Afrikaanse tribale kunstwerken

Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Standbeeld van Kongo

Machtscijfer Kongo Solongo (N° 18914)

Belgische Afrikaanse tribale kunstcollectie.
Krachtfetisjen in Afrikaanse kunst.
Deze naturalistische figuur presenteert een ovaal gezicht waarvan de stijl over het algemeen wordt toegeschreven aan de Solongo van Angola, de laatste zorgt voor de Kongo-clans. De glasachtige uitstraling van de speldenknopleerlingen staat wijd open, wat "het voorrecht van een oudere is". Inderdaad, alleen de middelbare leeftijd kan ons met zoveel aandrang aanstaren om ons te waarschuwen voor problemen of vreemde ballen."
Dit beeld van een krijger roept de onderwerping van vijanden op, fysiek of immaterieel. De klei bevrijdingsresidu is geagglutineerd op het oppervlak.
Mooie donker geoliede patina, korrelige okergranulaten.
In het koninkrijk Kongo zorgde de nganga voor de rituelen door een spirituele kracht te activeren met een nkondi (pl. nkissi). De term nkisi werd toen gebruikt om de begrippen "heilig" of "goddelijk" aan te duiden. De meest invloedrijke categorie van "minkisi kongo" bestond uit instrumenten om de regionale leiders te helpen bij de handhaving van de wet. Een metalen voorwerp werd aan een houten figuur genageld zodra een beslissing werd genomen, waarbij elke spijker een bepaald geval oproept: partijen in geschil, echtscheiding, conflicten tussen gemeenschappen... De nkondi wilden ervoor zorgen dat de overeenkomst om het conflict te beslechten werd uitgevoerd en dat individuen de gevolgen van hun gedrag vreesden. Zijn verschijning verpersoonlijkt dus de kracht die daar aanwezig was. Vanaf het begin van de tweede helft van de 20e eeuw werden nertsenkondi strategisch geplaatst langs de kusten van het Loango koninkrijk om te beschermen tegen Europese invallen. De Mangaaka werd beschouwd als de "koning" en "meester", de hoogste scheidsrechter van conflicten en beschermer van gemeenschappen, en werd het meest ambitieuze en monumentale beeldhouwkunstgenre.
.  

Bekijk de video

Verkocht 


Stukje met echtheidscertificaat

Geschatte verzendkosten ...

Herkomstex-collection belge
EtniciteitSolongo
Landrdc ex zaire
Materialenwood, metal, plant fibre
Hoogte cm57
Breedte20 cm
Gewicht3,00 Kg
Geschatte dateringmid-xx°

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze items
Statue ZiguaStatue TemneStatue DogonStatue TogboFétiche Sukuma

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de volgende opties
   Laat het me weten als er een soortgelijk item aan de catalogus wordt toegevoegd.
   Laat me weten als de prijs van dit artikel daalt.
Mijn waarschuwingen beheren


Vragen over dit item, neem contact met ons op


Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  - 

© 2023 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal