Profiteer van de gratis levering op dit moment. - lijst van landen
Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Dogon sloten, Bambara sloten:

De sloten, zowel die van de Dogon als die van de Bambara, zijn gemaakt van hout en stellen figuren voor uit de kosmogonie van de etnische groep. Zij bestaan uit twee stukken hout, waarvan het ene verticaal op de deur is bevestigd, terwijl het andere, horizontaal, verschuifbaar is.


Dogon slot met dierlijk motief
Afrikaanse kunst > Dogon sloten, Bambara sloten > Dogon slot


Een ongewoon patroon voor dit dogonslot waarvan het centrale lichaam de vorm aanneemt van een vis.
De sluizen zijn gebouwd op hetzelfde principe: een verticaal vast deel en een horizontale schuif. Het oppervlak van het stuk is gegraveerd met een fijn raster, verdwijnen in plaatsen.
is donker geschuurd. De sloten, worden versterkt door een beschermingssysteem dat nauw verbonden is met hun eigen symboliek.
De verklaringen gevonden op deze sloten vast te stellen van de eigenaar het lidmaatschap van een clan en tonen zijn sociale positie. Alle sloten hadden een naam met betrekking tot de boodschap die het overbracht, een persoon of verhaal vertellen het leven of een episode van het leven van de eigenaar.
De patronen zijn geïnspireerd door dogon cosmogony. Hier ...


Zie het blad

280,00

Bambara slot
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Dogon sloten, Bambara sloten > Bambara slot

Bambara African Art Targette Bambara bestaat uit twee stukken gerangschikt in een kruis, de borst, verticaal en de spiegel, horizontaal en voorzien van een holte waarin de sleutel wordt ingebracht. Een gestileerd gezicht, bovenaan, rust op een driehoekige hals, wordt omlijst door twee hoge hoorns, het kruis is ook versterkt met een metalen deel in het glijdende onderste deel. Afgeronde roosters zijn ingesneden op het object en zinspelen op waarden en geloof Bambara. zou de creatieve wateren en de vier windstreken vertegenwoordigen. De sluizen, meestal van vrouwen en die de vereniging van twee mensen symboliseren, kunnen hun echtgenoot ter gelegenheid van een geboorte worden aangeboden of om de installatie van de vrouw bij het huis van haar man. Dit is dus een persoonlijk bezit dat kan ...


Zie het blad

Verkocht

Bambara slot
Afrikaanse kunst > Dogon sloten, Bambara sloten > Bambara slot

Ex-collectie Franse Afrikaanse kunst.
Targette Bambara, Bambara, bestaande uit twee stukken gerangschikt in Kruis, de borst, verticaal, en het Kruis, horizontaal en uitgerust met een holle waarin de sleutel zal passen. een metalen deel in de fijne rasters zijn ingesneden op het object en verwijzen naar de waarden en geloof Bambara. De grid zou vertegenwoordigen de creatieve wateren en de vier kardinale punten. De sluizen, meestal eigendom van vrouwen en symboliseert de Unie van twee mensen, kunnen worden aangeboden aan hen door hun echtgenoten op het moment van een geboorte of om de installatie van de vrouw te vieren in het huis van haar man. Dit zijn persoonlijke goederen die kunnen worden overgedragen aan meisjes en dochters-in-Law. Ruw hout, matte bruine patina. gecontroleerde ...


Zie het blad

190,00

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100