Profiteer van de gratis levering op dit moment. - lijst van landen
Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Dogon ladders, dogon kunst:

Ladders komen voor in heel West-Afrika, maar vooral bij de Lobi en de Dogon, vandaar de naam "Dogon ladder", die toegang geeft tot de terrassen van de huizen, of tot het deurtje dat leidt naar de gierstvoorraad van de graanschuren in de concessies (verzameling hutten die het leefgebied van de Dogon vormen).


Dogon gierst zolder ladder
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Dogon ladders, dogon kunst > Dogon ladder

Deze ladder gaf toegang tot de gierstkorrels van de Dogon, een aarden bouwwerk dat zich onderscheidt door een kegelvormig dak van stro. Deze graanschuren zijn voorzien van een hoge opening die wordt afgesloten door een luik, en maken de opslag van zaden mogelijk, beschermd tegen knaagdieren en insecten. Mat patina, uitdrogingsscheuren en erosie.
Het Dogon volk staat in de Afrikaanse kunst bekend om de mythen en overtuigingen van hun kosmogonie. Hun bevolking wordt geschat op ongeveer 300.000 zielen die leven in de zuidwestelijke lus van de Niger in de Mopti-streek van Mali (Bandiagara, Koro, Banka), in de buurt van Douentza en een deel van het noorden van Burkina Faso (ten noordwesten van Ouahigouya).Zij produceren meer dan 80 soorten maskers, waarvan de bekendste de Kanaga, ...


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100