Afrikaanse tribale kunstwerken

Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Fang standbeeld

Fang relikwie beeld van de Byeri (N° 20398)

Traditionele Pahouin beeldhouwwerken in Afrikaanse kunst uit Gabon
. Achterin hun hutten, in een donkere en vaak rokerige hoek, bewaarden de stamhoofden hun Byéri, de relikwieënkisten en stambeelden die "over hen waakten", zorgvuldig. Het dagelijks leven van de Fang had drie prioriteiten: de sociale identiteit bestendigen, overleven in een vijandige natuurlijke omgeving, een dialoog voeren met de doden om hen weg te houden van de levenden. (Louis Perrois)
De beenderen van de overledenen werden bewaard in kisten met daarop een beeld dat over de relikwieën moest waken, zoals dit mannenbeeld met een lange buste die contrasteert met gedrongen ledematen. Het holle gezicht vertoont een nors pruillipje dat kenmerkend is voor de Fang / Ntumu. De achterste steel werd gebruikt om het stuk in de mand te leggen. Glad patina, erosie en barsten. Deur en omlijsting, met een grote handgreep, versierd met friezen met gezichten en figuren van voorouders die doen denken aan het formele aspect van de Byeri-reliekhouders. Deze symbolische motieven van de Afrikaanse tribale kunst hebben een beschermende waarde, omdat de overledenen voor het Fang-volk geacht worden occulte krachten te beheersen. Houten pinnen bevestigen de panelen. De achterzijde van de deur is voorzien van een horizontale balk om te voorkomen dat de deur opengaat. Het volk dat bekend staat als Fang, of "Pahouins", en dat wordt omschreven als veroverende krijgers, is tussen de 18e en het begin van de 20e eeuw met opeenvolgende sprongen van dorp tot dorp het uitgestrekte gebied tussen de Sanaga in Kameroen en de Ogooué in Gabon binnengedrongen. Ze hebben nooit een politieke eenheid gehad. De clancohesie werd in stand gehouden door religieuze en juridische verenigingen, zoals de so en de ngil .  

Bekijk de video

340,00 
Mogelijkheid tot paiement en 2x (2x 170,0 €)

Stukje met echtheidscertificaat

Geschatte verzendkosten ...

Bij aankoop van dit kunstwerk krijgt u 5% = (17,0 loyaliteitspunten = 17,0 euro's) die u kunt gebruiken voor uw volgende aankoop

HerkomstEx-collection française
EtniciteitFang
Landgabon
Materialenwood, vannerie
Hoogte62
Breedte17
Gewicht1,25 Kg

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze items
Statuette LegaStatuette GurunsiReliquaires FangStatue OkuyiStatuette Lega

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de volgende opties
   Laat het me weten als er een soortgelijk item aan de catalogus wordt toegevoegd.
   Laat me weten als de prijs van dit artikel daalt.
Mijn waarschuwingen beheren


Vragen over dit item, neem contact met ons op


Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst - Fang relikwie beeld van de Byeri
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2021 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100