Afrikaanse tribale kunstwerken

Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Beeld Lega

Sakimatwematwe League Standbeelden (N° 18615)

Afrikaanse kunst lega en inleidende materialen.
Afrikaanse Tribal Brain Sakimatwematwe (Multi-heads) behorend tot een insider van de Bwami, onder de vele anderen die tijdens de initiaties worden gebruikt, de structuur is in de vorm van een centrale stam gedragen door benen rond die twee groepen gezichten overlappen. De laatste zijn gericht op de vier kardinale punten.
De leraar leidde de aspirant naar een plaats waar maskers en beeldjes werden blootgesteld, en het was door zorgvuldige observatie dat de toekomstige ingewijde de min of meer complexe betekenis van deze metaforen moest raden, waarbij de laatste grotendeels refereert aan spreekwoorden en uitspraken. Degenen die het object niet mochten zien, om beschermd te worden, moesten zich onderwerpen aan dure ceremonies, en soms zelfs toetreden tot de lagere rang van de Bwami, de kongabulumbu, tegen grote kosten voor de families. Elk van deze initiaties vond plaats over zeven dagen en bevatte ten minste zeven optredens. De individueel gehouden "gagnés" objecten werden vervolgens bewaard in een geweven zak gedragen over de schouder, in een mand voor degenen die collectief werden gewonnen. De objecten " Masengo " van de Bwami ("5s powerful") vertoont vaak hiaten, perforaties of schaafwonden van hout, als gevolg van rituele monsters om medicijnen te gebruiken. Een afkooksel bestaande uit deeltjes vermengd met water werd vervolgens toegediend aan de patiënt. (Biebuyck 1976) De kegelvormige basis hier is zwaar uitgehold. Witte klei patina, mat. Aan de bovenkant wordt een veertop geplaatst.
Laatrecht aan een Lega-spreekwoord, met twee of meer hoofden, zou dit beeldje altijd de noodzaak illustreren van een globale kijk op de gebeurtenissen, en dus de voorzichtigheid, wijsheid en onpartijdigheid die daaruit zouden moeten voortvloeien. (Biebuyck 1973)  

Bekijk de video

 


Stukje met echtheidscertificaat

Geschatte verzendkosten ...

Herkomstex-collection portugaise
EtniciteitLega
Landrdc ex zaire
Materialenwood, plumes
Hoogte77
Breedte19
Gewicht4,00 Kg
Geschatte dateringmid-xx°

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze items
Poupée AshantiFigure MboleOshe Sango YorubaStatue DogonStatue Mangbetu

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de volgende opties
   Laat het me weten als er een soortgelijk item aan de catalogus wordt toegevoegd.
   Laat me weten als de prijs van dit artikel daalt.
Mijn waarschuwingen beheren


Vragen over dit item, neem contact met ons op


Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst - Sakimatwematwe League Standbeelden
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2021 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73 Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100