Afrikaanse tribale kunstwerken

Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Mossi pop

Mossi Biga pop (N° 23398)

Franse Afrikaanse kunstcollectie.
Geschematiseerde antropomorfe vruchtbaarheidspop, waarvan het uiterlijk van het hoofd varieert naargelang de regio's, het vertegenwoordigt een geest waarmee een relatie wordt opgebouwd.
De buisvormige buste, licht uitpuilend ter hoogte van de buik, heeft een borst. Het hoekige, gestileerde hoofd doet denken aan het vrouwelijke kuifkapsel, de parallelle insnijdingen, de littekens en de vlechten van de etnische groep.
Prachtig satijn zwart patina.
Het gebruik van poppen door jonge Afrikaanse vrouwen vindt niet uitsluitend plaats in de inwijdingscontext. Wanneer de menstruatie begint, wordt het meisje beschouwd als een potentiële moeder. In veel etnische groepen wordt dan de zoektocht naar vruchtbaarheid gedaan door middel van inwijdingsrituelen. Vervolgens worden houten figuren gesneden, waarvan sommige beide geslachten weerspiegelen, in veel gevallen gekleed in kralen en kleding. Tijdens de periode van opsluiting wordt de pop, die een kind wordt dat vraagt ​​om dagelijks gevoed, gewassen en gezalfd te worden, de enige metgezel van het meisje. Na de inwijding worden ze op de rug van de vrouwen gedragen of om hun nek gebonden. De houten poppen (biiga), die in hun vrije tijd door de smeden van Burkina Faso zijn gesneden, worden zowel aan kleine meisjes als aan jongens aangeboden door hun ouders. De rijkste Mossi kopen plastic poppen. Als het meisje niet bevalt, wordt een grotere pop gebeeldhouwd om haar als een echte pasgeborene te behandelen. De pop wordt niet achtergelaten nadat het kind is geboren, de moeder zal er voor blijven zorgen. Als de geboorte niet heeft plaatsgevonden, wordt de pop als educatief speelgoed aangeboden aan een kind (Elisabeth L.Cameron)  

95.00 
Mogelijkheid tot paiement en 2x (2x 47,5 €)

Stukje met echtheidscertificaat

Geschatte verzendkosten ...

HerkomstCollection française
EtniciteitMossi
LandBurkina
Materialenwood et cordes
Hoogte cm28
Breedte8 cm
Gewicht0,25 Kg

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze items
Fétiche LuluaStatue BamilekeSculpture MahongweStatue MboleMaternité Kongo

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de volgende opties
   Laat het me weten als er een soortgelijk item aan de catalogus wordt toegevoegd.
   Laat me weten als de prijs van dit artikel daalt.
Mijn waarschuwingen beheren


Vragen over dit item, neem contact met ons op


Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal