Afrikaanse tribale kunstwerken

Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Standbeeld Wulf

Voorouder standbeeld Singiti Wulf Niembo (N° 13859)

Ex-Franse Afrikaanse kunst collectie.
een profiel met scherpe hoeken, dit cijfer van voorouder, intermediair tussen mannen en goden, onderscheidt zich door zijn Alt-achtige houding en de gekampeerde positie toont rust en stabiliteit. De geschoren kop wordt begrensd door een frontale tiara, bestaande uit een opeenvolging van staven. Een verfijnde hoofdtooi eindigt aan de achterkant van de kop in een kruis element. Het gezicht is versierd met een gekanteelde V-baard, oproepen van de wijsheid en de ervaring van de voorvader. . Meestal gemaakt in iroko, werden deze rituele sculpturen vereerd door een bepaalde clan en opgeslagen in de begrafenis kamers in het huis van de Chief. Geolied donker bruin patina, lokaal gematteerd. Desication scheuren, poederachtige residuen van rode oker schors op de basis.
de Wulf, gevestigd in het zuidoosten van Zaïre, op de rechteroever van de Lualaba, zijn al lang onderworpen aan het rijk de buurman, die had een duidelijke invloed op hun cultuur, religie en kunst. De cultus van de voor ouders, waarvan de beeltenissen al lang zijn toegeschreven aan de , staat centraal in de maatschappij Wulf . Genealogie is inderdaad de garant voor privileges en de verdeling van de grond. Alle aspecten van de Gemeenschap zijn doordrenkt met het gezag van de voor ouders. Aldus, worden zij beschouwd als om een invloed op rechtvaardigheid, geneeskunde, wet en offer te hebben. De beelden singiti werden gehouden door de fumu mwalo en geëerd in ceremonies waarin offers werden aangeboden aan hen. Parallel aan het gezag van erfelijke leiders, geheime, mannelijke samenlevingen zoals de bukazanzi , en vrouwen, de bukibilo , speelde een grote rol binnen de clan.
(Bron: ", Afrikaanse schatten, Museum Tervuren; "The Tribal Art of Black Africa" J.B. Bacquart; "Fleuve Congo", F. Neyt)  

Bekijk de video


Verkocht aan 350.00
 


Stukje met echtheidscertificaat

Geschatte verzendkosten ...

Herkomstex-collection française
EtniciteitHemba
Landrdc ex zaire
Materialenwood
Hoogte cm80
Breedte30 cm
Gewicht7,40 Kg
Geschatte dateringmid-xx°

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze items
Statue MbalaTête FangStatue KwéréStatue FangStatuette Nyeleni

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de volgende opties
   Laat het me weten als er een soortgelijk item aan de catalogus wordt toegevoegd.
   Laat me weten als de prijs van dit artikel daalt.
Mijn waarschuwingen beheren


Vragen over dit item, neem contact met ons op


Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal