Afrikaanse tribale kunstwerken

Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Standbeeld van Congo

Kongo Phemba moederschap (N° 14293)

Een deelgroep van de Kongo , de Yombe , gebaseerd op de westkust van Afrika, in het zuidwesten van de Republiek Congo en in Angola, worden gekenmerkt door een beeldhouwwerken waarin verschillende figuren van het moederschap in overvloed: ronde hoofd jurken of puntige, mond open op slanke tanden, soms beglaasde blik waarin de leerlingen duidelijk zichtbaar zijn, personages knielende, staande, zittend. Reliëf scarificaties sieren de buste van de beeltenissen, zoals de buste van deze Phemba standbeeld. Deze sneden, gemaakt met behulp van naalden, messen en scheermesjes, werden vervolgens besproeid met steenkool of as om de genezing te versnellen. De moeder zit in een pak op een ronde basis, een baby op haar schoot. De kenmerkende elementen van de Kongo zijn de cheffal Cap "mpu", het dragen van armbanden en een band die de borst comprimeert. Dit bemiddelende object werd gebruikt in de riten geassocieerd met vrouwelijke vruchtbaarheid. Gevlekt oppervlak, donkere inleg op licht hout.
in de 13e eeuw vestigden de Kongo-mensen, onder leiding van hun koning ne Kongo, zich in een regio op het kruispunt van de grenzen tussen de huidige DRC, Angola en Gabon. Twee eeuwen later kwamen de Portugezen in contact met de Kongo en bekeerden hun koning tot het christendom. Hoewel de monarchale het politieke systeem van Kongo een democratisch aspect had, omdat de koning daadwerkelijk aan het hoofd van het Koninkrijk werd geplaatst na een verkiezing van een Raad van stam presidenten. Deze koning, ook bekend als ntotela, bestuurde de benoeming van gerechtelijke en provinciale ambtenaren.  

Bekijk de video

190,00 
Mogelijkheid tot paiement en 2x (2x 95,0 €)

Stukje met echtheidscertificaat

Geschatte verzendkosten ...

Bij aankoop van dit kunstwerk krijgt u 5% = (9,5 loyaliteitspunten = 9,5 euro's) die u kunt gebruiken voor uw volgende aankoop

Herkomstex-collection Moreno
EtniciteitKongo
Landrdc ex zaire
Materialenwood
Hoogte25
Breedte13
Gewicht0,60 Kg
Geschatte dateringmid-xx°

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze items
Fétiche YombeStatuette TabwaStatuette LegaStatuette LegaStatuette Lega

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de volgende opties
   Laat het me weten als er een soortgelijk item aan de catalogus wordt toegevoegd.
   Laat me weten als de prijs van dit artikel daalt.
Mijn waarschuwingen beheren
2geïnteresseerde partijen

Vragen over dit item, neem contact met ons op


Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst - Kongo Phemba moederschap
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2021 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100