn nakomelingen. De cultus van de voorouders, de bwete (Noordelijke Kota) vormde de kern van het sociale en religieuze leven van de Kota en vertoont veel overeenkomsten met die van de Fang . In de exclusieve aanwezigheid van ingewijden werden de belangrijkste beslissingen van de clan genomen tijdens plechtigheden waarbij de reliekschrijnen tevoorschijn werden gehaald en gebruikt. Om de magische lading te reactiveren, wreven de ingewijden het relikwie in met zand. Dit beeldhouwwerk heeft een hoofdtooi die representatief is voor de Ndasa van de bovenloop van de Ogooué-vallei.
Het holle gezicht ...


Zie het blad

Verkocht

Kota Mbulu Ngulu relikwie figuur
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Beeldhouwwerk Kota

Dit rituele beeldhouwwerk, dat volgens de Kota/ndasa-traditie met koperbladeren is bekleed, vormt een gestileerde afbeelding van de voorouder, een wapenschild voor de clan, en onderscheidt zich over het algemeen door de vorm van de hoofdtooi, die varieert naar gelang van de streek. Deze versie heeft een afgerond voorhoofd op een concaaf gezicht, en een hoofdtooi met een grote kuif verlengd door zijdelingse schelpen. De ogen zijn bezaaid.
De Kota bevolken het oostelijk deel van Gabon, dat rijk is aan ijzererts, en sommige in de Republiek Congo. De smid maakte, naast houtsnijwerk, ook werktuigen voor landbouwwerkzaamheden en rituele wapens.
De beelden, die de rol speelden van "medium" tussen de levenden en de doden die waakten over de nakomelingen, werden geassocieerd met ...


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal