Afrikaanse tribale kunstwerken

Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Standbeeld van Congo

Zwangerschaps figuur Phemba Yombé (N° 14241)

Afrikaanse kunst en naturalistische sculpturen van de Kongo-volkeren
de Solongo-culturen van Angola en Yombé werden grotendeels beïnvloed door het Kongo-Koninkrijk waaruit ze naturalistisch beeldhouwwerk en religieuze gelach leenden door fetisjen gesneden Nkondo Nkisi.
deze figuur van een vrouw met een Altier poort, zittend in een pak, belichaamt de mythische voorouder vermoedelijk geassocieerd met de culten van de vruchtbaarheid. Zijn lichaam wordt ingesneden door vele zorgvuldig verstrenkte scarificaties. Deze sneden, gemaakt met behulp van naalden, messen en scheermesjes, werden vervolgens besproeid met kolen of as om genezing te versnellen en opvallende patronen te vormen. De commando stok, de hoogwaardigheids dop, de juwelen, onderstrepen de sociale status. De glazen blik, een teken van vooruitziende blik, weerspiegelt zijn toegang tot het rijk van geesten en divination. Lichte scheuren. Korrelig rood-bruin skate, lokaal afgestoken.
in de 13e eeuw vestigden de Kongo-mensen, onder leiding van hun koning ne Kongo, zich in een regio op het kruispunt van de grenzen tussen de huidige DRC, Angola en Gabon. Twee eeuwen later kwamen de Portugezen in contact met de Kongo en bekeerden hun koning tot het christendom. Hoewel de monarchale het politieke systeem van Kongo een democratisch aspect had, omdat de koning daadwerkelijk aan het hoofd van het Koninkrijk werd geplaatst na een verkiezing van een Raad van stam presidenten. Deze koning, ook bekend als ntotela , bestuurde de benoeming van gerechtelijke en provinciale ambtenaren. De Nganga, beide genezers, waren belast met religieuze activiteiten en bemiddeling met de God genaamd Nzambi door toegewijde figuren genaamd Nkisi . Ref. In: "Het moederschap in de zwarte Afrikaanse Art" massa; ", de tribale kunst van de zwarte Africa" Bacquart.  

Bekijk de video

 


Stukje met echtheidscertificaat

Geschatte verzendkosten ...

EtniciteitKongo
LandCongo
Materialenwood
Hoogte cm46
Breedte14 cm
Gewicht2,45 Kg
Geschatte dateringmid-xx°

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze items
Buste LegaStatuette kongo NkisiStatue LuluaStatue ZelaFétiche Kongo

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de volgende opties
   Laat het me weten als er een soortgelijk item aan de catalogus wordt toegevoegd.
   Laat me weten als de prijs van dit artikel daalt.
Mijn waarschuwingen beheren


Vragen over dit item, neem contact met ons op


Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal