Afrikaanse tribale kunstwerken

Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Yoruba tweeling

Paar beeldjes Ibedji Yoruba (N° 14997)

Hier, de "abikuu-0022, die is protectiontief, is beschikbaar in gekleurde kettingen en een ketting opgebouwd uit cauris die de poppen beeldjes verenigt "ereu-0022 (standbeelden), die oproept tweeling. Hun kapsel is opgebouwd uit vlechten verzameld in een conische broodje. De handen worden op de heupen geplaatst. Glad, heilig oppervlak, resterende donkere inlays.
in de taal van de Yoruba mensen, ibeji betekent Twin: Ibi voor geboren en eji voor twee . Ze vertegenwoordigen de figuur van een overleden tweeling. Deze ibedji wordt vervolgens behandeld als het ontbrekende kind zou zijn geweest. Het is de moeder die voor hem moet zorgen; ze kan hem regelmatig wassen en voeden. Als ze sterft, neemt de overgebleven tweeling het over. Een man had soms ibeji voor zijn vrouw om te beeldhouwen om zwangerschap te wekken. Het ondersteunen van de ziel van de tweeling, de ibeji beïnvloedt het leven van de familie, een bron van zegeningen naar zijn ouders te worden, de laatste blijven om te bidden tot hem en te wijden aan hem culten en Libations.
Deze beeldjes van tribale kunst behoren tot de bekendste werken van de Yoruba etnische groep. Inderdaad, het voorkomen van het betaen in deze etnische groep is sterker dan ergens anders in zwart Afrika. Deze bijzonderheid beïnvloedde en integreerde hun beeldhouwwerken op natuurlijke wijze.
een gedetailleerde vergelijkende studie van verschillende regionale stijlen werd uitgevoerd door Fausto Polo en Jean David in het boek catalogus van de Ibeji . ( Ibeji , X. richer, H. Joubert)  

Bekijk de video

450.00 
Mogelijkheid tot paiement en 2x (2x 225,0 €)

Stukje met echtheidscertificaat

Geschatte verzendkosten ...

Bij aankoop van dit kunstwerk krijgt u 5% = (22,5 loyaliteitspunten = 22,5 euro's) die u kunt gebruiken voor uw volgende aankoop

HerkomstCollection Mercier
EtniciteitYoruba
Landnigéria
Materialenwood, cauris, perles
Hoogte cm24
Breedte9 cm
Gewicht0,65 Kg

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze items
Chien KongoStatue Pere Statue DogonStatue KongoFétiche Ngbandi

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de volgende opties
   Laat het me weten als er een soortgelijk item aan de catalogus wordt toegevoegd.
   Laat me weten als de prijs van dit artikel daalt.
Mijn waarschuwingen beheren
8geïnteresseerde partijen

Vragen over dit item, neem contact met ons op


Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal