Afrikaanse tribale kunstwerken

Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Fang standbeeld

Fang voorouder figuur van de Byeri (N° 21817)

De Afrikaanse kunst met betrekking tot de Byeri-cultus wordt geïllustreerd door verschillende antropomorfe sculpturen die optreden als "bewakers" en de voorouder incarneren.
Deze mannelijke figuur heeft een pruilende mond die gevijlde tanden onthult. Onder gevouwen handen verwijst de navelstreng naar de afstamming. Halfmat zwart patina, ontbreekt. De dozen met de relikwieën van illustere voorouders werden bewaard door de oudste man van het dorp, de "esa". Bedekt met een standbeeld of een hoofd dat fungeerde als bewaker van de "byeri" dozen, werden ze bewaard in een donkere hoek van de doos, verondersteld om kwade invloeden af ​​te weren. Ze werden ook gebruikt tijdens inwijdingsceremonies voor jongeren die verbonden waren met de So-maatschappij. Tijdens de feestdagen werden de beelden uit hun dozen gehaald en in parade gedragen.

De volkeren bekend onder de naam Fang, of "Pahouins", kwalificeerden zich als overwinnende krijgers, vielen door opeenvolgende sprongen binnen, van dorp tot dorp, het hele uitgestrekte gebied tussen Sanaga in Kameroen en Ogooué in Gabon, tussen de 18e eeuw en het begin van de 20e eeuw.
Op de bodem van hun hutten, in een donkere en vaak rokerige hoek, bewaarden de stamhoofden zorgvuldig hun Byéri, de reliekkisten en de sculpturen die "over hen waakten". Het dagelijkse leven van de Fang had drie prioriteiten: het bestendigen van de sociale identiteit, het leven in een vijandige natuurlijke omgeving, in dialoog gaan met de overledene om hen weg te houden van de levenden. (Louis Perrois)  

Bekijk de video

290.00 
Mogelijkheid tot paiement en 2x (2x 145,0 €)

Stukje met echtheidscertificaat

Geschatte verzendkosten ...

Bij aankoop van dit kunstwerk krijgt u 5% = (14,5 loyaliteitspunten = 14,5 euro's) die u kunt gebruiken voor uw volgende aankoop

HerkomstEx-collection française
EtniciteitFang
Landgabon
Materialenwood
Hoogte cm53
Breedte10 cm
Gewicht1,10 Kg

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze items
Statuette BwendeStatue DogonStatue NgbakaStatue LubaStatuette Ngbandi

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de volgende opties
   Laat het me weten als er een soortgelijk item aan de catalogus wordt toegevoegd.
   Laat me weten als de prijs van dit artikel daalt.
Mijn waarschuwingen beheren
4geïnteresseerde partijen

Vragen over dit item, neem contact met ons op


Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal