Afrikaanse tribale kunstwerken

Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Kongo Fetish

Figuur de l'Etat Nkondo Nkisi (N° 15033)

Fetisjen van macht in Afrikaanse kunst Kongo
onder de Kongo, de Nganga se opgeladen rituelen door het activeren van een spirituele kracht met een Nkisi (pl. minkisi ). De term Nkisi f t vervolgens gebruikt om te verwijzen naar de concepten van "sacred" of "divin". De meest invloedrijke categorie van U.S. minkisi Kongo " bestond uit instrumenten om regionale leiders te helpen de wet te handhaven. Een metalen voorwerp werd genageld aan een houten figuur zodra een beslissing werd genomen, elke nagel die een bepaald geval oproept: geschillen tussen partijen, scheiding, conflicten tussen gemeenschappen...
de Nkondi wilde ervoor zorgen dat de overeenkomst om het conflict te beslechten naar behoren ten uitvoer werd gelegd en dat individuen de gevolgen van hun gedrag vreesden. Zijn verschijning verpersoonlijkte de bewoners kracht.

Juché op een discoïde basis, een figuur met een gebleekt gezicht met een dolk vertegenwoordiging in zijn verhoogde hand. De buste is bezaaid met meerdere nagels en spiraalsnoer, in het midden waarvan de glazen holte of bilongo , ingelegde met zaden van Abrus, bevat een magische lading samengesteld uit verschillende ingrediënten, organische, plant of mineraal. De met glas ingelegde ogen duiden, met de zwarte leerling, de waakzaamheid van de geest aan, een scherpe vooruitziende blik die in staat is het hiernamaals te kunnen aftasten en een bedreiging voor de tegengestelde krachten weerspiegelen.

de Kongos (ook bekend als Bakongos , dat is het meervoud van N'Kongo in Kikongo) wonen op de kust van de Atlantische Oceaan van Black Point Africa, (Republiek Congo) zo ver ten zuiden van Luanda (Angola) en voor zover Bandundu provincie (Democratische Republiek Congo). Vanaf de tweede helft van de 20e eeuw minkisi minkondi strategisch geplaatst langs de kusten van het Koninkrijk Loango om te beschermen tegen Europese invallen. Onder de krachtigste, de Mangaaka werd beschouwd als de "u-0022 en "master", opperste arbiter van conflict en beschermer van gemeenschappen, en die werd de meest ambitieuze en monumentale sculpturale genre.  

Bekijk de video

 


Stukje met echtheidscertificaat

Geschatte verzendkosten ...

EtniciteitKongo
Landrdc ex zaire
Materialenwood, metal, plant fibre
Hoogte cm74
Breedte24 cm
Gewicht7,10 Kg
Geschatte datering2ème halfxx°

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze items
Statue JukunStatue PendeBâton YombeFétiche ViliFétiche Mambila

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de volgende opties
   Laat het me weten als er een soortgelijk item aan de catalogus wordt toegevoegd.
   Laat me weten als de prijs van dit artikel daalt.
Mijn waarschuwingen beheren


Vragen over dit item, neem contact met ons op


Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal